co ty michu, takich aspiracji to ja nie mamMichu pisze:Uważasz, że to wiersz?
tylko mi się ubzdurało, że czasem potrafię ludzkim głosem ...

co ty michu, takich aspiracji to ja nie mamMichu pisze:Uważasz, że to wiersz?
To może - Michu - zaproponuj definicję wiersza. Zresztą - zapraszam generalnie do rozmowy - w czym tkwi istota poezji, jakie kryteria musi spełniać utwór, aby zasłużyć na zaszczytne miano wiersza?Michu pisze:Uważasz, że to wiersz?
tego nikt mi nie wyrwie...a przecież są tajemnice
które maleją razem ze mną
wciąż ich pełno
Mnie poetyka tego wiersza pociąga. Już sam tytuł ukierunkowuje odbiór na tory liryczno - krytyczne. A jeszcze grubo wcześniej, zanim nastały karpie (zwłaszcza te śnięte), pewien mistrz zaprezentował "skumbie w tomacie'.Michu pisze:(...) z tego być może rzeczywiście wiersza
nic nie rozumiem. Nie wiem absolutnie, co twórca chciał przekazać odbiorcom.
i znowu jestem szybszy niż winda
choć miecugow nie daje mi spokoju
cynglarz
o całości nie wspomnęcynglarz
nie warto Glo, jeszcze mnie rozszyfrujesz i znowu będę musiał słuchaćGloinnen pisze:Co do interpretacji powyższego ... - obiecuję, że się skuszę, mam nadzieję, że uda mi się jeszcze dziś.
zamów sobie jakiegoś dolmeczera MichuMichu pisze:... co Ty/Wy z tego dzieła zrozumiałaś/zrozumieliście. Podziel/cie się proszę.
ugryźć, strawić to betkaSamoZuo pisze:Jak oddamy komuś swoje tajemnice to poczujemy się lżej, ale one są jak ziarnka ryżu - trudno je ugryźć, lub ktoś ich nie strawi na surowo
a któż by śmiał ...Abi pisze:tego nikt mi nie wyrwie...![]()
jak widać, czasami nie trzeba rozszczepiać atomu ...stary krab pisze:Mnie poetyka tego wiersza pociąga. Już sam tytuł ukierunkowuje odbiór na tory liryczno - krytyczne.
ale tylko do drugiego piętraatoja pisze:choć nie jestem tak szybka
jak winda
Co proszę?P.A.R. pisze:już wystarczająco narozrabiałaś
Hę?P.A.R. pisze:na ósme raczej bym nie startował ...