BLUZG PRAWIE PERSONALNY BEZ UżYCIA
Moderatorzy: eka, Leon Gutner
-
BLUZG PRAWIE PERSONALNY BEZ UżYCIA
...WYRAZÓW UWAŻANYCH ZA OBRAŹLIWE . PRAWIE.
Dla Was wszystko qrwa jest banalne -
metafory i rymy i temat.
Ja wiem czemu - bo lepszych od Was
poetyckich geniuszy nigdzie nie ma.
Komu tylko się uda ciekawie
coś napisać, myśl ująć w słowa
to do kości go zaraz ogryzie
banda hien na wszystko gotowa
aby bronić swoich pozycji
choć naprawdę nic im nie zagraża
Tak to idąc śladem inkwizycji
bronią swego świętego ołtarza.
Każdy musi zapłacić frycowe
i usłyszeć, że wiersz byle jaki,
ot, niewinne wiadro wody na głowę
na początek. A potem kopniaki.
Wiersz to nie schabowy ani sznycel,
by go kroić widelcem i nożem
więc się **** nie zachowuj jak hycel.
Chyba
że
inaczej
nie możesz !
Dla Was wszystko qrwa jest banalne -
metafory i rymy i temat.
Ja wiem czemu - bo lepszych od Was
poetyckich geniuszy nigdzie nie ma.
Komu tylko się uda ciekawie
coś napisać, myśl ująć w słowa
to do kości go zaraz ogryzie
banda hien na wszystko gotowa
aby bronić swoich pozycji
choć naprawdę nic im nie zagraża
Tak to idąc śladem inkwizycji
bronią swego świętego ołtarza.
Każdy musi zapłacić frycowe
i usłyszeć, że wiersz byle jaki,
ot, niewinne wiadro wody na głowę
na początek. A potem kopniaki.
Wiersz to nie schabowy ani sznycel,
by go kroić widelcem i nożem
więc się **** nie zachowuj jak hycel.
Chyba
że
inaczej
nie możesz !
-
Re: BLUZG PRAWIE PERSONALNY BEZ UżYCIA
proponuję podział na strofy i dopracowanie rytmu. Rymy też nie najlepsze.
Treść na czasie i adekwatna, ale to za mało na wiersz rymowany
Treść na czasie i adekwatna, ale to za mało na wiersz rymowany
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl
-
-
odnoszę się do wiersza, jako samodzielnego utworu, a ten mnie nie zachwyca. Takich można napisać z 10 w pół godziny, na kolanie.tea pisze:![]()
a nie mówiłam ?????
Może komuś się spodoba i znajdzie tu jakąś wartość poetycką, ja niestety nie.
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl
Tea...a nie pomyślałaś że jeśli grupa osób ma złe zdanie o wierszu, to nie musi to oznaczać żadnego spisku TWA, a tylko to że po prostu zdaniem większości wiersz jest zły?
Że takie fora są po to by pokazywać te błędy, by nie osiadać na niezasłużonych laurach i pisać jak najlepiej?
Podaj mi powód dlaczego ktoś miały krytykować coś dobrego i pięknego i jakie korzyści z tego miałby niby odnieść. Większość ludzi tutaj to ludzie poważni i jakoś nie trafia do mnie wizja tworzonych przez ciebie chochlików które zacierają ręce, jak zrobią coś złego. To co wypisujesz nie świadczy dobrze o twojej pokorze i dystansie do własnych prac.
Czyż nie pisano Ci wielokrotnie że używasz rymów nie dość że bardzo prostych to i banalnych ? I co, to spisek ? Tak nie jest ?
Poczytaj siebie. Z całym szacunkiem do Twoich uczuć jakie wkładasz we własną twórczość, nikt poważny nie napisze Ci że to jest piękne. Lubisz być oszukiwana ? Bo prosisz o to.
Jak nazwać wiersze znanych poetów jeśli pod twoimi będę pisał że są dobre i jak to by świadczyło o mojej znajomości poezji ? Więcej dystansu kobieto do siebie.
Ja chciałbym żeby było jak najwięcej ludzi piszących o tym co czują i jak patrzą. Mam mnóstwo zajęć w domu, lecz kocham poezję i lubię się dzielić własnymi doświadczeniami z ludźmi.
Mam własne zdanie i nikt mi go nie narzuci. Obrażasz ludzi insynuując takie pierdoły z tym TWA. Oburzasz się niecenzuralnym słownictwem, a nie zauważasz że Twoje postępowanie jest niecenzuralne.
Znasz alfabet, ale nie dorosłaś do pisania. Bo do tego jest potrzebne czyste spojrzenie i pokora.
Na razie proponuję ci żebyś zapisała się na jakieś forum dla miłośników barbie.
Widzę że zmierzasz do tego żeby Ci komentował wiersze tylko Sokratex, a ty jemu. Nie ma sprawy. Ja już niczego ci nie skomentuję. Zadowolona ?
Najlepiej zrób sobie wpis "życzę sobie tylko pozytywnych komentarzy", to nie będziesz wprowadzała ludzi w błąd iż oczekujesz ich szczerego zdania o twojej pisaninie i zaoszczędzisz im cennego czasu, na skomentowanie twórczości tych, którzy nie przyszli tutaj tylko po to by podbudować własne ego.
To co wypisujesz jest niczym innym jak próbą stworzenia TWA. Nie tutaj. Pomyliłaś adres.
Że takie fora są po to by pokazywać te błędy, by nie osiadać na niezasłużonych laurach i pisać jak najlepiej?
Podaj mi powód dlaczego ktoś miały krytykować coś dobrego i pięknego i jakie korzyści z tego miałby niby odnieść. Większość ludzi tutaj to ludzie poważni i jakoś nie trafia do mnie wizja tworzonych przez ciebie chochlików które zacierają ręce, jak zrobią coś złego. To co wypisujesz nie świadczy dobrze o twojej pokorze i dystansie do własnych prac.
Czyż nie pisano Ci wielokrotnie że używasz rymów nie dość że bardzo prostych to i banalnych ? I co, to spisek ? Tak nie jest ?
Poczytaj siebie. Z całym szacunkiem do Twoich uczuć jakie wkładasz we własną twórczość, nikt poważny nie napisze Ci że to jest piękne. Lubisz być oszukiwana ? Bo prosisz o to.
Jak nazwać wiersze znanych poetów jeśli pod twoimi będę pisał że są dobre i jak to by świadczyło o mojej znajomości poezji ? Więcej dystansu kobieto do siebie.
Ja chciałbym żeby było jak najwięcej ludzi piszących o tym co czują i jak patrzą. Mam mnóstwo zajęć w domu, lecz kocham poezję i lubię się dzielić własnymi doświadczeniami z ludźmi.
Mam własne zdanie i nikt mi go nie narzuci. Obrażasz ludzi insynuując takie pierdoły z tym TWA. Oburzasz się niecenzuralnym słownictwem, a nie zauważasz że Twoje postępowanie jest niecenzuralne.
Znasz alfabet, ale nie dorosłaś do pisania. Bo do tego jest potrzebne czyste spojrzenie i pokora.
Na razie proponuję ci żebyś zapisała się na jakieś forum dla miłośników barbie.
Widzę że zmierzasz do tego żeby Ci komentował wiersze tylko Sokratex, a ty jemu. Nie ma sprawy. Ja już niczego ci nie skomentuję. Zadowolona ?
Najlepiej zrób sobie wpis "życzę sobie tylko pozytywnych komentarzy", to nie będziesz wprowadzała ludzi w błąd iż oczekujesz ich szczerego zdania o twojej pisaninie i zaoszczędzisz im cennego czasu, na skomentowanie twórczości tych, którzy nie przyszli tutaj tylko po to by podbudować własne ego.
To co wypisujesz jest niczym innym jak próbą stworzenia TWA. Nie tutaj. Pomyliłaś adres.
-
Nilmo. Trochę dystansu do tego, co piszesz.
Odrobinę kindersztuby. Nie zwraca się do kobiety per " kobieto " - jestem starsza od Ciebie, i to chyba znacznie, na tyle, aby mieć za sobą około dwudziestu publikacji plus nagrody literackie. I jestem znaną poetką
. Serio. Pozwolę sobie przesłać na Twojego priva małą notkę z wikipedii, może wtedy zorientujesz się kto do pisania dorósł, a kto nie, i kto powinien się na jakie forum zapisać.
Więcej sympatii do ludzi, Nilmo, więcej poczucia humoru. Mniej zadęcia.
Dodano -- 09 gru 2011, 12:07 --
uderz w stół - ryknie wół
Odrobinę kindersztuby. Nie zwraca się do kobiety per " kobieto " - jestem starsza od Ciebie, i to chyba znacznie, na tyle, aby mieć za sobą około dwudziestu publikacji plus nagrody literackie. I jestem znaną poetką

Więcej sympatii do ludzi, Nilmo, więcej poczucia humoru. Mniej zadęcia.
Dodano -- 09 gru 2011, 12:07 --

skoro o przysłowiach mowa, to ja też o jednym zwięrzęcym zapomniałem:
"Nie rzuca się pereł między wieprze"
Jeśli jesteś taką znaną poetką, (komu znaną ?) to czemu nie wkleisz tu czegoś dobrego, tylko samo badziewie ? Tomiki wierszy dzisiaj ma każdy, kogo na to stać.
Nazwisko, to nie przepustka do uznania że wszystko co piszesz ma wartość. Każdy ma lepsze i gorsze dni.
Próżność to zła cecha w podeszłym wieku.
I tym kończę tą dyskusję... nie-kobieto?
"Nie rzuca się pereł między wieprze"
Jeśli jesteś taką znaną poetką, (komu znaną ?) to czemu nie wkleisz tu czegoś dobrego, tylko samo badziewie ? Tomiki wierszy dzisiaj ma każdy, kogo na to stać.
Nazwisko, to nie przepustka do uznania że wszystko co piszesz ma wartość. Każdy ma lepsze i gorsze dni.
Próżność to zła cecha w podeszłym wieku.
I tym kończę tą dyskusję... nie-kobieto?
Ostatnio zmieniony 09 gru 2011, 12:26 przez Nilmo, łącznie zmieniany 3 razy.
-
sami znani i uznani i w ogóle
chętnie dowiedzielibyśmy się wszyscy, kogo mamy zaszczyt gościć, bo jak dotąd błądzimy w niewiedzy.
Skoro nazwisko jest wyrobione, nie ma się w końcu czego wstydzić i ukrywać za niewiele mówiącym nickiem.
Nie ma co walić w stół, lepiej mówić wprost. Szkoda stołu

chętnie dowiedzielibyśmy się wszyscy, kogo mamy zaszczyt gościć, bo jak dotąd błądzimy w niewiedzy.
Skoro nazwisko jest wyrobione, nie ma się w końcu czego wstydzić i ukrywać za niewiele mówiącym nickiem.
Nie ma co walić w stół, lepiej mówić wprost. Szkoda stołu
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl
-
Proszę bardzo. http://pl.wikipedia.org/wiki/Katarzyna_Ryrych
Nie mam się czego wstydzić.
A ty, Nilmo, zanim zwrócisz się do kogoś tak jak to uczyniłeś powyżej policz do trzech. To powinno pomóc.
Nie mam się czego wstydzić.
A ty, Nilmo, zanim zwrócisz się do kogoś tak jak to uczyniłeś powyżej policz do trzech. To powinno pomóc.
-
Dziękuję za info
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl