w sklepie mężczyzna obok
Re: w sklepie mężczyzna obok
tak tak, w wierszu dużo więcej przystoi, niż by się to pozornie wydawało :)
jestem za równouprawnieniem mężczyzn (mężczyźni w dzisiejszych czasach mają mocno pod górkę, kobietki stały się dość wymagające). oczywiście bez przesady, faceci w stanikach a kobiety z wiertarkami wyglądają okropnie!
jestem za równouprawnieniem mężczyzn (mężczyźni w dzisiejszych czasach mają mocno pod górkę, kobietki stały się dość wymagające). oczywiście bez przesady, faceci w stanikach a kobiety z wiertarkami wyglądają okropnie!
- lczerwosz
- Administrator
tak kątem oka przeczytałem tytuł: "w sklepie z mężczyznami". Myśl jakby obok.
no tak :) gdyby był dostęp tylko do tytułów wyobraźnia czytelnika wyraźnie by się rozpanoszyła ;)
- iTuiTam
Zostaw, zostaw, charakter się liczy.wierszonna pisze:iTuiTam, dzięki
duperele to moja swoistośćwięc pozostawię. co do tego, że przy męskie nie bardzo Ci pasi to ja powiem, że jak wchodzę do warsztatu męża, i jak widzę ten ogrom różnych różności co to w ogóle nie wiem do czego to wszystko służy... to nie potrafię nic innego wykrzesać w mym umyśle, niż: "ależ tu dupereli"
. oczywiście to z przymrużeniem oka, bo z tych dupereli powstaje masa przydatnych przedmiotów. natomiast jak mój mąż spogląda na moje rozrzucone kosmetyki...to ja nie wiem, co on ma w swoim umyśle

(Uwaga Offtop: Mam podobne spostrzeżenia, tym bardziej, że warsztat mojego męża jest bardzo duży

I nie należy nic wyrzucać ani porządkować, bo jak wspominasz, wszędzie w 'duperelach' jest ukryta przydatna przyszłość.
Co ma na umyśle, gdy spogląda na Twoje kosmetyki? Hmmm, pewnie seks, ponieważ tak odpowiada mój mąż na pytania w rodzaju: i co masz teraz na myśli?. Myli się tylko co do cytatów z badań naukowych, nie pamięta dokładnie, czy te myśli u mężczyzny przychodzą z piętnastominutową częstotliwością, czy nieco rzadziej.)
- Ewa Włodek
obserwował jak patrzę w zachwycie
na różę
kupował jakieś męskie duperele
ale szybko podszedł
i dotknął jej
chłodną smugą na policzku
purpurowy płatek roni kroplę
szkarłatnej rosy
jaki dramat opłakuje kwiat
krwawą łzą?
tak sobie pofantazjowałam. Tym bardziej, że część tej - fantazji, to moja "kiedysiejsza" miniatura...
moc serdecznego posyłam...
Ewa
na różę
kupował jakieś męskie duperele
ale szybko podszedł
i dotknął jej
szkarłatnej rosy
krwawą łzą?
tak sobie pofantazjowałam. Tym bardziej, że część tej - fantazji, to moja "kiedysiejsza" miniatura...

moc serdecznego posyłam...
Ewa
- lczerwosz
- Administrator
Ewa super,
właśnie tak sobie pomyślałem powinny czasem wyglądać komentarze.
właśnie tak sobie pomyślałem powinny czasem wyglądać komentarze.
iTuiTam ;) (ale malujmy się, co tam, w końcu w tym też jest jakaś przydatność :) ;))
Dodano -- 22 mar 2013, 21:51 --
Ewa, i jak można skompilować, połączyć, co na pierwszy rzut oka wydawałoby się niemożliwe :) ale w Twojej delikatnej i wrażliwej wersji duperele jednak nie pasują :( można byłoby je w ogóle pominąć, i tytuł też co Iczerwoszowi się skojarzyło inaczej :))
i może tak:
obserwował jak patrzę w zachwycie (tytuł)
na różę
szybko podszedł
i dotknął jej
szkarłatnej rosy
krwawą łzą?
Dodano -- 22 mar 2013, 21:51 --
Ewa, i jak można skompilować, połączyć, co na pierwszy rzut oka wydawałoby się niemożliwe :) ale w Twojej delikatnej i wrażliwej wersji duperele jednak nie pasują :( można byłoby je w ogóle pominąć, i tytuł też co Iczerwoszowi się skojarzyło inaczej :))
i może tak:
obserwował jak patrzę w zachwycie (tytuł)
na różę
szybko podszedł
i dotknął jej
szkarłatnej rosy
krwawą łzą?
-
- Kontakt:
ten wiersz porusza ciekawy temat
kiedy robimy coś co sprawia nam szczególną przyjemność mi nas samych zachwyca
zdaje się nam ze inni to widzą i .. podziwiają nas
jakby podziwi zachwyt powinien zwrotnie budzić podziw i zachwyt
zawsze kiedy siadałam czytając poezję na ławce
był to tajny znak dla świata
oto kobieta czytająca poezję
jeśli też należysz do tego klubu a w każdym razie widzisz jaka mi to sprawia przyjemność -po-podziwiaj mnie trochę polub za to
a kiedy idąc nocą ulica śpiewałam u układałam piosenki (to bardzo ekstatyczne przeżycie)
myślałam może ktoś cierpiący na bezsenność usłyszy mój śpiew i zachwyci się i nim i mną
brzmi to narcystycznie ale nie na to chcę zwrócić uwagę bo w tym wypadku o co innego chodzi
o to ze kiedy robimy coś co zdaje się nam piękne bardzo pragniemy aby to było przez świat zauważone
dlaczego przychodzimy tu pokazywać swoje wnętrze
bo czujemy ze jest w nim coś pięknego czym chcemy się dzielić
kobieta z wiersza czuje podziw ekstazę
chce aby to było dostrzeżone
chce aby ktoś ja pokochał za to co w sobie uważa za piękne
w tym przypadku za zdolność do zachwytu
świat poprzez mężczyznę dziękuję jej za to
bo lubi to
docenia
nagradza
za nagrodę zatem ???
bardzo mi to w głowie siedzi
zamyślił mnie ten wiersz więc pomimo zmęczenia napisałam
kiedy robimy coś co sprawia nam szczególną przyjemność mi nas samych zachwyca
zdaje się nam ze inni to widzą i .. podziwiają nas
jakby podziwi zachwyt powinien zwrotnie budzić podziw i zachwyt
zawsze kiedy siadałam czytając poezję na ławce
był to tajny znak dla świata
oto kobieta czytająca poezję
jeśli też należysz do tego klubu a w każdym razie widzisz jaka mi to sprawia przyjemność -po-podziwiaj mnie trochę polub za to
a kiedy idąc nocą ulica śpiewałam u układałam piosenki (to bardzo ekstatyczne przeżycie)
myślałam może ktoś cierpiący na bezsenność usłyszy mój śpiew i zachwyci się i nim i mną
brzmi to narcystycznie ale nie na to chcę zwrócić uwagę bo w tym wypadku o co innego chodzi
o to ze kiedy robimy coś co zdaje się nam piękne bardzo pragniemy aby to było przez świat zauważone
dlaczego przychodzimy tu pokazywać swoje wnętrze
bo czujemy ze jest w nim coś pięknego czym chcemy się dzielić
kobieta z wiersza czuje podziw ekstazę
chce aby to było dostrzeżone
chce aby ktoś ja pokochał za to co w sobie uważa za piękne
w tym przypadku za zdolność do zachwytu
świat poprzez mężczyznę dziękuję jej za to
bo lubi to
docenia
nagradza
za nagrodę zatem ???
bardzo mi to w głowie siedzi

zamyślił mnie ten wiersz więc pomimo zmęczenia napisałam
nie. to nie o o tym.
tak myśli typowy narcyz, który tworzy coś tylko po to, by ściągać od innych energię uwagi (no, energię po prostu). rośnie kosztem innych.
mnie interesuje kontakt, przepływ i wzajemne wzmacnianie .w wierszu chciałam zawrzeć mój kontakt z różą, ten mężczyzna po prostu się przyłączył :), a później przyłączona została do tego jego dziewczyna (żona). nie szkodzi, że nieświadomie (a może nawet i lepiej ;), bo świadomość przyczyny kupna przez tego mężczyznę kwiatu mogłaby zakłócić jej radość. no, kobiety tak czasem mają :))
tak myśli typowy narcyz, który tworzy coś tylko po to, by ściągać od innych energię uwagi (no, energię po prostu). rośnie kosztem innych.
mnie interesuje kontakt, przepływ i wzajemne wzmacnianie .w wierszu chciałam zawrzeć mój kontakt z różą, ten mężczyzna po prostu się przyłączył :), a później przyłączona została do tego jego dziewczyna (żona). nie szkodzi, że nieświadomie (a może nawet i lepiej ;), bo świadomość przyczyny kupna przez tego mężczyznę kwiatu mogłaby zakłócić jej radość. no, kobiety tak czasem mają :))
-
- Kontakt:
w żadnym momencie nie sugerowałam ze wiersz jest o tym
po prostu podkreśliłam ze tam mnie myśli poniosły
poza tym jeśli by chodziło TYLKO o przyłączenie się do zachwytu to wtedy mężczyzna
stałby przed różami z zachwytem
a on stanął przed NIĄ i co więcej
to ona dostała nagrodę nie róże - czyje więc piękno było tu sławione ?
róży
czy zachwytu nad różą
on jeszcze dodatkowo obdarował JĄ za jej zachwyt
poza tym to jest tak ze często kobiety uważają męskie drobne skarby za duperele a oni wbrew ich zaleceniom wręcz lekceważą potrzebę kwiatów przez kobiety
po prostu podkreśliłam ze tam mnie myśli poniosły
poza tym jeśli by chodziło TYLKO o przyłączenie się do zachwytu to wtedy mężczyzna
stałby przed różami z zachwytem
a on stanął przed NIĄ i co więcej
to ona dostała nagrodę nie róże - czyje więc piękno było tu sławione ?
róży
czy zachwytu nad różą
on jeszcze dodatkowo obdarował JĄ za jej zachwyt
poza tym to jest tak ze często kobiety uważają męskie drobne skarby za duperele a oni wbrew ich zaleceniom wręcz lekceważą potrzebę kwiatów przez kobiety