żył w nich ogień
z ramion wypuścił
feniksa
wylizał z ramy
przeszklone kolory
w starej pracowni
pustymi obrazami
straszy kochanków
puste obrazy
-
puste obrazy
Ostatnio zmieniony 30 cze 2013, 13:58 przez Maryla Stelmach, łącznie zmieniany 8 razy.
- lczerwosz
- Administrator
Re: puste orazy
jednego nie rozumiem ale ładne
feniks z popiołu się odradzał, wracał do życia, był nieśmiertelny
przypisujesz mu właściwości wampira, który swą siłę zaczerpnął z kolorów namalowanych obrazów, z ich życia i może nawet z życia namalowanych bohaterów, starszy w jakby zamku-pracowni malarskiej teraz?
drobiazg - popraw orazy w tytule na obrazy
pozdrowienia
Leszek
feniks z popiołu się odradzał, wracał do życia, był nieśmiertelny
przypisujesz mu właściwości wampira, który swą siłę zaczerpnął z kolorów namalowanych obrazów, z ich życia i może nawet z życia namalowanych bohaterów, starszy w jakby zamku-pracowni malarskiej teraz?
drobiazg - popraw orazy w tytule na obrazy
pozdrowienia
Leszek
-
Re: puste obrazy
Iczerwosz, tak sobie to wyobraziłam, lubię przeinaczać, dodawać znaczeń. wszystko podlega zmianie, moje widzenie także. zastanawiała
m się, czy zakończyć ten wiersz właśnie w taki sposób, ale uległam pokusie. dziękuję za komentarz. pozdrawiam.
Dodano -- 29 cze 2013, 17:23 --
Iczerwosz, po zastanowieniu, dodałam że wszystko to się dzieje, lub działo w starej pracowni. może to być inspiracja do jeszcze innych przemyśleń.

Dodano -- 29 cze 2013, 17:23 --
Iczerwosz, po zastanowieniu, dodałam że wszystko to się dzieje, lub działo w starej pracowni. może to być inspiracja do jeszcze innych przemyśleń.

- Ewa Włodek
nie wiem, Marylo, co Ty na to, ale mnie by wystarczyło samo "feniksa" - bo to, ze z popiołów-ci-on - to juz dopowiedzenie?Maryla Stelmach pisze: feniksa z popiołów

pozdrawiam ciepło...
Ewa
-
Ewo, tak myślałam, ale Ty to potwierdziła
ś. bardzo dziękuję, dobry pomysł.

-
Ewo, dzię
kuję bardzo. pozdrawiam serdecznie.