zagazowani
- 411
Re: zagazowani
Dziekuje, NN, za zajrzenie do mnie i dobre slowo - bo tak odczytuje ten wirtualny, uniesiony kciuk.
J.
J.
Nie będę cytować innych. Poczekam aż inni będą cytować mnie.
Witaj,
Czy też nie spodobałaś się jego matce?
Obwiniła Cię za coś?
Pozdrawiam

Odbiłaś jakiejś kobiecie faceta?411 pisze:nie rozrzedził wspomnieńciekły roztwór nienawiścita kobieta wciąż pokazuje mnie palcem
Czy też nie spodobałaś się jego matce?
Obwiniła Cię za coś?
411 pisze:ciekły roztwór nienawiści
Oj, czegoś tu już za dużo.411 pisze:obietnice niezapomnienia
A może - zapalam? Przypalić to zupę można.411 pisze:uparcie przypalam znicz od znicza
Zmień kolejność - to głuche dźwięki trąbki rozsklepiły rysy, nie - odwrotnie.411 pisze:wyrzeźbione samodzielnie rysy rozsklepiły głuche dźwięki trąbki
tak ich wiele411 pisze:tak wiele ich
Zgadzam się, to "się", źle się ulokowało.411 pisze:naiwne obietnice niezapomnienia tlą się
Pozdrawiam

- 411
karolku,
milo, ze zajrzales tu do mnie.
Je sie wlasnie przypala - jedno od drugiego.
Dziekuje Ci pieknie za poswiecony czas i kwiatka.
Mam nadzieje, ze lepiej sie odnajdziesz (jak i pewnie inni czytelnicy) w nastepnym wierszu.
Klaniam sie,
J.

milo, ze zajrzales tu do mnie.
I papierosa. Znicz tez - nigdy nie zapalales "swiatelek" w kaplicach, czy bocznych nawach kosciolów ?karolek pisze:A może - zapalam? Przypalić to zupę można.
Je sie wlasnie przypala - jedno od drugiego.
Naprawde? Jak mi jeszcze powiesz jaki utwór wygrywala trábka - napisze wiersz od nowa - pod Twoje dyktando.karolek pisze:Zmień kolejność - to głuche dźwięki trąbki rozsklepiły rysy, nie - odwrotnie.
Nie. Kolejnosc zapisu jest dokladnie przemyslana.karolek pisze:tak ich wiele
Nic nie jestem w stanie poradzic na Wasze odczucia...karolek pisze:Zgadzam się, to "się", źle się ulokowało.
Dziekuje Ci pieknie za poswiecony czas i kwiatka.
Mam nadzieje, ze lepiej sie odnajdziesz (jak i pewnie inni czytelnicy) w nastepnym wierszu.
Klaniam sie,
J.

Nie chcesz skorzystać, no to trudno, nie ja na tym tracę.

Czy mi się wydaje, czy ktoś się tutaj nadąsał? Niepotrzebnie.411 pisze:Naprawde? Jak mi jeszcze powiesz jaki utwór wygrywala trábka - napisze wiersz od nowa - pod Twoje dyktando.

- 411
Prosze... Dalabym wiele za taká pewnosc siebie.karolek pisze:Nie chcesz skorzystać, no to trudno, nie ja na tym tracę.
Nie, karolku.karolek pisze:Czy mi się wydaje, czy ktoś się tutaj nadąsał? Niepotrzebnie.
Jesli tak myslisz - malo mnie znasz, albo... mierzysz wlasná miará.
Musialbys sie bardziej "postarac", bym zastanowila sie, czy moze faktycznie?
Pozdrawiam serdecznie i z najwiekszym usmiechem.

Miarka jest uniwersalna - centymetr to zawsze centymetr411 pisze:Jesli tak myslisz - malo mnie znasz, albo... mierzysz wlasná miará.

Dodano -- 15 kwie 2014, 23:16 --
"Nie chcesz mojej zguby? Krokodyla daj mi luby".411 pisze:Musialbys sie bardziej "postarac", bym zastanowila sie, czy moze faktycznie?

- anastazja
O!jej!411 pisze: Trafilas, Nastko. W sama dziesiatke.

A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
- eka
- Moderator
Odczytuje wiersz mocno metaforycznym. Śmieć związku wskutek zdrady, ale pamięć wymaga ciągłego zapalania zniczy po umarłej miłości. Zagazowani w dymiących maskach nienawiści.
Ciekawy, niebanalny sposób oddania tej relacji.
Przepraszam, jeśli interpretuję kompletnie na opak.
Pozdrawiam.
Ciekawy, niebanalny sposób oddania tej relacji.
Przepraszam, jeśli interpretuję kompletnie na opak.
Pozdrawiam.