Fotosfera

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Alek Osiński

Re: Fotosfera

#11 Post autor: Alek Osiński » 03 cze 2013, 1:00

Hosanna pisze: Ale u poetów którzy pożądamy wiele w emocjach - lepiej nie powoływać się na ową czystość bo jest ona w dużym stopniu hipotetyczna
np ludzie kłamią
aparaty do wykrywania prawdy pokazały że najtrudniej wykryć kłamstwo u człowieka który wierszy w nie
Nie wiem w sumie, o czym mówisz , pisząc o kłamstwie, przynajmniej pisząc wiersze, czy nie robimy to po to właśnie, żeby przełamywać kłamstwo codziennego życia; no, nie wiem, ale mi się wydaje przynajmniej, że w tym jest cel, nie startujemy przecież w konkursie piękności, ale dzielimy się sobą, swoją wizją świata, czy inaczej miałoby sens pisać, publikować? Odnośnie Boga, wiesz, to może bardziej wynika z tego, że z przekonania jstem raczej agnostykiem, może powinienem napisać "demiurg", ale raczej chodziło mi o zaznaczenie nagiej siły, nie, zagłębianie się w teologii... zresztą ten kościół, o którym piszę, ma swój realny pierwowzór...kościół w Trzęsaczu...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Kosci ... 2007-2.jpg

dzięki w każdym razie, i tobie atojo również :rosa:

Awatar użytkownika
Bożena

#12 Post autor: Bożena » 03 cze 2013, 13:38

dlaczego kochamy- dlaczego znosimy siebie choć przecież potrzebujemy przestrzeni, ale miłość jest jedną z podstawowych potrzeb człowieka- piękne opisane jest to zadumanie nad relacjami-
Alek Osiński pisze: dziękuję, że mnie znosisz
nie wyrzucając, jak foliowe worki,
:)

różne odbicia ale nachodzą na siebie- muszą jakoś pomieścić się w kadrze :ok: pozdrawiam :rosa:

Awatar użytkownika
anastazja

#13 Post autor: anastazja » 03 cze 2013, 23:04

Kurczę, gdzież chował sie ten wiersz. Dzięki atoi ujrzał światło i zaliczy konkurs.
Piękny wiersz Alku.

:ok:
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

Alek Osiński

#14 Post autor: Alek Osiński » 04 cze 2013, 13:31

Dziękuję Dziewczyny :rosa:

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”