"ja jedna zginę"
inka wyklęta
zdradzona
żyje
w pomniku
walecznych
i bijących
serc
wyklęta
-
wyklęta
Ostatnio zmieniony 04 lis 2015, 19:30 przez marta zoja, łącznie zmieniany 2 razy.
Nagle przyszło mi do głowy, że nie mam apetytu, bo brak we mnie literackiego realizmu.
Wydało mi się, że sam stałem się częścią jakiejś żle napisanej powieści.
Kroniki ptaka nakręcacza- Haruki Murakami
Wydało mi się, że sam stałem się częścią jakiejś żle napisanej powieści.
Kroniki ptaka nakręcacza- Haruki Murakami
-
-
Re: wyklęta
pomnik serc - kojarzy mi się raczej mocno plastikowo. Dla mnie tym razem za mało na wiersz czy miniaturę...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- lczerwosz
- Administrator
Re: wyklęta
żyć na pomniku serc - trochę jakby fizycznie, na schodkach pomnika, zabrzmiało tak. Być na pomniku - można rozumieć, że być uwiecznionym, zapamiętanym, uwielbionym.
Pomnik serc - co to, wzniesiony ku czci serc, wielu, wszystkich, nieważne, ale ku czci idei miłości, tak można rozumieć. Ja bym, jeśli już używać dopełniacza, napisał: na pomniku naszych serc, choć wtedy zbyt ksobnie brzmi. Z naszych serc - rozbija dopelniaczówkę, ale znowu to samo, czy tylko naszych?
Inna sprawa, czy Inka żyć ma w naszych sercach, czy na pomniku, co mi się kojarzy z Powązkami i zimnym kamieniem.
Pomnik serc - co to, wzniesiony ku czci serc, wielu, wszystkich, nieważne, ale ku czci idei miłości, tak można rozumieć. Ja bym, jeśli już używać dopełniacza, napisał: na pomniku naszych serc, choć wtedy zbyt ksobnie brzmi. Z naszych serc - rozbija dopelniaczówkę, ale znowu to samo, czy tylko naszych?
Inna sprawa, czy Inka żyć ma w naszych sercach, czy na pomniku, co mi się kojarzy z Powązkami i zimnym kamieniem.