Deadline
- Fałszerz komunikatów
ostatnie życzenie
przed deadline' em
know - how w domu
na allegro mocnych
sznurów i ostrych noży
myśli których nie napędza tauryna
zwalniają
prezentując updejty dzisiejszego dnia
jeszcze zdołam odpocząć
na jutro ma być
słońce
bez mojego cienia
przed deadline' em
know - how w domu
na allegro mocnych
sznurów i ostrych noży
zwalniają
prezentując updejty dzisiejszego dnia
jeszcze zdołam odpocząć
na jutro ma być
słońce
bez mojego cienia
-
Re: Deadline
Jest jedna linijka, która mówi wszystko. Oto ona:
W jazgocie anglojęzycznych, modnych słówek, brakło mi właśnie energizerów. Ale to nie o te płyny chodzi, ani o same substancje. Ale to jak zmieniają postrzeganie i myślenie.
A propos słówek - rozumiem ich rolę w zakreśleniu świata "nowoczesnego", ba, "nowego [wspaniałego]". W tym otoczeniu noże wyskakują rzeczywiście z mocą, ze względu na ich surowe brzmienie.
Końcówka - i tak, i nie. Plus za krótkość i dojście do kości od razu, minus za prostotę schematu.
W jazgocie anglojęzycznych, modnych słówek, brakło mi właśnie energizerów. Ale to nie o te płyny chodzi, ani o same substancje. Ale to jak zmieniają postrzeganie i myślenie.
A propos słówek - rozumiem ich rolę w zakreśleniu świata "nowoczesnego", ba, "nowego [wspaniałego]". W tym otoczeniu noże wyskakują rzeczywiście z mocą, ze względu na ich surowe brzmienie.
Końcówka - i tak, i nie. Plus za krótkość i dojście do kości od razu, minus za prostotę schematu.
- Fałszerz komunikatów
Heiker - dzięki za komentarz. Właśnie o tą zmianę myślenia mi chodziło. Gdy jednak myślenie płynie wolniej, pojawia się trauma
Faraonie - uśmiałem się
Bols - cieszę się, że wiersz przypadł do gustu

Faraonie - uśmiałem się

Bols - cieszę się, że wiersz przypadł do gustu

-
Naucz się szanować innych i pisz ich nicki poprawnie. Ewentualnie pisz Heil Heiker, przynajmniej będzie z jajem.Fałszerz komunikatów pisze:Heiker - dzięki za komentarz. Właśnie o tą zmianę myślenia mi chodziło. Gdy jednak myślenie płynie wolniej, pojawia się trauma
Co z tego, że pojawia się trauma? To niewielka cena za nagrodę, jaką się ma dzięki NRT (nontaurin-related thinking).
- Fałszerz komunikatów
Właśnie!
Tak jest, haiker!
Tak jest, haiker!
- anastazja
prostota słów i ładnie. Po co, wtrącać cudze słówka - Fałszerzu, puenta dla mnie. Pozdrawiam.Fałszerz komunikatów pisze:na jutro ma być
słońce
bez mojego cienia

A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
- iTuiTam
Hmm, gdyby nie było tych updejtów, ani know howów, nie wspominając o deadline, po której rzeczywiście nie ma co liczyć na cień, to ------- nie byłoby wiersza

- Fałszerz komunikatów
Byłby wiersz o zupełnie czym innym, Anastazjo;)
Ituitam, trafiłaś w sedno

Ituitam, trafiłaś w sedno