z przymrużeniem oka (mężczyzna i kobieta)
- anastazja
Re: z przymrużeniem oka (mężczyzna i kobieta)
Super! Nigdy nie wpadłabym na to, ze chodzi o żebro. Tym bardziej ciekawie she. Mini 

A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
- alchemik
To świetna miniatura logicznego, ironicznego żartu różnic między mężczyzną i kobietą, w postaci równania, nawiązująca do stworzenia Ewy z żebra Adamowego.
Pamiętam ją jeszcze z Wrzeszcze.
Pamiętam też, że odpowiedziałem Ci pseudomatematyczno-logicznym równaniem z elementami genetyki i chromosomowymi determinantami płci.
Oczywiście nie pamiętam już tego równania, ale mogę wymyśleć drugie.
Chwała Ci, Iza, że oprócz prawdziwej poetyki, potrafisz również lekko i żartobliwie, z przymrużeniem oka poruszać się w poezji, nie spłaszczając jej i nie trywializując.
Jurek
Pamiętam ją jeszcze z Wrzeszcze.
Pamiętam też, że odpowiedziałem Ci pseudomatematyczno-logicznym równaniem z elementami genetyki i chromosomowymi determinantami płci.
Oczywiście nie pamiętam już tego równania, ale mogę wymyśleć drugie.
Chwała Ci, Iza, że oprócz prawdziwej poetyki, potrafisz również lekko i żartobliwie, z przymrużeniem oka poruszać się w poezji, nie spłaszczając jej i nie trywializując.
Jurek

* * * * * * * * *
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
- she
Anastazjo, miło mi
Wiem, że zagadka może nastręczać trudności.
Jurek, a ja pamiętam, że naprawdę nieźle i sprytnie kombinowałeś wtedy z interpretacją
Zresztą... prawie zawsze rozbierasz tekst z możliwych znaczeń. I dlatego czyta się Twoje interpretacje z przyjemnością

Jurek, a ja pamiętam, że naprawdę nieźle i sprytnie kombinowałeś wtedy z interpretacją

Zresztą... prawie zawsze rozbierasz tekst z możliwych znaczeń. I dlatego czyta się Twoje interpretacje z przyjemnością