Zarys portretu

Moderatorzy: eka, Leon Gutner

Wiadomość
Autor
Sokratex

Re: Zarys portretu

#11 Post autor: Sokratex » 02 sty 2012, 17:27

e_14scie pisze:Proszę Cię Sokratexie miły o ograniczenie się do komentarza - skądinąd błyskotliwego - i nie wklejanie pod pretekstem zilustrowania w/w kolejnych swoich utworów. Możesz to zrobić jako osobny temat zachowując ograniczenia limitowe w danym dniu.
Odnosimy się do wiersza jednego Autora, nie dwóch.
Przepraszam. Moja wina, jeśli to wina, wynika stąd, że nie obrażam się, jeśli ktoś coś napisze swojego pod moim wierszem.
A jeśli napisze genialnie, czuję się zaszczycony, że w jakiś sposób go zainspirowałem.
Pewnie dlatego, że nie jestem zarozumiały :)

Awatar użytkownika
Leon Gutner
Moderator
Kontakt:

#12 Post autor: Leon Gutner » 02 sty 2012, 17:32

Po raz drugi z rozkoszą :ok:

Pozdrawiam L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "

leongutner@osme-pietro.pl

e_14scie

#13 Post autor: e_14scie » 02 sty 2012, 17:33

Sokratex pisze: wynika stąd, że nie obrażam się, jeśli ktoś coś napisze swojego pod moim wierszem.
A jeśli napisze genialnie, czuję się zaszczycony, że w jakiś sposób go zainspirowałem.
Pomijając już nasze wcześniejsze prośby w temacie, Autor - jak czytasz - sobie tego nie życzy.
A i do komentarzy wprowadza chaos.
Popraw zatem, co uważasz za stosowne (jeśli w ogóle) i proszę o zastosowanie się.
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!

Stanisław Jerzy Lec

Sokratex

#14 Post autor: Sokratex » 02 sty 2012, 17:41

JSK pisze:Dobrych manier mogę chyba od Pana, mimo megalomanii - wymagać?
To jest portal poetycki. Gdzie jest napisane, że komentarz nie może być wierszem?
Z takich wspólnych zabaw wyrosła kiedyś choćby Justyna Bargielska, Elżbieta Lipińska, Krystyna Myszkiewicz,
Anna Tomaszewska, Stefan Sokołowski, Michał Kobyliński (nazwiska można znaleźć w Googlach, obok np. Dehnela)
i wielu, wielu innych świetnych poetów, a także laureatów międzynarodowych konkursów haiku.
To jest moja reklama! A megalomanem nie ja tu jestem bo dobry wiersz obroni się sam, zawsze i wszędzie,
a nie znajomi autora z zaprzyjaźnionych portali.

JSK

#15 Post autor: JSK » 02 sty 2012, 17:50

Sokratex pisze:Pewnie dlatego, że nie jestem zarozumiały

:cha: :cha: :cha:

e_14scie

#16 Post autor: e_14scie » 02 sty 2012, 17:51

Sokratex pisze:To jest moja reklama! A megalomanem nie ja tu jestem bo dobry wiersz obroni się sam, zawsze i wszędzie,
mimo wszystko i całej argumentacji, prośba moderatora, jest j.w.
ponawiam prośbę o umieszczanie swoich wierszy w osobnym wątku w zgodzie z limitem dziennym

Stanisław Jerzy Lec

Sokratex

#17 Post autor: Sokratex » 02 sty 2012, 18:03

JSK pisze:
Sokratex pisze:Pewnie dlatego, że nie jestem zarozumiały

:cha: :cha: :cha:
Dlatego bo jesteś zarozumiały. Czemu ciągle o tym piszesz, wytykasz innym? Nie takim jak Ty odpisywali poeci
swoimi wierszami, jak choćby Słowacki Mickiewiczowi, Gałczyński Staffowi czy na odwrót i nikt tego nie traktował
jako reklamę. Musiałbyś być przede wszystkim kimś znanym, żeby ktoś chciał przy Tobie zaistnieć a nie jesteś.
Przynajmniej ja nie muszę, Twoje nazwisko przytłaczają bardziej znani, z którymi bawiliśmy się razem
swoimi wersjami wierszy.

Dodano -- 02 sty 2012, 18:07 --
e_14scie pisze:
Sokratex pisze:To jest moja reklama! A megalomanem nie ja tu jestem bo dobry wiersz obroni się sam, zawsze i wszędzie,
mimo wszystko i całej argumentacji, prośba moderatora, jest j.w.
ponawiam prośbę o umieszczanie swoich wierszy w osobnym wątku w zgodzie z limitem dziennym
Za to w limicie rocznym obiecuję być na szarym końcu. Skoro tak tu nudno i urzędowo jak w magistracie pod pruskim zaborem :)

e_14scie

#18 Post autor: e_14scie » 02 sty 2012, 18:14

Sokratex pisze:Dlatego bo jesteś zarozumiały. Czemu ciągle o tym piszesz, wytykasz innym? Nie takim jak Ty odpisywali poeci
swoimi wierszami, jak choćby Słowacki Mickiewiczowi, Gałczyński Staffowi czy na odwrót i nikt tego nie traktował
jako reklamę. Musiałbyś być przede wszystkim kimś znanym, żeby ktoś chciał przy Tobie zaistnieć a nie jesteś.
Przynajmniej ja nie muszę, Twoje nazwisko przytłaczają bardziej znani, z którymi bawiliśmy się razem
swoimi wersjami wierszy.
bez wycieczek personalnych, Sokratexie

Stanisław Jerzy Lec

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#19 Post autor: Gloinnen » 02 sty 2012, 18:22

Wydaje mi się, że wszystko zależy jedynie od Autora komentowanego tekstu. Jeżeli ktoś sobie nie życzy wymiany wierszy pod swoim utworem - trudno, należy to uszanować, Sokratexie. Być może nie wszyscy są aż tak radykalni, ale zdarzają się także osoby, które po prostu oczekują jedynie rzeczowej dyskusji o własnym tekście. Ich prawo, także proszę o powstrzymanie się od ataków ad personam.
Jak słusznie sugerują moderatorzy, dzielenie się zaś z nami twórczością poprzez zakładanie osobnych wątków (zgodnie z regulaminowymi limitami) jest najlepszym rozwiązaniem. Wtedy nikt Ci niczego nie zarzuci, a być może - znajdą się chętni na wierszowaną polemikę z Tobą. Tym sposobem żaden dyskutant nie poczuje się urażony, a Twoje wiersze zostaną na pewno bardziej docenione.

Gloinnen.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

JSK

#20 Post autor: JSK » 02 sty 2012, 18:30

Sokratex pisze: Dlatego bo jesteś zarozumiały. Czemu ciągle o tym piszesz, wytykasz innym?
Gdzie piszę ciągle?. Bo ja tu bardzo mało raczej pisze.

Inną jest rzeczą wstawiać krótkie wierszowane fragmenty jako głos w dyskusji w obrębie głównego tematu, całkiem inną zaś przytaczać swoje wiersze. Jakby tak każdy robił, to zamiast dyskusji o wierszu, mielibyśmy przegląd dokonań pozostałych czytających, co, kto, i jak na dany temat napisał.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 9:47 przez JSK, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „TRADYCYJNE FORMY RYMOWANE”