Jako topologicznie identyczny wiersz w stosunku do:
http://www.osme-pietro.pl/wiersze-biale ... 15528.html
bez ewentualnego wątku nowotworu
niejakie dziecko z lat 90tych
widzi fotografie cyfrowe
011001101001001100
010010100111010011
010100100101001010
nie wywołuje
tylko utrwala
ktoś kiedyś opuścił grotę w Lascaux
dlatego rysunki pozostawiamy
w komiksach
kaligula na bucefale
- eka
- Moderator
Re: kaligula na bucefale
Haiker, ja osiwieję przez Twoje wiersze
Co ma wspólnego Bucefał cezara z Lascaux?
Peel sugeruje coraz mniejszą aktywność twórczą, zamieranie sztuki na rzecz technologii, która tylko odtwarza, tak mi się wydaje.
Chyba muszę topologiczny link otworzyć.

Peel sugeruje coraz mniejszą aktywność twórczą, zamieranie sztuki na rzecz technologii, która tylko odtwarza, tak mi się wydaje.
-
Hm, to ciekawe, ten wiersz uważam, za jeden z kilku moich najlepszych. Zaryzykujesz wklejenie innych z tej kategorii? Pytam ze względu na ewentualną niedostępność farby do włosów.eka pisze:Haiker, ja osiwieję przez Twoje wiersze
Pytanie brzmi - a co ma wspólnego Bucefał z Kaligulą? Narzucałby się przecież Incitatus.
Topologia dotyczy całości. Na nią patrz.
Wcale nie jestem pewien czy rysowanie na ścianach Lascaux jest mniej twórcza od malowania tego, co widzi się w głowie.
- eka
- Moderator
Ale wstyd, przypisałam Bucefała Kaliguli.
Teraz tytuł łączy dzielnego tesalskiego rumaka z tyranią, zwycięstwem jej i psychopatii w kolejnych wiekach.
Hmm... coś w tym jest.
Zaryzykuję.

Teraz tytuł łączy dzielnego tesalskiego rumaka z tyranią, zwycięstwem jej i psychopatii w kolejnych wiekach.
Hmm... coś w tym jest.
Oczywiście, że nie, przecież o tym pisałam.haiker pisze:Wcale nie jestem pewien czy rysowanie na ścianach Lascaux jest mniej twórcza od malowania tego, co widzi się w głowie.
Zaryzykuję.

-
Bardziej chodzi o to, że przy odtwarzaniu (a nie tworzeniu) nie jest wielkim problemem umieszczenie kaliguli na bucefale (mieści się w mojej głowie parę historii, w których dzielny Kaligula przemierzał Imperium na Bucefale). Podobnie współczesne dziecko lat 90-tych: dla niego wszelkie obrazy to tylko elementy kolażu. Nie historii, nie zdarzeń.
- eka
- Moderator
Aaaa... teraz rozumiem.haiker pisze:to tylko elementy kolażu. Nie historii,