pies nie zjadł człowieka
ale na ten temat dał głos
gwiazda radosna z powodu własnej książki
szuka sponsora
pomocnego przy odświeżaniu bibliotecznych półek
polityk znalazł oparcie we wrogiej partii
by uniknąć upadku
strzelec ważnego gola był zaskoczony
gdy przeczytał o tym artykuł
miejsce na wojnę zawsze się znajdzie
Ogólnopolskie dyskusje
- Fałszerz komunikatów
Re: Ogólnopolskie dyskusje
To nie są ogólnopolskie dyskusje, ale medialne niusy.
Miarą nietrwałości władzy (nieważne, 1 czy 4) jest rozziew pomiędzy tymi mediami a tym, o czym rzeczywiście się dyskutuje.
Trafne spostrzeżenia, z niepotrzebnym zaakcentowaniem wątku wojennego, który nie jest wcale wyjątkowo predestynowany na spiritus movens mediów.
Miarą nietrwałości władzy (nieważne, 1 czy 4) jest rozziew pomiędzy tymi mediami a tym, o czym rzeczywiście się dyskutuje.
Trafne spostrzeżenia, z niepotrzebnym zaakcentowaniem wątku wojennego, który nie jest wcale wyjątkowo predestynowany na spiritus movens mediów.
- Fałszerz komunikatów
Tytuł jest ironiczny - o takich sprawach w Polsce się nie mówi, a że gazeta jest "ogólnopolska" to poruszane problemy są "ogólnopolskie"
)
Piszesz, że niepotrzebnie wspomniałem o wojnie - zauważ, że jeśli chodzi o dobór tematów na pierwsze strony jest ona na końcu listy. I ten temat jest wybierany na zasadzie, że gdzieś się go upchnie.

Piszesz, że niepotrzebnie wspomniałem o wojnie - zauważ, że jeśli chodzi o dobór tematów na pierwsze strony jest ona na końcu listy. I ten temat jest wybierany na zasadzie, że gdzieś się go upchnie.
- Patka
Dla mnie to tylko kilka suchych zdań, wiersz-wyliczanka. Znów brakuje "kleju", jak to określiłeś pod innym wierszem. Może takie było twoje zamierzenie, ale mnie się nie podoba. Może oprócz tego:
Reszta - nic specjalnego ani pomysłowego.
Pozdrawiam
Patka
Bardzo fajne.Fałszerz komunikatów pisze:pies nie zjadł człowieka
ale na ten temat dał głos
Reszta - nic specjalnego ani pomysłowego.
Radosna? Nie pasuje mi to określenie, brzmi zbyt dziecinnie. Może "szczęśliwa", "zadowolona"? W ogóle całe to wyrażenie brzmi dziwnie, brakuje mi dopowiedzenia, np. "radosna z powodu wydania książki".Fałszerz komunikatów pisze:gwiazda radosna z powodu własnej książki
Pozdrawiam
Patka
- Fałszerz komunikatów
Tu nie musi chodzić o wydanie książki, może szpanować jakąkolwiek książką. Infantylnie? I dobrze, gwiazdy tak mają
A czy w gazetach jakiś wspólny mianownik występuje? Peel zbiera materiały na następne wydanie gazety, nie musi być zaraz tak wszystko sklejone ze sobą

A czy w gazetach jakiś wspólny mianownik występuje? Peel zbiera materiały na następne wydanie gazety, nie musi być zaraz tak wszystko sklejone ze sobą

- Patka
To był tylko przykład (zauważ, że napisałam "np.").
Jakąkolwiek? No nie bardzo, bo sam piszesz: "z powodu własnej książki". Zrozumiałam to jako książkę przez nią wydaną, tą gwiazdę.
To, że w gazetach nie ma mianownika, nie znaczy, że tekst musi być suchy. Wybacz.
Jakąkolwiek? No nie bardzo, bo sam piszesz: "z powodu własnej książki". Zrozumiałam to jako książkę przez nią wydaną, tą gwiazdę.
To, że w gazetach nie ma mianownika, nie znaczy, że tekst musi być suchy. Wybacz.
- Fałszerz komunikatów
Wybaczam Ci