- Mówiłem ci: nie ma ludzi dobrych albo złych. Są tylko z władzą umiarkowną lub nieograniczoną. Ty durna...Nic jeszcze o życiu nie wiesz.
- Ja to inaczej pojmuję: są ludzie szczęśliwi i nieszczęśliwi.
- Taka jesteś...bystra, a wiesz, że nieszczęście jest zaraźliwe? Niczym choroba zakaźna, ogarnia, przywłaszczając sobie kolejne komórki, wszystkie.
- Znajdą się jakieś szczepionki.
- Skoro na głupotę nie ma, to i na nieszczęście - także.
- Czas jest najlepszą szczepionką. Działa nawet po zachorowaniu.
Dyskurs Dobra ze Złem
Moderatorzy: skaranie boskie, Gorgiasz
- 411
Re: Dyskurs Dobra ze Złem
Hej Kasienko. 
Przeczytalam. Raz. Potem jeszcze raz. I znowu. I nadal nie wiem, co myslec.
Mam wrazenie, ze najwazniejsze Ci tu umknelo. Niby nieglupio sie zaczyna:
Pomysl jest, przyznaje. Tylko... urwane to jakies, bez poczatku i konca (a szkoda, bo nawet w miniaturze mozna tego dokonac).
Nic to, nastepnym razem bedzie lepiej.
Milego, J.

Przeczytalam. Raz. Potem jeszcze raz. I znowu. I nadal nie wiem, co myslec.
Mam wrazenie, ze najwazniejsze Ci tu umknelo. Niby nieglupio sie zaczyna:
Ale potem jakos dziwnie to brzmi.Katrina pisze:Mówiłem ci: nie ma ludzi dobrych albo złych. Są tylko z władzą umiarkowną lub nieograniczoną.
Chyba nie rozumiem. Tzn rozumiem, co chcialas powiedziec, przekazac, ale slowa sie nieco rozjechaly.Katrina pisze:Czas jest najlepszą szczepionką. Działa nawet po zachorowaniu.
Pomysl jest, przyznaje. Tylko... urwane to jakies, bez poczatku i konca (a szkoda, bo nawet w miniaturze mozna tego dokonac).
Nic to, nastepnym razem bedzie lepiej.
Milego, J.
Nie będę cytować innych. Poczekam aż inni będą cytować mnie.
- skaranie boskie
- Administrator
Rzeczywiście wygląda to na niezaczęte i nieskończone.

Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.
W przerwie w nauce na egzamin z lit. staropolskiej postanowiłam zajrzeć do prozy i skomentować coś krótkiego, mam nadz, że wyjdzie. 
Na początku usterki:
W sumie mogłabym przyczepić się do każdego zdania, bo dialog nie brzmi naturalnie jak dla mnie. Jest napuszony. Ma być mądrze, a wychodzi banalnie i nic nowego ten tekst nie mówi. Myślę, że w dłuższej wersji wyszłoby lepiej - o ile poziom dialogu zostałby podwyższony przynajmniej do poziomu minimalnej naturalności. Bo inaczej nie dałoby się tego czytać.

Na początku usterki:
Katrina pisze:Ty durna...Nic
Spacja po wielokropku obowiązkowa. No i właśnie - ma być wielokropek, a nie trzy kropki.Katrina pisze:esteś...bystr
W sumie mogłabym przyczepić się do każdego zdania, bo dialog nie brzmi naturalnie jak dla mnie. Jest napuszony. Ma być mądrze, a wychodzi banalnie i nic nowego ten tekst nie mówi. Myślę, że w dłuższej wersji wyszłoby lepiej - o ile poziom dialogu zostałby podwyższony przynajmniej do poziomu minimalnej naturalności. Bo inaczej nie dałoby się tego czytać.