Podoba mi się Twój wiersz. Przypomina mi pisanie współczesnych młodych obiecujących amerykańskich poetów. Taki niby nonszalancki w stylu i skuteczny w przekazie.
"nie odróżniam przespanych nocy" - to wydaje mi się niedokończoną myślą, bo odróżniam Coś od Czegos Gdybyś dopisał coś w tym miejscu byloby super. Porównania dają wielkie pole do popisu, dodają wiele przy jednocześnie oszczędnym użyciu słów. Pozdrawiam serdecznie
Chciałem zadzwonić
- teo
Chciałem zadzwonić
Też tak miewam więc rozumiemNula.Mychaan pisze: ↑14 lut 2018, 20:43Wiesz, po pierwszym czytaniu pomyślałam ot taki sobie, ale zwykle czytam kilkakrotnie.

DziękujęNula.Mychaan pisze: ↑14 lut 2018, 20:43Ta prostota ma właśnie urok i wcale nie jest taki sobie, to dobry wiersz, a puenta jest rewelacyjna

Dziękibiegnąca po fali pisze: ↑14 lut 2018, 22:43Piękny liryk z doskonałą puentą, teo. Bardzo na tak.

Mam nadzieję, że z czasem nie straci smakuanastazja pisze: ↑15 lut 2018, 17:26Cudowna puenta i piękny wiersz. Rozsmakowałam się ...

Dzięki
jaguar pisze: ↑17 lut 2018, 1:36Podoba mi się Twój wiersz.

Postaram się coś wymyślić zakładając, że zbyt wiele słów też nie spotka się z pomyślną ocenąjaguar pisze: ↑17 lut 2018, 1:36"nie odróżniam przespanych nocy" - to wydaje mi się niedokończoną myślą, bo odróżniam Coś od Czegos Gdybyś dopisał coś w tym miejscu byloby super.

Dziękuję za radę i komentarz

Pozdrawiam wszystkich
teo
Mniej pracuję. Jeszcze jestem niezdrów. Dnia przybywa, obiecuję sobie wiele, skoro będzie widniej i cieplej. Chcę zapomnieć o rzeczach smutnych i bolesnych. Mam wrażliwe serce. Zwiększam rzeczy wrażliwością.
Tadeusz Makowski – Pamiętnik
Tadeusz Makowski – Pamiętnik