Pierwsza wersja bardziej mi pasuje - następny dobry wiersz,
pozostawałoby tylko pogratulować, gdyby jego przesłanie
nie było tak rozpaczliwe. Trzy próby związania się ze światem
na darmo. czy rzeczywiście nie zostało nam nic prócz słowa,
które nie może stać się ciałem ani nas choćby spopielić?
Pozdrawiam
ciepło odpada od skóry
- Patka
Re: ciepło odpada od skóry
Ładny tytuł, przyciąga. Interpunkcja, moim zdaniem, nie jest potrzebna. Pierwsza połowa wiersza ładniejsza, druga już razi oklepaniem.
Pozdrawiam
Patka
Pozdrawiam
Patka
- em_
Dziękuję za komentarze,
pozdrawiam
pozdrawiam
you weren't much of a muse
but then I weren't much of a poet
— N. Cave
— N. Cave
- Mchuszmer
Witaj, Em
Bardzo tu lirycznie. Zimno i bezwładnie. Paradoks ucieczka przed oddalaniem? Przy świadomości, że dystans można by w każdej chwili cofnąć. Ciekawie sformulowany tytul; ciepło - ostygła już powłoka odpada, jakby płatami.
Jestem za druga wersją zapisu. Wierz lub nie, już przy pierwszym czytaniu rozdzielałem wiersz w myślach (nie widziałem jeszcze drugiej wersji, wydawało mi się, że wiersz będzie taki długi
Frazy treściwe, nie zaszkodzi im powietrze pomiędzy. Wers rozpoczęty "a jednak" jak dla mnie aż się prosi o to, by rozpoczynał też strofę. No i chyba dla mnie najistotniejsza kwestia, klimat wiersza i treść wydały mi się pasować do wolniejszego i bardziej "nieważkiego" zapisu. Ale to już odczucia subiektywne, a to nie przedmiot referendum, tylko Twój wiersz, hehe, ważne są wszystkie zapisy, które Tobie "grają"
Ahoj!

Jestem za druga wersją zapisu. Wierz lub nie, już przy pierwszym czytaniu rozdzielałem wiersz w myślach (nie widziałem jeszcze drugiej wersji, wydawało mi się, że wiersz będzie taki długi

Frazy treściwe, nie zaszkodzi im powietrze pomiędzy. Wers rozpoczęty "a jednak" jak dla mnie aż się prosi o to, by rozpoczynał też strofę. No i chyba dla mnie najistotniejsza kwestia, klimat wiersza i treść wydały mi się pasować do wolniejszego i bardziej "nieważkiego" zapisu. Ale to już odczucia subiektywne, a to nie przedmiot referendum, tylko Twój wiersz, hehe, ważne są wszystkie zapisy, które Tobie "grają"

mchusz, mchusz.
- em_
Dzięki
you weren't much of a muse
— N. Cave
— N. Cave
-
Mnie się podobają obie wersje