niyon anomhmata mh monan oyin

Moderatorzy: eka, Leon Gutner

Wiadomość
Autor
Qń Który Pisze

Re: niyon anomhmata mh monan oyin

#11 Post autor: Qń Który Pisze » 19 gru 2011, 0:49

Qń bardzo nie lubi takich akcji z jedną osnową i kilkoma nitkami, a że nie jest w potylicę bity, to przeprowadził małe dochodzenie. Dobrze by było, żeby Marek Sztarbowski chodził w boskich kaloszach i jednocześnie robił za amehoba... sytuacja Sokratekx nie do pozazdroszczenia... chyba, że to jedna i ta sama osoba... ale to raczej niemożliwe... chyba szykuje się draka :myśli:
Ale zostawię to do jutra, bo ostatnio z tego powodu dopadła mnie paraplegia i mi dół sparaliżowało, aż po... uzdę. :( Byt, albo od-byt - oto jest pytanie, jak mawiał mój dziadek Qń Który Kopie :( Zatem do jutra. Nie ma co na razie burzyć Kartaginy. :vino:
Skontaktowałem się jednak z Mosadem, bo spać mi to nie dawało... jednak Sokratex jest Wstrentny :cha: Taką pułapkę na biednego Qnia przygotował. Nie wiedziałem, że można być aż takim Wstrentnym :cha: a Amehobem zajmę się jutro... niewykluczone, że trzeba będzie Królewską Konną(!) z Toronto zaangażować w to tajemnicze dochodzenie. :cha:
Zamykam sprawę i idę spać. Qnie śpią zawsze na stojąco... nawet, jak wstaną, to też stoją :cha:
jestem częścią pewnej siły, która wciąż pragnie złego, a wciąż dobro tworzy...

Mefistofeles... Goethe, Faust, cz. I, Pracownia

e_14scie

#12 Post autor: e_14scie » 19 gru 2011, 10:38

Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!

Stanisław Jerzy Lec

Sokratex

#13 Post autor: Sokratex » 19 gru 2011, 11:03

Qń Który Pisze pisze:Qń bardzo nie lubi takich akcji z jedną osnową i kilkoma nitkami, a że nie jest w potylicę bity, to przeprowadził małe dochodzenie. Dobrze by było, żeby Marek Sztarbowski chodził w boskich kaloszach i jednocześnie robił za amehoba... sytuacja Sokratekx nie do pozazdroszczenia... chyba, że to jedna i ta sama osoba... ale to raczej niemożliwe... chyba szykuje się draka :myśli:
Ale zostawię to do jutra, bo ostatnio z tego powodu dopadła mnie paraplegia i mi dół sparaliżowało, aż po... uzdę. :( Byt, albo od-byt - oto jest pytanie, jak mawiał mój dziadek Qń Który Kopie :( Zatem do jutra. Nie ma co na razie burzyć Kartaginy. :vino:
Skontaktowałem się jednak z Mosadem, bo spać mi to nie dawało... jednak Sokratex jest Wstrentny :cha: Taką pułapkę na biednego Qnia przygotował. Nie wiedziałem, że można być aż takim Wstrentnym :cha: a Amehobem zajmę się jutro... niewykluczone, że trzeba będzie Królewską Konną(!) z Toronto zaangażować w to tajemnicze dochodzenie. :cha:
Zamykam sprawę i idę spać. Qnie śpią zawsze na stojąco... nawet, jak wstaną, to też stoją :cha:
W sumie Amehob (czyli wspak Bohema) podał w załączonym przez e_14cie linku autora, który go zainspirował :)
Tak się składa, że też go znam bo razem zaczynaliśmy pisać jakieś 11/12 lat temu.
Byli też inni, chyba ze dwudziestu chłopa ale i kobiet niemało ;)

• Jechał wóz, skwarem wskrzypiał się w chałupy,
      szcze-kały burków chłonął wieczór w siebie,
      aż zapach koła był odtąd, nie kupy,
      jak blask gwiazd trzyma się nocy na niebie.

Spał woźnica, w starej ręce zasnął bat
      i koń wracał sam - na pamięć, w nic, przez sen -
      do tej stajni, skąd źrebiem wyszedł na świat,
      gdzie nie żyjąc, lub śpiąc ciszą można przejść.

Gdzie koń, woźnica, bat, wieczorna pora...
      są! Zapomniane, jak przodków imiona.

e_14scie

#14 Post autor: e_14scie » 19 gru 2011, 11:16

Sokratex pisze:Tak się składa, że też go znam bo razem zaczynaliśmy pisać jakieś 11/12 lat temu.
że razem, to raczej nie trudno się domyśleć
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!

Stanisław Jerzy Lec

ODPOWIEDZ

Wróć do „TRADYCYJNE FORMY RYMOWANE”