Niech wszyscy samotni peerzy śpią spokojnie
Skarby innego rodzaju
- Fałszerz komunikatów
Będzie dobrze:)
-
marta zoja
Re: Skarby innego rodzaju
Piękna rozmowa z samym sobą o odchodzeniu... gdyby to było takie proste...
Proszę o receptę na łatwe i przyjemne rozstania
Proszę o receptę na łatwe i przyjemne rozstania
Nagle przyszło mi do głowy, że nie mam apetytu, bo brak we mnie literackiego realizmu.
Wydało mi się, że sam stałem się częścią jakiejś żle napisanej powieści.
Kroniki ptaka nakręcacza- Haruki Murakami
Wydało mi się, że sam stałem się częścią jakiejś żle napisanej powieści.
Kroniki ptaka nakręcacza- Haruki Murakami
- Fałszerz komunikatów
Myślę, że życie w zgodzie, nawet w przyjaźni, powiedziałbym 
-
Alek Osiński
Skarby świata całego.
-
haiker
Zastanawiający początek, przy arbitralnym wybraniu plaży jako symbolu, no właśnie, czego? Marnotrawstwa? Normalnego zużywania się? Oczekiwania na okręt, który zabierze peelów? Czy choćby nadziei na odpływ?
W drugiej chyba wskazówka, że to już jesień, że ktoś inny "ma głos", a przynajmniej głos tego ktosia jest donośniejszy.
Odejście z powodu piasku w zębach jest przedziwne, chyba, że chodzi o Rzymian, których właśnie zniszczyło m. in. niefiltrowanie wody.
Końcówka uderza w struny nostalgii, lecz w tym nierównym wierszu (początek lepszy niż koniec) peel nie mówi po jakiego czorta ktoś siedzi w swojej trumnie in spe. Chyba, że tytuł i tłumaczy, i gloryfikuje, ale byłoby to typowo polskie świętowania tego, że się przegrało (jak np. niedługie uroczystości rocznicy wybuchu PW).
W drugiej chyba wskazówka, że to już jesień, że ktoś inny "ma głos", a przynajmniej głos tego ktosia jest donośniejszy.
Odejście z powodu piasku w zębach jest przedziwne, chyba, że chodzi o Rzymian, których właśnie zniszczyło m. in. niefiltrowanie wody.
Końcówka uderza w struny nostalgii, lecz w tym nierównym wierszu (początek lepszy niż koniec) peel nie mówi po jakiego czorta ktoś siedzi w swojej trumnie in spe. Chyba, że tytuł i tłumaczy, i gloryfikuje, ale byłoby to typowo polskie świętowania tego, że się przegrało (jak np. niedługie uroczystości rocznicy wybuchu PW).
- Fałszerz komunikatów
Plaża to symbol mrzonki, zatrzymania się przy pięknych chwilach, które spędzili oboje...choć ich wspólne życie dawno się zmieniło na gorsze...
Odejście z powodu piasku w zębach jest przedziwne - wiesz, heiker, z jakich niedorzecznych powodów małżeństwa się rozwodzą? Zdziwiłbyś się
typowo polskie świętowania tego, że się przegrało - dobrze główkujesz, skarbem jest wiedza o partnerze, a tym samym unikanie osób o podobnym charakterze
Dodano -- 13 lip 2014, 11:52 --
Alku - za żadne skarby świata
Odejście z powodu piasku w zębach jest przedziwne - wiesz, heiker, z jakich niedorzecznych powodów małżeństwa się rozwodzą? Zdziwiłbyś się
typowo polskie świętowania tego, że się przegrało - dobrze główkujesz, skarbem jest wiedza o partnerze, a tym samym unikanie osób o podobnym charakterze
Dodano -- 13 lip 2014, 11:52 --
Alku - za żadne skarby świata
- Fałszerz komunikatów
Dzięki!

- anastazja
- świetny początek. Dalej tak sobie, końcówka super.Fałszerz komunikatów pisze:za długo przesiadywaliśmy na plaży
gdzie podglądało nas jutro
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
- Fałszerz komunikatów
Czyli masz mieszane uczucia co do tego wiersza