Chciałem zadzwonić

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jaguar

Chciałem zadzwonić

#11 Post autor: jaguar » 17 lut 2018, 1:36

Podoba mi się Twój wiersz. Przypomina mi pisanie współczesnych młodych obiecujących amerykańskich poetów. Taki niby nonszalancki w stylu i skuteczny w przekazie.

"nie odróżniam przespanych nocy" - to wydaje mi się niedokończoną myślą, bo odróżniam Coś od Czegos Gdybyś dopisał coś w tym miejscu byloby super. Porównania dają wielkie pole do popisu, dodają wiele przy jednocześnie oszczędnym użyciu słów. Pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
teo

Chciałem zadzwonić

#12 Post autor: teo » 25 lut 2018, 10:49

Nula.Mychaan pisze:
14 lut 2018, 20:43
Wiesz, po pierwszym czytaniu pomyślałam ot taki sobie, ale zwykle czytam kilkakrotnie.
Też tak miewam więc rozumiem :)
Nula.Mychaan pisze:
14 lut 2018, 20:43
Ta prostota ma właśnie urok i wcale nie jest taki sobie, to dobry wiersz, a puenta jest rewelacyjna
Dziękuję :)
biegnąca po fali pisze:
14 lut 2018, 22:43
Piękny liryk z doskonałą puentą, teo. Bardzo na tak.
Dzięki :rosa:
anastazja pisze:
15 lut 2018, 17:26
Cudowna puenta i piękny wiersz. Rozsmakowałam się ...
Mam nadzieję, że z czasem nie straci smaku ;)
Dzięki
jaguar pisze:
17 lut 2018, 1:36
Podoba mi się Twój wiersz.
:ok:
jaguar pisze:
17 lut 2018, 1:36
"nie odróżniam przespanych nocy" - to wydaje mi się niedokończoną myślą, bo odróżniam Coś od Czegos Gdybyś dopisał coś w tym miejscu byloby super.
Postaram się coś wymyślić zakładając, że zbyt wiele słów też nie spotka się z pomyślną oceną ;)
Dziękuję za radę i komentarz :)

Pozdrawiam wszystkich
teo
Mniej pracuję. Jeszcze jestem niezdrów. Dnia przybywa, obiecuję sobie wiele, skoro będzie widniej i cieplej. Chcę zapomnieć o rzeczach smutnych i bolesnych. Mam wrażliwe serce. Zwiększam rzeczy wrażliwością.
Tadeusz Makowski – Pamiętnik

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”