MIASTO
piję strzał za strzałem
zmieniam lounge bary
jak rękawiczki
gdzie jesteś
moje miasto
już
niegościnne
na końcu ślepej uliczki
tylko strach odnajdę
dryfuję do ostatniej
szklanki
nie ma już nikogo
przy tym stoliku
w tej rozpaczy
miasto
-
miasto
Do każdego pięknie się uśmiecham:)))
- lczerwosz
- Administrator
Re: miasto
Wizja powrotu PL-ki do miasta rodzinnego lub przyjacielskiego. Wyobraziłem sobie miasteczko raczej małe, gdzie wszyscy się znają. Ale na tyle dużego, że jest tych lokali dość dla spragnionej PL-ki. Myślę, że strach i rozpacz przywiozła ze sobą. A szukała starych wspomnień przy tym stoliku w tej rozpaczy.
Na 8-piętrze autorka też dawno nie była. Ale tu są starzy znajomi. Bar zaopatrzony. Ktoś coś recytuje, jeden się chwali, inny awanturuje. Najgorzej jak spadają z wysokości. Trzeba myć schody. To dopiero rozpacz.
Dobry wiersz. Witaj.
Na 8-piętrze autorka też dawno nie była. Ale tu są starzy znajomi. Bar zaopatrzony. Ktoś coś recytuje, jeden się chwali, inny awanturuje. Najgorzej jak spadają z wysokości. Trzeba myć schody. To dopiero rozpacz.

Dobry wiersz. Witaj.
- anastazja
oj, niczego dobrego PL-ka nie zaznała, skoro topi sens swojego życia w barach. Ale to niebezpieczne.semiramida pisze:dryfuję do ostatniej
szklanki
Gdzieś Ty Semi była - hę?

A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
-
Babilon "wiszących ogrodów .... " już nie maanastazja pisze:Gdzieś Ty Semi była - hę?
stąd i :
cudemsemiramida pisze:moje miasto
już
niegościnne
8 piętro zostało

i bar

- Bożena
- już go nie ma- ono się zmieniło tak jak i my, więc po dłuższym niebycie- ono obce wręcz-semiramida pisze:zmieniam lounge bary
jak rękawiczki
gdzie jesteś
moje miasto

- coobus
Moje miasto jest, jakie było. Moja dzielnica, moja ulica... już mniej gościnne, to prawda, ale to ja je zdradziłem, nie one mnie. Ale powracam, po rozsypane kiedyś okruchy...
Wszystko się zmienia, bo musi, pozostaje wciąż ta sama nostalgia. Dotarłaś do mnie tym wierszem, Semi.
Za Twój powrót
Wszystko się zmienia, bo musi, pozostaje wciąż ta sama nostalgia. Dotarłaś do mnie tym wierszem, Semi.
Za Twój powrót

” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein