panta rhei
-
Re: panta rhei
Bożenko...Coś się kończy, a coś zaczyna... najlepiej, żeby się nie kończyło... a nowe przychodziło z płynnością rzeki... czego Ci z serca życzę- MZ
Nagle przyszło mi do głowy, że nie mam apetytu, bo brak we mnie literackiego realizmu.
Wydało mi się, że sam stałem się częścią jakiejś żle napisanej powieści.
Kroniki ptaka nakręcacza- Haruki Murakami
Wydało mi się, że sam stałem się częścią jakiejś żle napisanej powieści.
Kroniki ptaka nakręcacza- Haruki Murakami
- Gloinnen
- Administrator
we właściwą - mam nadzieję - stronę.we (mam nadzieję) właściwą stronę
Pierwotny zapis dla mnie wygląda jakoś tak nie za bardzo, ale to bardziej kwestia niuansu. Generalnie to "w" zamienia się w "we" przed zbitką w+spółgłoska. Mam nadzieję - choć w charakterze wtrącenia - trochę kłóci się z tą regułą.
Nie wiem, może powinien się wypowiedzieć językoznawca i trzeba wywołać Patkę do tablicy?
A z całości wybrałam sobie rodzynek:
Tutaj zawiera się i pewnego rodzaju zrezygnowanie, odpuszczenie sobie wielu rzeczy, jak i rozczarowanie rezultatami własnych działań. Wolność okazuje się deziluzją, a może też po prostu nie jest tym, do czego peelka naprawdę dążyła.wolność zdobyta bez barykady
smakuje ostem
Reszta zbędna, w tym sensie, że bardziej przypomina wygadanie się, monolog przez telefon do współczującej przyjaciółki, niż wiersz.
Pozdrawiam,

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
- za zamyślenie, różę i uśmiech - dziękujęNapoleon North pisze:Ave
![]()
![]()

Ładnie zapisany kontekst.- Coobusie- dziekuję

- może następnym razem- pozdrawiamFałszerz komunikatów pisze:Za dużo przykładów z życia, a za mało radości z samego podróżowania

- An- rewanżuję się równieżanastazja pisze:Życiowy obrazek - ładny Bożenko.

- cieszę sięskaranie boskie pisze:Puenta rewelacyjna!

- Glo rzeczywiście wydaje mi się, że Twój zapis jest poprawniejszyGloinnen pisze:we właściwą - mam nadzieję - stronę.

- kurczę- a się starałamGloinnen pisze:Reszta zbędna, w tym sensie, że bardziej przypomina wygadanie się, monolog przez telefon do współczującej przyjaciółki, niż wiersz.

- Bożena
- ja Tobie Martuniu również-marta zoja pisze:Bożenko...Coś się kończy, a coś zaczyna... najlepiej, żeby się nie kończyło... a nowe przychodziło z płynnością rzeki... czego Ci z serca życzę- MZ