Byłe i obecne

Apelujemy o umiar, jeśli chodzi o długość publikowanych tekstów.

Moderatorzy: Gorgiasz, Lucile

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Patka

Re: Byłe i obecne

#21 Post autor: Patka » 25 lip 2014, 9:09

Nie oberwie ci się, choć nie ze wszystkimi uwagami się zgadzam. Zwłaszcza z twoją wersją zdania. Inaczej - nie lubię, jak ktoś pod moim tekstem chwali się swoją umiejętnością pisania. Rozumiem - poprawić błędy, napisać zdanie w innym szyku, ale żeby od razu całą i zupełnie inną wypowiedź tworzyć? Nie.
karolek pisze:Według mnie, piszesz jeszcze zbyt sztywno i wybierasz sobie takie tematy, które ciężko "zgroteskować". A jeśli już - to więcej musisz skrzywić w tym zwierciadle.
Temat był narzucony - bal (tekst z Antresoli literackiej, niewypału forumowego).
Muszę? Nic nie muszę. ;) Najwyżej "powinnam", "byłoby lepiej" itp. itd.
karolek pisze:to jest tandetne.
Wiesz, akurat w tym zdaniu na oryginalność się nie siliłam.
karolek pisze:Nie łącz gotowców w rzekomo nowe i oryginalne zwroty, słowotwórstwo by się przydało.
Dlaczego? Kto powiedział, że to rzekomo nowe i oryginalne zwroty? To ani nic nowego, ani oryginalnego, zwykłe zdanie.
karolek pisze:Jego lustratory przyblokowały się w ramach, a przecież trzeba było im pójść zgodnie we właściwą stronę, za fuzją neuronalną, ale coś musiało być na rzeczy, że w rzeczy samej... nastąpiło zwarcie.
Zupełnie nie pasuje to zdanie do tekstów. I zupełnie co innego znaczy niż moje, krótkie i jasne.

Ale dziękuję.

PS Nie cierpię różyczek, wolę :beer:

ODPOWIEDZ

Wróć do „OPOWIADANIA”