teraz
-
teraz
już wiem lepsze staje się teraz
jakbym tylko przebiegł
zapomniał dorysować jutro
kapryśny lęk wpada przez otwarte usta
słyszę przez ścianę jak żyjesz
z kubkiem świtu w ręku
słowa które zdołają opisać
wyjątki od ciszy kaktus na dłoni
kłuje przez papier
jakbym tylko przebiegł
słyszę przez ścianę jak żyjesz
z kubkiem świtu w ręku
słowa które zdołają opisać
wyjątki od ciszy kaktus na dłoni
kłuje przez papier
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2014, 17:56 przez emcek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fałszerz komunikatów
Jutra nie ma - lepsze jest tu i teraz. Peel żyje z dnia na dzień, nie kreśli planów na przyszłość. Dobrze mu z tym, co posiada.
słyszę przez ścianę jak żyjesz - powtórzenie. Szansa na zmianę jest tuż obok. Tylko do kogo zwraca się peel? Czyżbyś personifikował jutro?
Tak peel chyba pisze list, a słowa, które pisze bolą, bo nie mają odniesienia do rzeczywistości.
kapryśny lęk wpada przez otwarte usta - nie wiem jakie jest znaczenie tej linijki, moim zdaniem nic nie wnosi.
słyszę przez ścianę jak żyjesz - powtórzenie. Szansa na zmianę jest tuż obok. Tylko do kogo zwraca się peel? Czyżbyś personifikował jutro?
Tak peel chyba pisze list, a słowa, które pisze bolą, bo nie mają odniesienia do rzeczywistości.
kapryśny lęk wpada przez otwarte usta - nie wiem jakie jest znaczenie tej linijki, moim zdaniem nic nie wnosi.
-
Re: teraz
Wystarczy:
jakbym tylko
kaktus na dłoni
kłuje przez papier
Bo w końcówce wiadomo, że chodzi o słowa. A oryginalnie zapisana środkowa pustawa i co do treści, i co do stylu.
Obrazek zupełnie bez sensu, jakby na siłę trzeba było coś wkleić. Równie dobrze mogła to być fotografia roweru przy sklepie z artykułami biurowymi; albo pielęgniarka idąca z receptą.
jakbym tylko
kaktus na dłoni
kłuje przez papier
Bo w końcówce wiadomo, że chodzi o słowa. A oryginalnie zapisana środkowa pustawa i co do treści, i co do stylu.
Obrazek zupełnie bez sensu, jakby na siłę trzeba było coś wkleić. Równie dobrze mogła to być fotografia roweru przy sklepie z artykułami biurowymi; albo pielęgniarka idąca z receptą.
- skaranie boskie
- Administrator
Emceku, proszę Cię...emcek pisze:już pisałem co myślę o Twoich komentarzach, dodam iż mój tyłek jest za mało pojemny
Każdy ma prawo skomentować wiersz tak, jak uważa za stosowne.
Nie ma u nas obowiązku powstrzymywania się od krytycznych uwag, nawet, jeśli nie są merytorycznie uzasadnione. Odpowiadanie tyłkiem zaś nie należy do najzmyślniejszych...
Może więc pomiń milczeniem, albo zwyczajnie napisz, że się nie zgadzasz.
Tymczasem proponuję panom

Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.
nie chcę się wykłócać, Skaranie...
myślę iż odniosłem się bez wulgaryzmów i opisu stanu ducha osoby autora( co czyni Haiker) do ww. komentarzy, chyba raczej na wesoło..
.mam prawo do obrony jak i pisania wszelakich komentarzy. Nie ma u nas obowiązku powstrzymywania się od krytycznych uwag, nawet, jeśli nie są merytorycznie uzasadnione . Zdaje się że nie może być tak iż Haiker pisze co mu się żywnie podoba na temat wierszy i nie tylko a ja grzecznie milczę 

-
Człowieku, napisałeś pokrętnie, że masz mnie w dupie, bo to nawet nie było typu pocałuj mnie w dupę. Teraz próbujesz ni to obrócić w żart, ni to wesołkowatość a priori.emcek pisze:nie chcę się wykłócać, Skaranie...myślę iż odniosłem się bez wulgaryzmów i opisu stanu ducha osoby autora( co czyni Haiker) do ww. komentarzy, chyba raczej na wesoło..
.mam prawo do obrony jak i pisania wszelakich komentarzy Nie ma u nas obowiązku powstrzymywania się od krytycznych uwag, nawet, jeśli nie są merytorycznie uzasadnione . Zdaje się że nie może być tak iż Haiker pisze co mu się żywnie podoba na temat wierszy i nie tylko a ja grzecznie milczę
Akurat na przyjemność - parafrazując bodaj Kilkujadka, żeby ktoś ci spenetrował odbyt trzeba sobie zasłużyć.
Mam nadzieję, że każdy pisze co mu się żywnie podoba, no, chyba że są osoby, które piszą z kartki albo z klucza