jesiennie
- Lucile
- Moderator
Bardzo ładne haiku
Ślę pozdrowienia
Lucile

Ślę pozdrowienia

Lucile
- em_
Re: jesiennie
Mnie też się podoba, chociaż zmieniłabym tytuł, treść już jest dość jesienna
pozdrawiam

pozdrawiam
you weren't much of a muse
but then I weren't much of a poet
— N. Cave
but then I weren't much of a poet
— N. Cave
- Patka
Całkiem ładne, podoba mi się wyrażenie "cerować życie". Choć nie wiem, czy robiąc to za pomocą nici babiego lata, jakiś efekt będzie. ;) Delikatne toto i lekkie przecież. ;)
Pozdrawiam
Patka
Pozdrawiam
Patka
- eka
- Moderator
Jesiennie cerować życie... piękne, wytłumione haiku.

- lczerwosz
- Administrator
podoba sie, ale czy to haiku, podobno sa jakieś wymagania formalne.
- eka
- Moderator
Klasyczne haiku nie może wpuścić metafory 

- Lucile
- Moderator
Dzień dobry Liliano,
z przyjemnością powróciłam do Twojego haiku i niezmiennie stwierdzam, ze bardzo mi się podoba. Sama poróbuję sił w tej, tylko z pozoru łatwej formie, ale im więcej o niej się dowiaduję, tym większa ogarnia mnie nieśmiałość. Dobre haiku, lub tanka, to niezwykle precyzyjna "koronkowa" i delikatna materia, takie balansowanie na cienkiej linie. Ty zrobiłaś to, wg mnie, świetnie, gratuluję
Przesyłam pozdrowienia i czekam na kolejne
Lucile
z przyjemnością powróciłam do Twojego haiku i niezmiennie stwierdzam, ze bardzo mi się podoba. Sama poróbuję sił w tej, tylko z pozoru łatwej formie, ale im więcej o niej się dowiaduję, tym większa ogarnia mnie nieśmiałość. Dobre haiku, lub tanka, to niezwykle precyzyjna "koronkowa" i delikatna materia, takie balansowanie na cienkiej linie. Ty zrobiłaś to, wg mnie, świetnie, gratuluję

Przesyłam pozdrowienia i czekam na kolejne

Lucile
- Liliana
Lucile pisze:Bardzo ładne haiku
dziękuję bardzo, Lucile ,Lucile pisze:z przyjemnością powróciłam do Twojego haiku i niezmiennie stwierdzam, że bardzo mi się podoba.
to też taka moja próba, nie mam doświadczenia w tym gatunku, ale jęsli uważasz ją za świetną, to rosnę z dumy ,

pomyślę o tym, em_, ale jeśli można uznać to za haiku, to tytuł zbędny (podobno), nie znam się za bardzo,em_ pisze:Mnie też się podoba, chociaż zmieniłabym tytuł, treść już jest dość jesienna

miło, że Ci się podoba, Patko,Patka pisze:podoba mi się wyrażenie "cerować życie". Choć nie wiem, czy robiąc to za pomocą nici babiego lata, jakiś efekt będzie
a co do cerowania - spróbować zawsze można, a nuż coś z tego jeszcze wyjdzie,

wielkie dzięki, eka,eka pisze:Jesiennie cerować życie... piękne, wytłumione haiku

za podobasię, Leszku, wielki uśmiech,lczerwosz pisze:podoba sie

wszystkim serdecznie dziękuję za komentarze i pozdrawiam ciepło