teraz licz na sekundy czyj...Dante pisze: pociesza mnie jednak fakt, że to rym nie mój.

ten:
gramatyczne - śliczne...
PS.
jest taki dział:
radosna twórczość,
jakby co...
A.
Moderatorzy: eka, Leon Gutner
teraz licz na sekundy czyj...Dante pisze: pociesza mnie jednak fakt, że to rym nie mój.
Ooo, zauważyłaś???Abi pisze:PS.
jest taki dział:
radosna twórczość,
jakby co..
sam stronisz (mimo, że kwalifikujesz się właśnie tam),Dante pisze:Ooo, zauważyłaś???Abi pisze:PS.
jest taki dział:
radosna twórczość,
jakby co..
Wklej coś tam![]()
za żadne skarby, żadne pieniądze,
ani za piwo, ni flaszkę wódki,
bo rozsadzają mnie twórcze żądze,
dzień mi się stale wydaje krótki
A.i nic, że rymy ciut gramatyczne
lecz jakie słodkie,
lecz jakie śliczne !
Ech, jak pisanie
pięknie mi leci,
już prawie ranek...
kosz pełen śmieci ??
Ech Abi, może zgłoś do Administracji swoją kandydaturę na kwalifikatora wierszy. Administracja będzie odciążona, a Twoje ambicje w jakimś, niewielkim być może stopniu, zostaną zaspokojone. Będą same plusy: Administracja - mniej pracy, userzy - mniej wątpliwości, a Ty - ambitne zadanie, któremu poświęcisz sporo czasu nie tracąc go na przynudzanie.Abi pisze:sam stronisz (mimo, że kwalifikujesz się właśnie tam),
To TU jest jednak niepotrzebnym uogólnieniem , nie wszyscy to czynią, ale tylko ci, którym wydaje się, że pisanie wierszy to czynność, którą można równie prosto i jednoznacznie określić, jak posługiwanie się młynkiem do kawy przy pomocy instrukcji obsługi młynka do kawy, no i są oczywiście w niezłomnym przekonaniu, że tylko oni tę instrukcję posiadają.alegoria pisze:A tu się wymaga, żeby każdy wiersz spełniał wymogi sylabotonika.
Skaranie, jedna Abi wiosny nie czyni.skaranie boskie pisze:To tak na marginesie dyskusji Dantego z Abi.