Po dobranocce

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Bonsai(Tomasz Socha)
Kontakt:

Re: Po dobranocce

#11 Post autor: Bonsai(Tomasz Socha) » 23 lut 2013, 14:06

Umiesz pisać długie wiersze :). Bardzo ładne, opisowe. Aż wciągają w akcję utworu. Czułem się, jakbym był jednym z postaci występujących w nim :). Takie wiersze lubię :beer:

Awatar użytkownika
anastazja

#12 Post autor: anastazja » 23 lut 2013, 14:19

Sede - u Ciebie zawsze jest miejsce, na moje odczucia, czucia, czy jak tam zwał. Porwał mnie temat, który uwielbiam. Ty wiesz, że kocham wiersze, które mówią, albo i krzyczą. :bravo:

Ja mam tylko małe ale, choć może tylko mi się wydaje, chodzi o wers:
Sede Vacante pisze:Maluch nie przestawał się uśmiechać mijając ludzi na swoich sankach.
...mijając ludzi na swoich sankach.... dla mnie brzmi, jakby ci ludzie siedzieli na sankach, co Ty na to?
gdyby tak;

Maluch na sankach nie przestawał się uśmiechać mijając ludzi

Pozdrawiam.
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

Sede Vacante

#13 Post autor: Sede Vacante » 23 lut 2013, 14:37

anastazjo - chyba masz raję. Zastosuję się, dzięki.
Em - piękny komplement, dzięki. Dobrze jest wiedzieć, że to co się robi, po prostu wychodzi :rosa:

Ale, żeby być zwyczajnie szczerym - to wasza wspólna zasługa, bez zbędnego słodzenia.
Przypominam sobie swoje pisanie sprzed "ósmego..." i łapię się za głowę. Proszę - nie traktujcie tego jak wazelinę. Naprawdę pomogliście mi bardzo, to tutaj nauczyłem się pisać na nowo.
"Nie głaskało mnie życie po głowie,
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."

W. Broniewski - "Mannlicher"

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”