Problem uchodźców
-
Re: Problem uchodźców
eka masz całkowita racje wiele państw zbudowało swoją potęgę razem z imigrantami - różnica polega na tym, że przez wieki nikt im nie proponował socjalu. MOżesz tu żyć i pracować. I to wszystko. Mamy im zaproponować stawkę zywieniową taką jaką mają Polacy w szpitalach? Brutalne prawda? Pamiętajmy, że 80% z nich to mężczyźni 20-30 lat. Telewizja al-dżazira podała info, że 81% muzułmanów popera Państwo Islamskie, więc nie miejmy złudzeń, że się tu zasymilują.
Socjalizm świetnie nadaje się do fałszowania świadomości zbiorowej, gdyż jest intelektualną pokusą ćwierćinteligenta. - Stefan Kisielewski
- alchemik
Wszystko powyższe, to tylko same obawy.
A stoimy przed faktem dokonanym.
I nieistotne czy ta emigracja wywołana jest sztucznie, w celu takim a takim, wykorzystując takie a nie inne tragedie i procesy.
Mamy hannibala ante portas.
Wyobrażenie barbarzyńców, w dodatku niedopasowanych religią.
Będą zabierać pracę i mieszkania.
Oj, jak mnie te religie wkurwiają.
XXI wiek, a gotów rozpętać religijną wojnę.
Eka, to właśnie jest dla mnie to nie do pomyślenia, w sensie Twojego zapytania w aforyźmie o XXI wieku.
Teraz została tylko kwestia jak się zachowamy wobec nich?
A stoimy przed faktem dokonanym.
I nieistotne czy ta emigracja wywołana jest sztucznie, w celu takim a takim, wykorzystując takie a nie inne tragedie i procesy.
Mamy hannibala ante portas.
Wyobrażenie barbarzyńców, w dodatku niedopasowanych religią.
Będą zabierać pracę i mieszkania.
Oj, jak mnie te religie wkurwiają.
Eka, to właśnie jest dla mnie to nie do pomyślenia, w sensie Twojego zapytania w aforyźmie o XXI wieku.
Teraz została tylko kwestia jak się zachowamy wobec nich?
* * * * * * * * *
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
-
- alchemik
I to jest właśnie prawdziwy problem w tej chwili.
Zetknięcie kultur w dodatku nie na tych samych prawach.
Obawy są obustronne. Stąd poruszanie się w grupach.
Nieuchronnym jest, że będzie i agresja.
jak się objawi i jak ją łagodzić?
To najistotniejsze pytanie.
Zetknięcie kultur w dodatku nie na tych samych prawach.
Obawy są obustronne. Stąd poruszanie się w grupach.
Nieuchronnym jest, że będzie i agresja.
jak się objawi i jak ją łagodzić?
To najistotniejsze pytanie.
* * * * * * * * *
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
- skaranie boskie
- Administrator
W niedzielę wieczorem miałem okoliczność z trzema niemieckimi policjantami.
Nie, nie aresztowali mnie. Zwyczajnie rozmawialiśmy na peronie dworca, bo poprosiłem ich o informację. Jak się dowiedzieli, że jestem z Polski, zapytali mnie, czy też mamy problem z imigrantami. Odpowiedziałem, że oni traktują nasz kraj przejściowo i w kilka dni po otrzymaniu mieszkania i zasiłku zwiewają do Niemiec i Wielkiej Brytanii.
- To może powinniście im dać większe te zasiłki - spróbował jeden z policjantów.
Odpowiedziałem krótko:
- A dlaczego wy nie spróbujecie dać im mniejszych? Albo żadnych?
Jest jeszcze w Europie masa naiwnych, którzy wierzą w nieszczęśliwy los tzw. uchodźców z ogarniętych wojną rejonów Afryki i Bliskiego wschodu. Alek Osiński napisał coś, co powinno ową naiwną wiarę zweryfikować. Żaden prawdziwy uchodźca nigdy nie dotrze do Europy, bo go na to zwyczajnie nie stać.
Może niektórzy z Was pamiętają Polaków, występujących w latach osiemdziesiątych o azyl polityczny w RFN. Może trafił się wśród nich i jakiś prześladowany, ale to raczej wątpliwe, biorąc pod uwagę, że władze takiemu na pewno odmówiłyby paszportu. Poza tym wyjazd za żelazną kurtynę niósł za sobą dość spore koszty, a to stanowiło barierę trudniejszą do sforsowania, niż wszystkie graniczne zakazy i obostrzenia. Dzisiejszy exodus ze wspomnianych regionów obwarowany jest podobnymi utrudnieniami, stąd wnoszę, a nawet się upewniam, że ani jedna osoba, która dotarła do Europy w charakterze uchodźcy, prawdziwym uchodźcą nie jest. Jest albo imigrantem ekonomicznym, albo... O tym już można poczytać w postach @psika.
Problem w tym, że my sobie możemy bić na alarm, choćby w najgłośniejsze dzwony. Decyzje, niestety, już dawno zapadły, bo twór zwany Unią Europejską musi zniknąć. Jedyne, o co możemy się (i to wyłącznie) modlić, to, żeby stało się to bez krwawej wojny. Ponieważ jednak wątpię w skuteczność modlitw, nie wątpię zaś w potęgę pieniądza, który ktoś na takiej wojnie zaplanował zarobić, obawiam się najgorszego.
Nie, nie aresztowali mnie. Zwyczajnie rozmawialiśmy na peronie dworca, bo poprosiłem ich o informację. Jak się dowiedzieli, że jestem z Polski, zapytali mnie, czy też mamy problem z imigrantami. Odpowiedziałem, że oni traktują nasz kraj przejściowo i w kilka dni po otrzymaniu mieszkania i zasiłku zwiewają do Niemiec i Wielkiej Brytanii.
- To może powinniście im dać większe te zasiłki - spróbował jeden z policjantów.
Odpowiedziałem krótko:
- A dlaczego wy nie spróbujecie dać im mniejszych? Albo żadnych?
Jest jeszcze w Europie masa naiwnych, którzy wierzą w nieszczęśliwy los tzw. uchodźców z ogarniętych wojną rejonów Afryki i Bliskiego wschodu. Alek Osiński napisał coś, co powinno ową naiwną wiarę zweryfikować. Żaden prawdziwy uchodźca nigdy nie dotrze do Europy, bo go na to zwyczajnie nie stać.
Może niektórzy z Was pamiętają Polaków, występujących w latach osiemdziesiątych o azyl polityczny w RFN. Może trafił się wśród nich i jakiś prześladowany, ale to raczej wątpliwe, biorąc pod uwagę, że władze takiemu na pewno odmówiłyby paszportu. Poza tym wyjazd za żelazną kurtynę niósł za sobą dość spore koszty, a to stanowiło barierę trudniejszą do sforsowania, niż wszystkie graniczne zakazy i obostrzenia. Dzisiejszy exodus ze wspomnianych regionów obwarowany jest podobnymi utrudnieniami, stąd wnoszę, a nawet się upewniam, że ani jedna osoba, która dotarła do Europy w charakterze uchodźcy, prawdziwym uchodźcą nie jest. Jest albo imigrantem ekonomicznym, albo... O tym już można poczytać w postach @psika.
Problem w tym, że my sobie możemy bić na alarm, choćby w najgłośniejsze dzwony. Decyzje, niestety, już dawno zapadły, bo twór zwany Unią Europejską musi zniknąć. Jedyne, o co możemy się (i to wyłącznie) modlić, to, żeby stało się to bez krwawej wojny. Ponieważ jednak wątpię w skuteczność modlitw, nie wątpię zaś w potęgę pieniądza, który ktoś na takiej wojnie zaplanował zarobić, obawiam się najgorszego.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.
Mam nadzieję, skaranie, że jesteś kiepskim prorokiem i prognostą.
Co do UE, cały czas mam takie paranoiczne myśli, że to wszystko było zamierzone.
I stworzył to jakiś genialny strateg. któremu zależało na pogrążeniu Unii.
Co do UE, cały czas mam takie paranoiczne myśli, że to wszystko było zamierzone.
* * * * * * * * *
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
-
Dodano -- 15 wrz 2015, 23:00 --
Mówi się nieoficjalnie, że to Putina między innymi sprawka ,ale kto tam wie.
Dodano -- 15 wrz 2015, 23:03 --
Dobrze prawi @psik asymilacja wcale nie wchodzi w grę !!! Oni mają inne priorytety - niestety
alchemik pisze:Mam nadzieję, skaranie, że jesteś kiepskim prorokiem i prognostą.
Mówi się nieoficjalnie, że to Putina między innymi sprawka ,ale kto tam wie.
Dodano -- 15 wrz 2015, 23:03 --
Dobrze prawi @psik asymilacja wcale nie wchodzi w grę !!! Oni mają inne priorytety - niestety
-
Widzę skaranie, że przejrzałeś na oczy albo przynajmniej zaczynasz. Ktoś kiedys powiedział, że człowiek zaczyna postępować racjonalnie, kiedy wszystkie inne metody się wyczerpią. Czy naprawdę musiał przyjść kryzys, żeby większości otworzyły się oczy? Jak powiedziała Margatet Thatcher, Unia Europejska to chory wymysł lewicowych intelektualistów.
Właśnie odczuwamy upadek strefy schengen. Wiadomo co innego unia a co innego schengen. Ale socjalistom zawsze kiedyś kończą sie pieniądze innych ludzi. To Niemcy nawarzyły sobie tego piwa i teraz próbują zmuszać innych do wypicia go. Najgorsze jest to, że "nasza" czyli niemiecka telewizja dla Polaków wciąż pokazuje imigrantów jako ludzi z dziećmi na rękach, a wystarczy zobaczyć na youtube jakie te hordy młodzieńców, którym buzują hormony, wszczynają awantury w niemieckich obozach dla uchodźców. To nie jest emigracja to jest inwazja. Jak pisałem, że ludzie na Majdanie dostawali za od Amerykanów 20$ dniówki za sianie fermentu to budziło to niedowierzanie. A ja się pytam, kogo z Polaków byłoby stać na spędzenie pół roku na takim Majdanie? To oczywiste, że Ameryka celowo zdestabilizowała sytuację na Ukrainie. Ameryka, a nie Rosja, jak próbuja nam wmówić w niemieckiej telewizji dla Polaków czyli TVP. Dlaczego Izrael nie przyjmuje uchodźców wojennych? Bo oni wiedzą, że nie to nie są żadni uchodźcy. Arabowie i Żydzi to przecież Semici. Nacje bardzo bliskie kulturowo. Trwa wojna o hegemonię, pomiędzy Stanami i Chinami, pokłosiem tej wojny jest destabilizacja Europy. Ktoś chce zmusić Rosję lub Niemcy by wykonali ruch. Nie mam pojęcia kto, ale podejrzewam Amerykanów. Oni w tej chwili mają najpotężniejszą armię świata, ale za kilka lat to może się już zmienić. Jak wywołać wojnę to teraz. Europa pogrążona w chaosie, nawet nie piśnie. Aż strach być szachistą i przewidywać kilka ruchów do przodu.
Właśnie odczuwamy upadek strefy schengen. Wiadomo co innego unia a co innego schengen. Ale socjalistom zawsze kiedyś kończą sie pieniądze innych ludzi. To Niemcy nawarzyły sobie tego piwa i teraz próbują zmuszać innych do wypicia go. Najgorsze jest to, że "nasza" czyli niemiecka telewizja dla Polaków wciąż pokazuje imigrantów jako ludzi z dziećmi na rękach, a wystarczy zobaczyć na youtube jakie te hordy młodzieńców, którym buzują hormony, wszczynają awantury w niemieckich obozach dla uchodźców. To nie jest emigracja to jest inwazja. Jak pisałem, że ludzie na Majdanie dostawali za od Amerykanów 20$ dniówki za sianie fermentu to budziło to niedowierzanie. A ja się pytam, kogo z Polaków byłoby stać na spędzenie pół roku na takim Majdanie? To oczywiste, że Ameryka celowo zdestabilizowała sytuację na Ukrainie. Ameryka, a nie Rosja, jak próbuja nam wmówić w niemieckiej telewizji dla Polaków czyli TVP. Dlaczego Izrael nie przyjmuje uchodźców wojennych? Bo oni wiedzą, że nie to nie są żadni uchodźcy. Arabowie i Żydzi to przecież Semici. Nacje bardzo bliskie kulturowo. Trwa wojna o hegemonię, pomiędzy Stanami i Chinami, pokłosiem tej wojny jest destabilizacja Europy. Ktoś chce zmusić Rosję lub Niemcy by wykonali ruch. Nie mam pojęcia kto, ale podejrzewam Amerykanów. Oni w tej chwili mają najpotężniejszą armię świata, ale za kilka lat to może się już zmienić. Jak wywołać wojnę to teraz. Europa pogrążona w chaosie, nawet nie piśnie. Aż strach być szachistą i przewidywać kilka ruchów do przodu.
Socjalizm świetnie nadaje się do fałszowania świadomości zbiorowej, gdyż jest intelektualną pokusą ćwierćinteligenta. - Stefan Kisielewski
- iTuiTam
Jest dobrze... nikt nie powie dlaczego...
Jest źle... nikt nie powstrzyma się przed wytykaniem...
I sedno, że zacytuję:
https://en.wikipedia.org/wiki/Infidel:_My_Life
Inne jej książki są również warte uwagi.
Pytanie: czy ktoś może wytłumaczyć, czemu ludzie uciekają do krajów, nazwijmy je ogólnie, kapitalistycznych, jeżeli kapitalizm to taka zaraza?
Jest źle... nikt nie powstrzyma się przed wytykaniem...
I sedno, że zacytuję:
Polecam również książkę Ayaan Hirsi Ali: Infidel, My Life, która doskonale pokazuje co się działo, dzieje i czego można się spodziewać w związku 'wędrówki ludów' z jej części świata.alchemik pisze:Oj, jak mnie te religie wkurwiają.
https://en.wikipedia.org/wiki/Infidel:_My_Life
Inne jej książki są również warte uwagi.
Pytanie: czy ktoś może wytłumaczyć, czemu ludzie uciekają do krajów, nazwijmy je ogólnie, kapitalistycznych, jeżeli kapitalizm to taka zaraza?
- eka
- Moderator
Babcia mnie straszyła Chińczykami (proroctwo z XIX - wiecznych Kresów)... to może tam szukać trzeba genialnego stratega.