Właśnie zauważyłam, że SamoZuo ma usunięte konto (dlaczego nie ma o tym wiadomości w dziale
Info?). Nie znam powodów, ale podejrzewam, że chamstwo Czochratej i Tei w połączeniu z przyzwoleniem administracji na gnojenie nielubianych użytkowników miało tutaj SPORE znaczenie. [Gdyby przyzwolenia nie było, wielokrotne przecież wypowiedzi Czochratej w tym temacie oraz pod wierszem "Szmacianka" znajdowałyby się w dziale
Dowody zbrodni, a sama Czochrata otrzymałaby co najmniej ostrzeżenie.]
Nie znam kulisów konfliktu trójki pań. Bardzo możliwe, że S.Z. ma sporo za uszami. Uważam jednak, że sprawy prywatne powinny pozostać sprawami prywatnymi. Dla mnie wszystkie strony konfliktu są tylko awatarami, żadnej z osób nie znam osobiście i w związku z tym patrzę na sprawę neutralnie. A to, co widzę, jest przerażające - dwie kobiety postanowiły (jak widać, skutecznie!) zgnoić trzecią i spotkało się to z przyzwoleniem reszty forum, która z konfliktem nie ma nic wspólnego i widzi tylko "wirtualną" stronę całej sprawy.
To, że wiersz "Lady Breivik" odnosi się do S.Z., jest dla mnie oczywiste po lekturze wątku:
http://www.osme-pietro.pl/zsyp-f46/magiel-t7440.html . W związku z tym umieszczenie "Lady Breivik" przez Teę na tym forum uważam za wyjątkowo niesmaczne, niemniej w sumie rozumiem postawę administracji - trudno karać kogoś za insynuacje, lepiej udać, że się ich nie pojmuje. Nie rozumiem jednak "miękkiej" postawy wobec wypowiedzi, które się pojawiły pod wierszem. Niezależnie od tego, jak bardzo kuriozalny nie byłby prywatny konflikt trójeczki pań, nie powinien jednak rzutować na dopuszczalność niektórych zachowań na portalu.
Kultura osobista powinna obowiązywać wobec wszystkich, a nie tylko wobec osób, które ogół społeczności lubi i szanuje.
Ta sprawa oraz sprawa Iskierki przekonuje mnie, że chamstwo i prostactwo posunięte do granic możliwości stały się na tym forum akceptowalne. Nie chce mi się szukać daleko, przypomnę tylko inną wypowiedź, za którą także autorki nie spotkały żadne konsekwencje, mimo udzielonego już wcześniej przez Administrację ostrzeżenia, że dalsze wycieczki personalne skończą się banem:
Czy to jest portal terapeutyczny dla osób z zaburzoną osobowością i manią prześladowczą???
Tego się nie da już zdzierżyć, jakaś paranoja.
Iskra, jesteś wirusem i tak cię postrzegam i niech mnie piętnują ile wlezie, nic więcej nie mam do dodania, ponieważ jak długo używam internetu z podobną wariacją na portalu o profilu innym niż psychologia, nie spotkałam się.
Pomniejszych chamskich wypowiedzi na tym forum jest dużo, wielu już nie pamiętam (np. ostatnio ktoś na komplement Iskierki, że ładny wiersz, odpowiedział "w takim razie musi być do dupy"...).
Tak jak bardzo ceniłam sobie to forum wcześniej, tak teraz doszłam do wniosku, że zupełnie mi nie odpowiada. Dlatego, mimo wielkiej sympatii do wielu spośród tutaj piszących, proszę o usunięcie mojego konta - na znak protestu.