Almah
- Ewa Włodek
Re: Almah
Almah - matka...Kobieta bezdzietna nigdy jej nie zrozumie. Wiem coś o tym, jako bezdzietna...
uśmiech posyłam...
Ewa

uśmiech posyłam...
Ewa
-
Witaj. Primo: tekst dobry. Meshuge - szalona. Hm... Można interpretować rozmaicie.
Duo: Pozdrawiam
Duo: Pozdrawiam

- Nula.Mychaan
Ten wiersz jest bardzo dobry
Mocny i dobitny dobrze spuentowany 

Może i jestem trudną osobą,
ale dobrze mi z tym,
a to co łatwe jest bez smaku, wyrazu i znaczenia
ale dobrze mi z tym,
a to co łatwe jest bez smaku, wyrazu i znaczenia
-
- Kontakt:
Nie podoba mi się, naszpikowany obcymi słowami - w tytule i w treści to o jedno za dużo na taki krótki wiersz.
Ogólny przekaz do mnie nie przemawia, przykro mi.
Ogólny przekaz do mnie nie przemawia, przykro mi.

"naszpikowany obcymi słowami" slowa obce? Sa tylko dla ludzi, ktorzy nie posiadaj umiejetnosci poslugiwania sie obcym jezykiem i nie chca jej zdobyc.
Np. "myszygene kopf " pochodzace od slowa Meshuge...to nic innego jak zydowskie oreslenie uzywane czesto w przedwojennym dialekcie warszawskim.
- Patka
Skromność bije z twojego postu, skromność!Lalaloopsy pisze:Ale wiem, ze wiersz jest dobry i jezeli przeslanie nie dociera to nie moja wina ( przepraszam) to IQ![]()
Też się przyłączę do dwóch ostatnich wypowiedzi - nie podoba mi się, nie porywa.
I to jest mój ostatni post pod twoim wierszem, bo nie zamierzam komentować osób, które nie szanują tych, którzy krytycznie ocenili ich tekst.
Niekiedy nie mozna i nie powinno sie zastepowac orginalu tlumaczeniem, bo gdzies po drodze gubi sie ciezar gatunkowy, rdzen slowa. Mocny, esencjonalny wiersz, bardzo prawdziwy, powiedzialabym ze kazde slowo jest w nim na wage zlota. Tresc przywodzi mi na mysl historie Ewy i Lilith :-). Dwie strony kobiecosci.
Lalaloopsy, moze pod tekstem zamiesc tlumaczenie obcojezycznych slowek, to ulatwi odbior tresci?
Lalaloopsy, moze pod tekstem zamiesc tlumaczenie obcojezycznych slowek, to ulatwi odbior tresci?