Z dedykacją dla Sede Vacante (jeżeli jeszcze zagląda)
NUTA WYSOKA
śpiewni
krzyczymy jak najgłośniej
raniąc dłonie o bębny miłości
stracona zieleń
stracone ciepło
dumni i gniewni
odchodzimy w niesławie
nie chcemy płonąć
od głupich słów
nasze łąki
czyste
zakwitną we śnie prawdziwą
pieśnią
kołyszcie nasz smutek
główki jaskrów
niech dym
ułoży się w ciszę
nuta wysoka
-
nuta wysoka
Ostatnio zmieniony 07 sty 2013, 12:25 przez semiramida, łącznie zmieniany 1 raz.
Do każdego pięknie się uśmiecham:)))
Re: nuta wysoka
Semi, a gdybys zamiast,,od glupich slow'' napisala,, plonac w slowach/slowami''?
Czysta ta Twoja nuta, wiesz....jak srebrzysty nurt rzeki
Czysta ta Twoja nuta, wiesz....jak srebrzysty nurt rzeki
-
Ale mi właśnie chodziło o głupie słowa:))) Dziękuję za miły komentarz i pozdrawiam zimowym lśnieniem:))) s.
Rozumiem, wiersz jest Twoj. Nie jestem mila, Twoje slowa przywolaly obraz laki, i rzeki, polaczylas zadume z polyskliwym nurtem, mysle ze to odzwierciedla Ciebie w jakims stopniu, nieuchwytne , rozmarzone piekno i to zywe srebro, czasami pieniace sie wirem. A jakie slowa uwazasz za glupie?
-
Wszystkie głupstwa mówione i pisane, zrodzone z ludzkiej bezbrzeżnej głupoty;)Ania ayalen pisze:A jakie slowa uwazasz za glupie?
a pamietasz ze to.Twoja ocena wylacznie? I ze oceniajac- podlegasz takiej samej ocenie? Uwazasz sie za az tak madra? Moze zwyczajnie przemadrzala, nie zauwazylam zebys blysnela czyms wybitnym, ale nie wykluczam tej mozliwosci. Tylko Slonko pamietaj ze madrosc nie kopie glupoty- bo musialaby zejsc do tego samego poziomu, stajac sie rowniez glupia. Madrosc rozumie roznice, nie musi bronic swego poziomu atakujac tych ktorzy zdaja sie byc ponizej.Zdradze Ci jak wiedzma wiedzmie- tylko nie walczac wygrywasz....jestes na tyle madra zeby to zrozumiec, w to nie watpie. Nikt nie wygra z miloscia, Ksiezniczko, poza tym wszystko jest wzgledne, kazdy poziom i kazdy pion. Usmiechnij sie zamiast warczec, masz najpiekniejszy na swiecie usmiech. Wiedzma bywa jedzowata, ale powinna pamietac o sobie Jedzusiu.Piekny ten wiersz Semi, jak Ty.
- Ewa Włodek
myślę, Semi, że Adresat - zrozumie...Jest w wierszu ładunek emocji, jest...
uśmiechy posyłam...
Ewa

uśmiechy posyłam...
Ewa