Tancerz
- coobus
Re: Tancerz
zdrada
to jest taniec
w którym nie liczy się krok
tylko dotyk
mocny
bardzo mocny
bolesny
Tak mi przyszło do głowy, przy czytaniu... Dziś sobota, czas tańca, ale jakoś tak... innym razem.
Miłego weekendu, Ana
to jest taniec
w którym nie liczy się krok
tylko dotyk
mocny
bardzo mocny
bolesny
Tak mi przyszło do głowy, przy czytaniu... Dziś sobota, czas tańca, ale jakoś tak... innym razem.
Miłego weekendu, Ana

” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein
- anastazja
Dziękuję Krzysiu, wzajemnie.coobus pisze:Miłego weekendu, Ana

A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
-
hmm... pomysłowe, ale w sumie za zdradę w tej
sytuacji można podstawić wszystko, np.
zdrada jest jak rąbanie drzewa,
jęśli masz siekierę, pójdzie
ci łatwiej...
sytuacji można podstawić wszystko, np.
zdrada jest jak rąbanie drzewa,
jęśli masz siekierę, pójdzie
ci łatwiej...

- anastazja
- czemu nie, ale przyznaj, że potrzebowałeś pierwowzoru? Pozdrawiam.Alek Osiński pisze:hmm... pomysłowe, ale w sumie za zdradę w tej
sytuacji można podstawić wszystko,

A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
- eka
- Moderator
Ann... dobra maksyma.

- em_
A mnie się nie wydaje, żeby można było pod taniec podstawić obojętnie co; np z tym rąbaniem drewna Alka, to nie jest znowu tak ok, bo drzewa nie da się rąbać bez siekiery..
Myśl jest super, można ewentualnie zamiast zdrady podstawić kłamstwo, ale to już takie moje wymysły..
Pozdrawiam
Myśl jest super, można ewentualnie zamiast zdrady podstawić kłamstwo, ale to już takie moje wymysły..
Pozdrawiam
you weren't much of a muse
but then I weren't much of a poet
— N. Cave
but then I weren't much of a poet
— N. Cave
-
Oczywiście:)anastazja pisze:ale przyznaj, że potrzebowałeś pierwowzoru?
nie, jednak podtrzymuję opinię, z tym rąbaniem drzewa, trochę wprawdzie zmieniłem myśl Anastazji, bo własciwie, żeby jej się ściśle trzymać powinienem napisać - "jeśli wiesz jak trzymać siekierę", ale w sumie znaczeniowo niewiele to chyba zmienia,em_ pisze:A mnie się nie wydaje, żeby można było pod taniec podstawić obojętnie co; np z tym rąbaniem drewna Alka,
mozna szukać dalej analogii - np. - zdrada jest jak pieczenie biszkoptów, jeśli znasz przepis, idzie ci łatwiej, albo - zdrada jest jak prowadzenie auta, jeśli wiesz gdzie jest kierownica, idzie ci łatwiej.. etc...
- anastazja
eka, em_ dzięki.
Alku - pozdrawiam.

tak, tak. Lubię się przedrzeźniaćAlek Osiński pisze:mozna szukać dalej analogii - np. - zdrada jest jak pieczenie biszkoptów, jeśli znasz przepis, idzie ci łatwiej, albo - zdrada jest jak prowadzenie auta, jeśli wiesz gdzie jest kierownica, idzie ci łatwiej.. etc...

- lczerwosz
- Administrator
Może to taniec może, nie musi,
być jak zdrada.
być jak zdrada.