Piąty jeździec

Moderatorzy: eka, Leon Gutner

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ewa Włodek

Re: Piąty jeździec

#11 Post autor: Ewa Włodek » 22 maja 2014, 17:34

coobus pisze: A więc agresja... znam, spotykam, omijam, jeśli się uda,
niestety, Coob, nieraz uda się ominąć jedno takie zachowanie, po czym dopada nas parę innych...
:) :) :)
Leon Gutner pisze: W zasadzie apokalipsa
ano, apokalipsa, Leonie, a;bo - plaga...

Panowie, najpiękniej Wam dziękuję, że mnie odwiedziliście, poczytaliście i podzieliliście się ze mną Swoimi refleksjami...
moc serdecznego Wam posyłam...
Ewa

szarobury

#12 Post autor: szarobury » 26 maja 2014, 2:42

Kolejny mroczny wiersz, Ewo. Chciałoby się przeczytać, że jeszcze jest coś, co niesie Tobie radość i nadzieję. I że jeszcze masz marzenia.
Sam w sobie wiersz z rymem okalającym zatrzymuje oczywiście i wyszukanym słownictwem i projekcją fantazji Autorki. Ale...
dumała rada całą noc jak tu poskromić tego gbura
on rankiem przepadł taki los i taka kocia już natura
więc kiedy cię od głośnych braw rozbolą ręce uszy spuchną
to popatrz w lustro może masz na grzbiecie szarobure futro

Awatar użytkownika
Ewa Włodek

#13 Post autor: Ewa Włodek » 26 maja 2014, 20:52

szarobury pisze: Kolejny mroczny wiersz, Ewo.
ten wiersz powstał z inspiracji, Srebrny. A mój mrok - cóż, lunarna istota ze mnie i zawsze lubiłam właśnie mrok. Może to mi "ułatwia" obserwowanie świata pod tym kątem, dostrzeganie jego ciemnych stron.
szarobury pisze: Chciałoby się przeczytać, że jeszcze jest coś, co niesie Tobie radość i nadzieję. I że jeszcze masz marzenia.
co do radości, Srebrny, pewnie, że miewam, miewam, cieszy mnie, na przykład, każdy kolejny dzień, gdy wstaje, gdy jest mi dany. A marzenia - nie miewam, bo wiem, że zwykle się nie spełniają. I nie wiem, jak bym się zachowała, gdyby rozziew między marzeniem a rzeczywistością okazał się zbyt szeroki...
najpiękniej Ci dziękuję za odwiedziny, za czas ofiarowany wierszowi i za refleksję, która zechciałeś się ze mną podzielić...
samo dobre posyłam do Ciebie...
Ewa

ODPOWIEDZ

Wróć do „TRADYCYJNE FORMY RYMOWANE”