Rekwizycja

Apelujemy o umiar, jeśli chodzi o długość publikowanych tekstów.

Moderatorzy: Gorgiasz, Lucile

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ewa Włodek

Re: Rekwizycja

#11 Post autor: Ewa Włodek » 14 gru 2011, 12:57

ooo, Miladoro, miałam analogiczne - paskudne - zdarzenie; byłam w jakiejś siódmej klasie podstawówki, lato, ciepło, otwarte okna, jak usłyszałam potworny wrzask ni to kota, ni dziecka, z takiego niewielkiego załomka podwórka, więc wyleciałam z domu, żeby stworzenie ratować - i nie bardzo było już co, bo się za nie "skutecznie" zabrało trzech moich rówieśników...Niestety, mam tylko dwoje rąk, więc złapałam tylko jednego z dręczycieli i dopiero sąsiad mi go z rąk wyrwał, ale chłopaczysko miał już złamany nos, bybite dwa zęby i naderwane ucho...Gdyby nie śasiad - nie wiem, czym by się to mordobiecie skończyło...Do dziś pamiętam widok tego kota...

A dwa lata temu, zimą, mało nie pobiłam na Placu Szczepańskim jakiegoś skośnookiego, który smyczą z furią tłukł psa...Wrzasnęłam, ten się odwrócił, zamachnął smyczą na mnie, a ja prosiłam Boga, żeby uderzył, to by się zrobiła chryja, może nawet z udziałem policji, i wtedy by "beknął" za atak an mnie i bicie zwierzęcia przy okazji, ale w ostatniej chwili wyhamował i nie uderzyl, a ja - niestety - nie "trafiłam" w pobliżu na żadnego mundurowego, choć - normalnie łazi tam zawsze tumult strażników miejskich polujacych na nieprawidłowo "zaparkowanych"...

:rosa: :rosa: :rosa:
:) :) :)

Uśmiechy, Miladoro...

Awatar użytkownika
Miladora

#12 Post autor: Miladora » 14 gru 2011, 13:46

Niestety, jacy ludzie są dla zwierząt - tacy bywają dla siebie. :wstyd:
Nie na darmo starożytni mówili: Homo homini lupus est.
Ale moim zdaniem jest to obrażanie wilków. ;)
Zawsze tkwi we mnie coś,
co nie przestaje się uśmiechać.

(Romain Gary - Obietnica poranka)

Awatar użytkownika
Ewa Włodek

#13 Post autor: Ewa Włodek » 14 gru 2011, 20:04

to prawda, Miladoro...
a wilki - fakt - nie zachowują się wobec siebie tak, jak nieraz ludzie wobec siebie i wilków...
:rosa: :rosa:

Serdeczności
Ewa

Jagoda

#14 Post autor: Jagoda » 14 gru 2011, 22:19

.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2012, 2:37 przez Jagoda, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ewa Włodek

#15 Post autor: Ewa Włodek » 14 gru 2011, 23:11

ooo, tak, Jagodo, to bardzo niepokojące zjawisko, i wiele ma źródeł...A na to, żeby było inaczej, żeby się ludzie nauczyli szacunku do innych żywych istot, trzeba pracować "od kołyski"...
:rosa: :rosa:
Uśmiechy
Ewa

ODPOWIEDZ

Wróć do „OPOWIADANIA”