imperium utylizacji naszych pieniędzy

Uwaga! Tu wchodzisz na własne ryzyko i odpowiedzialność.
Wiadomość
Autor
januszek

Re: imperium utylizacji naszych pieniędzy

#21 Post autor: januszek » 27 paź 2014, 20:47

Tak,
kiedyś wyliczyłem, kierując się zadłużeniem naszego kraju, że aby je spłacić każdy z nas, łącznie z noworodkami, powinien oddać równowartość luksusowego samochodu.
!!!

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#22 Post autor: skaranie boskie » 28 paź 2014, 23:21

Mocna puenta w tym filmiku.
A gdyby choć każdego z nas było stać na ten samochód...
Wniosek, zadłużenie nigdy nie zostanie spłacone, ale o to niech się już martwią wierzyciele.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

@psik

#23 Post autor: @psik » 29 paź 2014, 17:45

Długi niestety trzeba spłacać - jak uciekniesz, to spadnie to na innych.

Istnieje jednak prosty sposób na spłatę długu - należy przestać się zadłużać na kolejne sumy i zacząć spłacać - czyli wypierdalamy komunistów. socjalistów, socjaldemokratów, chadeków, zielonych i inne mendy które zaciągają długi i bierzemy się do roboty - 5-10 lat i polskie długi mogą być spłacone.

to jest całkiem możliwe - trzeba tylko odsunąć od władzy czerwonych

przypominam - czerwoni to: po pis sld psl tr
Socjalizm świetnie nadaje się do fałszowania świadomości zbiorowej, gdyż jest intelektualną pokusą ćwierćinteligenta. - Stefan Kisielewski

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#24 Post autor: skaranie boskie » 29 paź 2014, 22:10

Myślę, że nie do końca masz rację, @psiku.
Problem w tym, że każdy, kto się dopcha do koryta będzie chciał z niego wyrwać ile się da. A budżet, niestety, nie jest z gumy. Jeśli zabraknie kasy na wielkie apetyty PT rządców, to zaciągną kolejne kredyty, niezależnie od własnej, politycznej proweniencji. Przecież i tak nie oni będą je spłacać. Zresztą na spłacaniu też zarobią.
Wniosek?
Bardzo proszę. Ktokolwiek będzie rządził krajem, będzie myślał wyłącznie o napchaniu własnych kieszeni. W poniedziałek czytałem artykuł w NIE (nr 43/2014, str.3 "Kasa, pisiu, kasa"), w którym Autor (Maciej Mikołajczyk) pokusił się o podsumowanie dochodów kilku prezydentów miast w Polsce, w czasie sprawowania przez nich władzy. Są wielokrotnie wyższe, niż suma ich oficjalnych poborów w tymże czasie, a przecież, wnioskując choćby z tytułu, trudno określić ich komunistami.
Kloszard to nie zawód...

@psik

#25 Post autor: @psik » 30 paź 2014, 8:40

no to ja ci dam prawdziwy przykład, a nie akademicka dyskusję - Stefan Oleszczuk - słynny burmistrz Kamienia Pomorskiego
poczytaj sobie o człowieku.

http://ekamien.net/2010/11/fenomen-oles ... rginalnej/

ps
skaranie boskie pisze:a przecież, wnioskując choćby z tytułu, trudno określić ich komunistami.
toż to czerwoni,
może nie z pierwszego tłoczenia ale czerwoni
Socjalizm świetnie nadaje się do fałszowania świadomości zbiorowej, gdyż jest intelektualną pokusą ćwierćinteligenta. - Stefan Kisielewski

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#26 Post autor: skaranie boskie » 31 paź 2014, 23:51

No to ja powiem tak, @psiku.
Zbyt piękna ta laurka, żeby była wiarygodna, to po pierwsze.
Po drugie wspomniany pan burmistrz to gwardia z pierwszego naboru po upadku komuny. W tym czasie do wielu stanowisk dostawali się ludzie jeszcze ideowi, po czasach socjalizmu, kiedy to liczyli się wyłącznie mierni, ale wierni, starali się pokazać, że można inaczej. Tacy jednak szybko się wykruszyli ustępując miejsca tym, którzy w lot zwietrzyli, gdzie leżą konfitury. Dziś już nie znajdziesz chyba żadnego człowieka w całym kraju (to zresztą nie tylko Polski dotyczy), który pchałby się do władzy po to, żeby uszczęśliwiać kogokolwiek poza sobą samym. Niestety, wszystko na świecie podporządkowane jest zdobywaniu pieniędzy. I to nie na cele publiczne, choć może przy okazji...
Kloszard to nie zawód...

@psik

#27 Post autor: @psik » 01 lis 2014, 1:11

Skaranie - ty to jednak jesteś komuchem - nie wiem czy świadomym? czy nieświadomym? - sam sobie powiedz co gorsze.
Czytasz "Nie" - komunistyczną prasę, walczysz z kościołem... Pracujesz niby za granicą, byłeś tu i ówdzie, to i owo widziałeś, a mentalnie jesteś w czarnej dupie - osobowość niewolnika systemu - tacy jak ty muszą wymrzeć, żeby na popiołach powstało nowe.
skaranie boskie pisze:, po czasach socjalizmu,
- dziesiątki razy ci pisałem, że socjalizm w Polsce jeszcze nie minął - przez te wszystkie lata mieliśmy same rządy socjalistyczne z wyjątkiem rządu Olszewskiego - to był jedyny rząd prawicowy - niestety na gospodarce w ogóle się nie znali.
skaranie boskie pisze:Dziś już nie znajdziesz chyba żadnego człowieka w całym kraju (to zresztą nie tylko Polski dotyczy), który pchałby się do władzy po to, żeby uszczęśliwiać kogokolwiek poza sobą samym.
Jak patrzysz na socjalistów ( po pis sld tr psl ) to przyznam ci racje, ciebie też uważam za czerwonego i to takiego betonowego, że jak grochem o ścianę. Przez takich jak ty czerwone pająki trzymają się koryta.

Brak ci wiary, w boga w ludzi, w dobro, w ideały - jesteś jak bezideowe mięcho - żryć, srać, żryć, srać, żryć, srać, czasami napisać jakiś wiersz, żryć, srać żryć, srać - potem zakopać i zapomnieć

januszek

#28 Post autor: januszek » 02 lis 2014, 11:25

@psik pisze:_________________
Kiedy można być każdym i żywić dowolne przekonania, nie jest się już nikim i nie ma się żadnych przekonań
sorry, że z pominięciem tematu ale: ale czy przypadkiem nie powinno być:

pozdrawiam serdecznie.

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#29 Post autor: skaranie boskie » 02 lis 2014, 15:50

Komuchem to chyba nie jestem, ale na pewno lewakiem.
Niestety, nie czytam "Gościa niedzielnego", ani "Gazety Polskiej", bo mam alergię na słowo czarne.
Nie wierzę w ideały, bo ich nie ma. Każda rewolucja kończy się tym samym, wskoczeniem nowej władzy w kapcie starej. Jestem po prostu realistą.
Zgadzam się, że w Polsce socjalizm nie minął. Minął tzw. socjalizm w wydaniu marksistowskim, czyli niewydolny ekonomicznie system. Niestety, nie mogę się zgodzić z tym, że rządy prawicowe mogą być panaceum na wszystkie bolączki świata. Jedyne, do czego mogłyby się przyczynić w dość krótkim czasie to totalna wojna wszystkich ze wszystkimi w imię wolności ekonomicznej (czytaj nieograniczonego zysku dla wielkiego kapitału). Ja już wolę stan aktualny.
Piszesz o rządzie Olszewskiego. To chyba w nim ministrem od służb specjalnych był niejaki Macierewicz Antoni, specjalista od demontażu tychże służb. Największy nieudacznik w historii na podobnym stanowisku. Jeżeli rządzić nami mają ludzie żywiący się wyłącznie nienawiścią i potrzebą odwetu, to ja znów wolę stan aktualny. Nawet, jeśli ktoś teraz utylizuje moje pieniądze. Przynajmniej nie wydaje ich na propagowanie swoich fobii.
Kloszard to nie zawód...

@psik

#30 Post autor: @psik » 04 lis 2014, 0:58

januszek pisze: ale czy przypadkiem nie powinno być
cytatów się nie zmienia

Skaranie nie mam dziś sił, żeby wykazać ci, że socjalizm powinien być uznany za zbrodnię przeciwko ludzkości - mam gorączkę i nie dam rady

ale podsyłam link

https://www.youtube.com/watch?v=7WW3Y1yMYLU

może coś zrozumiesz?

ODPOWIEDZ

Wróć do „MOIM SKROMNYM ZDANIEM”