odrywam pamięć
od ran
zabierasz sprzed oczu
ostatni dzień
w kolorze
przestanę ciążyć
świat powinien być pusty
gdy myśli polują na siebie
mróz rozsadza łącza
przerwane czuwanie
wyloguj
zło nie pozwoliło
się ocalić
1995, 1997, 2012
- Administrator
Jak gryzą cudze kroki
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
/B. Zadura
Re: Jak gryzą cudze kroki
Qń się znowu mocno zafrasował. Podobnie, kiedy czytał książki Virginii Woolf.
To dobrze, że zima trzyma. Rzeki skute lodem... jeszcze. I nikomu nie przyjdzie teraz do głowy powkładać kamieni do kieszeń i jak Virginia wejść do rzeki Ouse, w hrabstwie Sussex.
Sylvia Plath też wchodziła do wody po lekturze książek Virginii, ale w porę ją ktoś z tej wody wyciądnął.
życie nie może się wylogować i wcisnąć opcji reset. To do prawdziwego życie niepodobne.
Prawdziwe życie walczy, pada, klęka, czołga się i pada, modli się i złorzeczy, klęka i pełza i wstaje, i wstaje, i wstaje...
Ładnie, Glo, alem przygnębion... wielkim, młyńskim kołem życia, które potrafi nami zakręcić nie tam, gdzie chcemy. Trzeba kręcić samemu, jak w kole fortuny. Musi kiedyś stanąć pod napisem:
"rzuciłeś kostką 6 pkt. Przechodzisz na planszę "B" i kasujesz bonus "wzajemność" i przestajesz dalej kręcić... to w zupełności wystarczy, żeby opuścić teleturniej i jechać razem do domu
To dobrze, że zima trzyma. Rzeki skute lodem... jeszcze. I nikomu nie przyjdzie teraz do głowy powkładać kamieni do kieszeń i jak Virginia wejść do rzeki Ouse, w hrabstwie Sussex.
Sylvia Plath też wchodziła do wody po lekturze książek Virginii, ale w porę ją ktoś z tej wody wyciądnął.
życie nie może się wylogować i wcisnąć opcji reset. To do prawdziwego życie niepodobne.
Prawdziwe życie walczy, pada, klęka, czołga się i pada, modli się i złorzeczy, klęka i pełza i wstaje, i wstaje, i wstaje...

To nie myśli polują na siebie, to my nie umiemy polować na myśliGloinnen pisze:gdy myśli polują na siebie

Ładnie, Glo, alem przygnębion... wielkim, młyńskim kołem życia, które potrafi nami zakręcić nie tam, gdzie chcemy. Trzeba kręcić samemu, jak w kole fortuny. Musi kiedyś stanąć pod napisem:
"rzuciłeś kostką 6 pkt. Przechodzisz na planszę "B" i kasujesz bonus "wzajemność" i przestajesz dalej kręcić... to w zupełności wystarczy, żeby opuścić teleturniej i jechać razem do domu

jestem częścią pewnej siły, która wciąż pragnie złego, a wciąż dobro tworzy...
Mefistofeles... Goethe, Faust, cz. I, Pracownia
Mefistofeles... Goethe, Faust, cz. I, Pracownia
-
Okazuje się Glo, że chyba trochę kokietowałaś
gdy mówiłaś, że piszesz dopiero od roku,
a tu widzę takie perełki z malowanej skrzyni
Pozdrawiam
gdy mówiłaś, że piszesz dopiero od roku,
a tu widzę takie perełki z malowanej skrzyni
a kto by tam chciał zło ratowaćGloinnen pisze:zło nie pozwoliło
się ocalić

Pozdrawiam

- Gloinnen
- Administrator
Czochratko - dziękuję 
Qniu - dziękuję również...
Al - bo od roku traktuję pisanie ze śmiertelna powagą. Wróciłam do tego po piętnastu latach przerwy, starocie wydawały mi się niewiele warte. Teraz trochę kombinuję, szkoda mi tych starych wierszy, czasem można z nich coś jeszcze wydobyć. Ale zobacz datowanie, przeszły gruntowe zmiany...

Pozdrawiam serdecznie,

Glo.

Qniu - dziękuję również...
Qń Który Pisze pisze:Musi kiedyś stanąć pod napisem:

Al - bo od roku traktuję pisanie ze śmiertelna powagą. Wróciłam do tego po piętnastu latach przerwy, starocie wydawały mi się niewiele warte. Teraz trochę kombinuję, szkoda mi tych starych wierszy, czasem można z nich coś jeszcze wydobyć. Ale zobacz datowanie, przeszły gruntowe zmiany...
Racja.al z krainy os pisze:a kto by tam chciał zło ratować

Pozdrawiam serdecznie,

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
/B. Zadura
/B. Zadura
zwariowała ...Gloinnen pisze:Al - bo od roku traktuję pisanie ze śmiertelna powagą. Wróciłam do tego po piętnastu latach przerwy ...

ja po prawie trzydziestu i co ...
mam już sobie zamawiać żył ...
non omnis moriar
pełen wątpliwości, czy ona w ogóle wskazana