Wybiegając w przyszłość myślę, że Europa może mieć problemy i nie tylko z tej stronyeka pisze:i nie ciekawość rzuciły między fale

Świetnie

Wybiegając w przyszłość myślę, że Europa może mieć problemy i nie tylko z tej stronyeka pisze:i nie ciekawość rzuciły między fale
Myślę, że każdy kontynent ma i będzie miał problemy, taki świat.EdwardSkwarcan pisze:Wybiegając w przyszłość myślę, że Europa może mieć problemy i nie tylko z tej strony
Jurku, ale czy to cokolwiek zmienia w widzeniu tragedii?alchemik pisze:Szmal się liczy i władza.
Mam teraz Coby, hmm... różne interpretacje Twojego skojarzenia. Od takiego co mnie delikatnie rzecz mówiąc - denerwuje, po próbę zobaczenia groteski w wierszu.coobus pisze:mam skojarzenia? Z obrazem Starowieyskiego " Divina Polonia rapta per Europa profana".
Wiersz wieszczy,eka pisze:Usłyszałam w mediach szokującą wypowiedź niszowego polityka: a niech się w morzu oni wszyscy potopią.
Nie podpisuje się pod taką wypowiedzią, żebyś nie myślała. Boję się jednak, że wiele osób tak w duszy myśli, w końcu to ludzkie a nawet zwierzęce prawo a właściwie instynkt samozachowawczy. Silniejszy niż rozum lub współczucie.eka pisze:"a niech się w morzu oni wszyscy potopią" ... trzeba mieć świadomość ewentualnych następstw.
- aż boli. Oddałaś to ładnie. Ekuśeka pisze:jelitami na krzyż
z oliwnych sytych brzegów
- aż boli. Oddałaś to ładnie. Ekuśeka pisze:jelitami na krzyż
z oliwnych sytych brzegów
Normalny jest ten lęk, ale nie drastyczność proponowanego rozwiązania. To nieludzkie.lczerwosz pisze:Boję się jednak, że wiele osób tak w duszy myśli, w końcu to ludzkie a nawet zwierzęce prawo a właściwie instynkt samozachowawczy. Silniejszy niż rozum lub współczucie.
Ed, mój tekst jest o utopionych. Ich utrzymywać nie będzie gmina ani Wiejska.EdwardSkwarcan pisze:Podkarpacie nie chce uchodźców! Kiedy brak pieniędzy na pensje dla nauczycieli, nie można przyjmować ludzi z niewiadomą metryką, chyba, że zakwaterować ich w już zamkniętych z oszczędności szkołach! Proponuję na Wiejskiej w Warszawie!!!