Wstrząs
- Fałszerz komunikatów
Serio 
- eka
- Moderator
Re: Wstrząs
Interpretacje nasuwają się dwie: elektrowstrząsy i aborcja.Fałszerz komunikatów pisze:przez nieskończoność odnotowywana sekunda
z krzykiem bez rozwiązania
w gabinecie zabiegowym
suma chwil
utworzyła urojoną liczbę
szans na
elektryczne sny
liczenia do jednego
przyjaciela
Ciężkie, nabrzmiałe zagęszczenie, w sekundzie urojona nieskończoność.
2. i 3. cząstkę uprościłabym do:
suma chwil
w liczbie urojonej szans
na elektryczne sny
Pozdrawiam.

- Fałszerz komunikatów
Wybieram drugą opcję
To ciekawa propozycja, poczekaj, muszę jeszczę ją sobie przestudiować
To ciekawa propozycja, poczekaj, muszę jeszczę ją sobie przestudiować
- eka
- Moderator
Re: Wstrząs
Ale masz własną?
Luźna propozycja, nie warta studiów.
Luźna propozycja, nie warta studiów.
- Lucile
- Moderator
Fałszerzu Komunikatów, witaj,
przy pierwszym przeczytaniu Twojego wiersza, pierwsze co przyszło mi do głowy, to myśl, że masz dobrze przemyślany i wybrany - nick.
Przeczytałam wiersz po raz drugi i nasunęło mi się skojarzenie takie wprost, wprawdzie traumatyczne, ale i nieco trywialne - leczenie kanałowe zęba bez znieczulenia - i przez chwilę na tym poprzestałam. Tak, jakoś pasowała mi tu Twoja "sekunda z krzykiem ... w gabinecie zabiegowym". Jednakże, od razu zapaliła się czerwona lampka, nie - to zbyt proste - chociaż, pod jednym z komentarzy napisałeś, coś o wstydzie, czyli może jednak? Zerknęłam ponownie na nick Autora, "Fałszerz Komunikatów" i pomyślałam, że takiego nicku nie nadałaby sobie; po pierwsze kobieta (ale, czy i tego można być pewnym!), po drugie jakiś "słabeusz". Ma on w sobie (ten nick) siłę, pewność siebie, męskość i przewrotność. Ale przecież Autor i Peel nie muszą się utożsamiać. Chociaż ta "sekunda z krzykiem" (szczerze mówiąc - bardzo mi się podoba), nie daje mi spokoju i ciągle moje myśli kieruje do "gabinetu zabiegowego", no i jeszcze te "elektryczne sny". Wprawdzie powinniśmy się znaleźć już w całkiem innym gabinecie, ale czy na pewno? Przeczytałam wiersz po raz trzeci i tym razem nabrałam przekonania, że Fałszerz wprowadza nas w błąd. I robi to celowo. Bowiem "gabinet zabiegowy", "elektryczne sny", jak i "liczenie do jednego przyjaciela", czyli cały ten dramat rozgrywa się w Peelu. To w nim samym znajduje się jednocześnie i wróg i przyjaciel oraz kto wie, czy nie są tożsami? Na naszych oczach przeprowadził swoistą wiwisekcję i natychmiast ją (dla naszego użytku) zafałszował. Podsumowując Twój wiersz Fałszerzu Komunikatów wywarł na mnie takie wrażenie, że po raz pierwszy - na tym forum - odważyłam się na skomentowanie cudzego wiersza. 
przy pierwszym przeczytaniu Twojego wiersza, pierwsze co przyszło mi do głowy, to myśl, że masz dobrze przemyślany i wybrany - nick.
- Fałszerz komunikatów
Tak, eka, mam własną - tę z aborcją
Bardzo dobra, właśnie ją zaakceptowałem zamieniając swój fragment wiersza na Twój
Lucile, bardzo mi miło, tym bardziej, że rzadko mogę oczekiwać takich słów uznania na Ósmym
Dziękuję za wnikliwą analizę wiersza
Masz rację, dramat rozgrywa się w peelu i ma związek z wydarzeniami, jakie codziennie rozgrywają się na jego oczach, w dodatku jest ich winny. Co do mojego nicku to nie jest to tylko i wyłącznie moja zasługa, ale dzięki za komplement 
Wpadaj czasem, Twa opinia jest dla mnie cenna
Byłbym zapomniał - odcinam się od peela zupełnie!
Bardzo dobra, właśnie ją zaakceptowałem zamieniając swój fragment wiersza na Twój
Lucile, bardzo mi miło, tym bardziej, że rzadko mogę oczekiwać takich słów uznania na Ósmym
Dziękuję za wnikliwą analizę wiersza
Wpadaj czasem, Twa opinia jest dla mnie cenna
Byłbym zapomniał - odcinam się od peela zupełnie!
- anastazja
I znowu! Będę Cię ścigać, aż przestaniesz. To może sie znudzić Fałszerzu. Jestem Twoim sprzymierzeńcem, nie wrogiem. A wiersz, ciekawy, nawet bardzo. Pozdrawiam.Fałszerz komunikatów pisze:Powiedzmy, że jestem teraz grafomanem rozwijającym się
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
- Fałszerz komunikatów
He,he, może mam złe spojrzenie na swą twórczość, to tym bardziej świadczy o mym grafomaństwie