strach
Re: strach
a susz susz, wyleca w koncu i bedziesz ziac bezzebna paszczeka. Na co Ci to, szkoda Twego usmiechu
- Gloinnen
- Administrator
Trochę mnie ta dyskusja ubawiła...
Prawda jest taka, że absurdem byłaby jakakolwiek "odgórna" ingerencja w cudze stopki. Nie wolno w nich jedynie umieszczać niedozwolonych linków (np. reklamowych), a także treści nieregulaminowych bądź też łamiących obowiązujące w Polsce prawo.
Inną natomiast sprawą jest wydźwięk i odbiór podpisu, z jakim paradujemy po portalu. Nie da się ukryć, że stopka iskierki nosi znamiona ostrego pouczania. Użycie dużych liter w internecie oznacza krzyk, a jest to źle widziane w świetle netykiety. Dodatkowo, każdy, kto taki podpis przeczyta, już z góry może poczuć się nieswojo, zaatakowany znienacka wrzaskiem, jako potencjalny "obrażający" (zanim jeszcze cokolwiek napisze). Lepiej jednak zastanowić się, czy to dobry pomysł, aby umieszczać w stopce bezpośrednie, wartościujące apostrofy do użytkowników, na dodatek napisane wielkimi literami, boldem i z wykrzyknikiem. Poprzedni podpis, z fragmentem wiersza, był o wiele bardziej sympatyczny.
Gloinnen.

Prawda jest taka, że absurdem byłaby jakakolwiek "odgórna" ingerencja w cudze stopki. Nie wolno w nich jedynie umieszczać niedozwolonych linków (np. reklamowych), a także treści nieregulaminowych bądź też łamiących obowiązujące w Polsce prawo.
Inną natomiast sprawą jest wydźwięk i odbiór podpisu, z jakim paradujemy po portalu. Nie da się ukryć, że stopka iskierki nosi znamiona ostrego pouczania. Użycie dużych liter w internecie oznacza krzyk, a jest to źle widziane w świetle netykiety. Dodatkowo, każdy, kto taki podpis przeczyta, już z góry może poczuć się nieswojo, zaatakowany znienacka wrzaskiem, jako potencjalny "obrażający" (zanim jeszcze cokolwiek napisze). Lepiej jednak zastanowić się, czy to dobry pomysł, aby umieszczać w stopce bezpośrednie, wartościujące apostrofy do użytkowników, na dodatek napisane wielkimi literami, boldem i z wykrzyknikiem. Poprzedni podpis, z fragmentem wiersza, był o wiele bardziej sympatyczny.
Gloinnen.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
/B. Zadura
Siedzi w trawie i świeci, co to jest?iskierka pisze:szczerzy złote
zęby
Mucha ze złotym zębem
ups!
Mrówka oczywiście

Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl
kocham Was. Mucha ze zlotym zebem w szczerbatej gebie...stracb ma wielkie oczy.
- anastazja
Glo. skomentowałaś to, o czym od dawna myślałam...
Nasza iskierka popada w skrajności, albo bez przerwy przeprasza, albo tupie 'nóżkami'
powiedziałabym, świetlik
Nasza iskierka popada w skrajności, albo bez przerwy przeprasza, albo tupie 'nóżkami'
e_14scie pisze: Siedzi w trawie i świeci, co to jest?
Mucha ze złotym zębem
ups!
Mrówka oczywiście
powiedziałabym, świetlik

A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
- coobus
Masz szczęście Płomyczku, że masz takie wsparcie w Ani, to na pewno wiele dla Ciebie znaczy...
Minimalizm w wierszach nigdy mnie nie syci, co najwyżej pobudza, ale to moje osobiste podejście, każdy patrzy inaczej.
A więc pobudziłaś...
Minimalizm w wierszach nigdy mnie nie syci, co najwyżej pobudza, ale to moje osobiste podejście, każdy patrzy inaczej.
A więc pobudziłaś...

” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein
-
Szczęśliwi postów nie liczą...coobus pisze:Masz szczęście Płomyczku, że [...]
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl
Dobry bajer, to połowa sukcesue_14scie pisze:Szczęśliwi postów nie liczą..

- Gloinnen
- Administrator
Iskierko, po raz ostatni (i niestety - nie pierwszy raz) zwracam Ci uwagę, że przy dokonywaniu radykalnych zmian w tekście należy pozostawić w poście pierwotną jego wersję. W przeciwnym wypadku czytający komentarze są zdezorientowani.lczerwosz pisze:myślę, że jest lepiej. Zostawiaj jednak oryginalną, pierwotną wersję, bo inaczej nie wiadomo, o czym była mowa.
Pozdrawiam
Leszek
Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
/B. Zadura
/B. Zadura
ja wie o tym, widzisz zawsze dawałam, to przy tym wszystkim zapomniałam o tym,Gloinnen pisze:Iskierko, po raz ostatni (i niestety - nie pierws
ale dobra, tłumaczyć się nie będę już