Byłe i obecne
- Patka
Re: Byłe i obecne
Dziękuję. 

-
Przylgnęły do siebie.Patka pisze:Wy... nie, ty! Pierwsza połówko tego bezbyłego związku - przynieś mi babcię.
Z humorkiem...szczerze, to do momentu gdzie Łom jeszcze jako tako się trzymał bardziej mi się podoba, potem troszkę mniej, ale ogólnie zachęciłaś do przeczytania całości.
Po każdym dniu trzeba postawić kropkę, przewrócić kartkę i zacząć na nowo...
/Phil Bosmans/
/Phil Bosmans/
- Patka
To tak specjalnie.grafomanka pisze:Patka pisze:
Wy... nie, ty! Pierwsza połówko tego bezbyłego związku - przynieś mi babcię.
Przylgnęły do siebie.

Dzięki.

- iTuiTam
Znalazłam drobiażdżki do wyjaśnienia:
o boku nowego u boku?
mrugnęło i coś przewidziało przywidziało?
Całująca się tam para spojrzała na nas z pretensjami, ale wyszła bez słowa. - poprawnie, ale myślę, że trochę niezręcznie.
A u nas nawet placu zabaw nie chcą postawić. założyć? zrobić? Plac kojarzy się z plackiem, płaskim czymś. Chyba że jest to idiom, jakiego do tej pory nie znałam, bo place zabaw mają zjeżdżalnie i te 'monkey bars', więc może dlatego postawić?
Opowiadanie w Twoim stylu. Groteska, satyra, drobiazg do przeczytania, uśmiechnięcia się i... zapomnienia. I to nie zarzut, bo takie drobiazgi umilają życie, cieszą, że są ludzie piszący poprawnie i do tego z wyobraźnią.
o boku nowego u boku?
mrugnęło i coś przewidziało przywidziało?
Całująca się tam para spojrzała na nas z pretensjami, ale wyszła bez słowa. - poprawnie, ale myślę, że trochę niezręcznie.
A u nas nawet placu zabaw nie chcą postawić. założyć? zrobić? Plac kojarzy się z plackiem, płaskim czymś. Chyba że jest to idiom, jakiego do tej pory nie znałam, bo place zabaw mają zjeżdżalnie i te 'monkey bars', więc może dlatego postawić?
Opowiadanie w Twoim stylu. Groteska, satyra, drobiazg do przeczytania, uśmiechnięcia się i... zapomnienia. I to nie zarzut, bo takie drobiazgi umilają życie, cieszą, że są ludzie piszący poprawnie i do tego z wyobraźnią.
- Patka
No jednak brzmi jak zarzut, ale rozumiem.iTuiTam pisze: i... zapomnienia.
Z drobiazgami się zgadzam, może poza ostatnim. To kwestia dialogowa i jeszcze człowieka pijanego, a ludzie różnie mówią. A zarówno "zrobić", jak i "założyć" nie pasuje mi do placu zabaw. Może myślimy o innych placach zabaw?

Dziękuję.

-
Patka pisze:grafomanka pisze:
Patka pisze:
Wy... nie, ty! Pierwsza połówko tego bezbyłego związku - przynieś mi babcię.
Przylgnęły do siebie.
To tak specjalnie.
Dzięki.
Nie wiedziałam, że to specjalnie połączone. W takim razie przepraszam.
Po każdym dniu trzeba postawić kropkę, przewrócić kartkę i zacząć na nowo...
/Phil Bosmans/
/Phil Bosmans/
- zdzichu
Pani Patko.
Chylę czoła. Ma pani nietuzinkowe poczucie humoru, którego pani niezmiennie zazdroszczę. A warsztat - cymesik!
Chylę czoła. Ma pani nietuzinkowe poczucie humoru, którego pani niezmiennie zazdroszczę. A warsztat - cymesik!
kurna po piersze
chcem pisać wiersze
po kurna drugie
zawsze mam w czubie
chcem pisać wiersze
po kurna drugie
zawsze mam w czubie
- iTuiTam
iTuiTam pisze:... i do tego z wyobraźnią.

- Patka
Ale mnie chwalicie.
Niestety, jestem też strasznie leniwa i nie wiem, czy kiedykolwiek napiszę powieść albo ogólnie większą formę literacką.
Dzięki.
(schłodzone, na upał)

Niestety, jestem też strasznie leniwa i nie wiem, czy kiedykolwiek napiszę powieść albo ogólnie większą formę literacką.

Dzięki.