Holokaust II
Moderatorzy: eka, Leon Gutner
-
-
Re: Holokaust II
Tak Skaranie, z tą częścią twojej wypowiedzi się zgadzam. Nie określaj jednak pierdołami zdarzeń i pojęć śmiertelnie poważnych.skaranie boskie pisze:(...)naród wybrany, niewiele różni się od niedawnych swoich oprawców.
Autorze, udał ci się bardzo ten wiersz. Przykładna oszczędność słów i tak głębokie w nich przesłanie. Gratuluję.
- skaranie boskie
- Administrator
Tys prowda.stary krab pisze:Nie określaj jednak pierdołami zdarzeń i pojęć śmiertelnie poważnych
Przepraszam.
Słowo "pierdoły" było nieadekwatne, choć miało tu znaczenie inne, niż mu się powszechnie przypisuje.
Cofam je więc zastępując "ważnymi sprawami". Bez cienia kpiny.
A, że o ważnych sprawach nie wypada przy budce z piwem, zapraszam na

Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.
Pierwsza część trochę mi formą odstaje od lepszej reszty. Zabrzmi to może dziwnie przy zwięzłej formie całego wiersza, ale wydaje mi się lekko "przegadana"
Choć trudno byłoby mnie zaliczyc do zwolenników wyznawców islamu, to jednak uważam wiersz za słuszny.
A co do zarzutów, to w pewnych, nazywających się najczęściej tolerancyjnymi i liberalnymi kręgach, wystarczy najdrobniejsza forma przygany, aby narazić się na te zarzuty.
AD
Choć trudno byłoby mnie zaliczyc do zwolenników wyznawców islamu, to jednak uważam wiersz za słuszny.
A co do zarzutów, to w pewnych, nazywających się najczęściej tolerancyjnymi i liberalnymi kręgach, wystarczy najdrobniejsza forma przygany, aby narazić się na te zarzuty.

Co partaczowi zajmie trzy strony,
geniusz w trzech słowach pomieści,
dlatego wierszy moich jest mało,
lecz za to ileż w w nich treści ;-)
geniusz w trzech słowach pomieści,
dlatego wierszy moich jest mało,
lecz za to ileż w w nich treści ;-)