Sam
-
- eka
- Moderator
Re: Sam
Aż spojrzałam w lewo, to wiersz Emceka?
Poukrywałeś znaczenia, jak się do nich dobrać? Klucz potrzebny, nie wiem czy jakiś dopasuję.
Tytuł - Sam. Znaczy sam napisałeś?
Sorry, kojarzy mi się z byciem niewolnikiem, częste murzyńskie imię nadawane przez właściciela.
To będzie bardzo naciągana próba szukania powiązań, raczej wolna amerykanka zderzanych pomysłów ze słowami Sam -a
zaraz za psychicznie chorymi
cytuję Szekspira i koran
literatura, religia, rozchwianie psychiki a za nimi podąża peel. Czyli odwrót od zła cywilizacji, która zniewala i zaraża.
pytam rękoma
zawiodły zawiasy w drzwiach
Przejście do czynów, bo pytania o sens tego zniewolenia nic nie dały. Trzeba ją, kulturę, wyważyć
bo brak mechanizmów samoozdrowieńczych.
Dalej mija mnóstwo czasu - ilość piosenek i wracamy do stanu pierwotnego, naturalnego.
Niewinności skakania po rajskich drzewach, bez wiedzy co dobre, a co złe.
A teraz możesz się pośmiać.

Poukrywałeś znaczenia, jak się do nich dobrać? Klucz potrzebny, nie wiem czy jakiś dopasuję.
Tytuł - Sam. Znaczy sam napisałeś?

To będzie bardzo naciągana próba szukania powiązań, raczej wolna amerykanka zderzanych pomysłów ze słowami Sam -a
zaraz za psychicznie chorymi
cytuję Szekspira i koran
literatura, religia, rozchwianie psychiki a za nimi podąża peel. Czyli odwrót od zła cywilizacji, która zniewala i zaraża.
pytam rękoma
Przejście do czynów, bo pytania o sens tego zniewolenia nic nie dały. Trzeba ją, kulturę, wyważyć
bo brak mechanizmów samoozdrowieńczych.
Dalej mija mnóstwo czasu - ilość piosenek i wracamy do stanu pierwotnego, naturalnego.
Niewinności skakania po rajskich drzewach, bez wiedzy co dobre, a co złe.

A teraz możesz się pośmiać.

- anastazja
Poszukiwanie samego siebie w samotności?
Zbyt hermetyczny jak na Ciebie - pozdrawiam. emcek 

A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
-
Re: Sam
W pierwszej za oznacza hierarchię, nie kolejność. Koran raczej wielką literą, bo to nazwa własna. Ale a propos dużych i małych liter - czy szekspira nie wskazałoby całego typu pozycji?
pytam rękoma
Ze względu na świrów z pierwszej przychodzą obrazy z Lotu nad kukułczym gniazdem, i mimo rwania postumentu przez Indianina, raczej McMurphy. Stan doprowadzenia do krawędzi, a właściwie już za.
W trzeciej izolowane wersy, autoszyfr, skądinąd przyczyna, że świat nie rozumie. Ta cząstka do przeróbki, wyrzucenia, zespolenia. Za to w czwartej nieograniczone:
co z tego że zgubiłem orzeszki
wyrosną rajskie drzewa
ale dostające właściwego kopa dzięki Poskaczemy sobie , bo to wskazuje, że ewolucja natrafiła na globalny szklany sufit.
Cały wiersz zbyt poszatkowany, mimo krótkości razi enteroza i niechlujny tytuł.
pytam rękoma
Ze względu na świrów z pierwszej przychodzą obrazy z Lotu nad kukułczym gniazdem, i mimo rwania postumentu przez Indianina, raczej McMurphy. Stan doprowadzenia do krawędzi, a właściwie już za.
W trzeciej izolowane wersy, autoszyfr, skądinąd przyczyna, że świat nie rozumie. Ta cząstka do przeróbki, wyrzucenia, zespolenia. Za to w czwartej nieograniczone:
co z tego że zgubiłem orzeszki
wyrosną rajskie drzewa
ale dostające właściwego kopa dzięki Poskaczemy sobie , bo to wskazuje, że ewolucja natrafiła na globalny szklany sufit.
Cały wiersz zbyt poszatkowany, mimo krótkości razi enteroza i niechlujny tytuł.