Chaos
-
- Kontakt:
Chaos
Głos rozpaczy
tonący w chaosie.
Długi promień
zabija ciszę.
Spojrzenie ginące
w niezrozumieniu.
Czasy przeszłe mieszają
się z teraźniejszością.
tonący w chaosie.
Długi promień
zabija ciszę.
Spojrzenie ginące
w niezrozumieniu.
Czasy przeszłe mieszają
się z teraźniejszością.
" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
-
Re: Chaos
Jednak zmieniłbym formę, te dwuwersy nie sprawiają dobrego wrażenia, a raczej takiego urwania myśli. A a propos myśli, można by dokonać skrótów usuwając pewne zbędności (moim skromnym oczywiście). Np:
Rozpacz w chaosie, długi promień
zabija ciszę.
Giną spojrzenia. Przeszłość
wymieszana z teraz.
I koniecznie trzeba zmienić tytuł, powtórzenie już w drugim wersie nie jest za dobrym rozwiązaniem, szczególnie w przypadku krótkiej formy.
Pozdrawiam.
Rozpacz w chaosie, długi promień
zabija ciszę.
Giną spojrzenia. Przeszłość
wymieszana z teraz.
I koniecznie trzeba zmienić tytuł, powtórzenie już w drugim wersie nie jest za dobrym rozwiązaniem, szczególnie w przypadku krótkiej formy.
Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
Bardzo dziękuję za rady 
Postaram się wykorzystać je poprawiając ten wiersz
Dodano -- 19 gru 2015, 19:41 --
Rozpacz w chaosie,
długi promień
zabija ciszę.
W niezrozumieniu
giną spojrzenia.
Odwieczna walka
przeszłości z
teraźniejszością.
Co teraz sądzicie?
Dodano -- 19 gru 2015, 19:48 --
Tytuł: "Niedzisiejszość"

Postaram się wykorzystać je poprawiając ten wiersz
Dodano -- 19 gru 2015, 19:41 --
Rozpacz w chaosie,
długi promień
zabija ciszę.
W niezrozumieniu
giną spojrzenia.
Odwieczna walka
przeszłości z
teraźniejszością.
Co teraz sądzicie?

Dodano -- 19 gru 2015, 19:48 --
Tytuł: "Niedzisiejszość"
" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert
- pallas
Po pierwsze wiersz poprawiaj w pierwszym poście.
Tytuł oznacza teraz pewnie nasze czasy, w których podmiot czuję się nie na miejscu.
Właśnie o tym traktuję ten wiersz. Czyli o świecie, który dla podmiotu jest obcy jak dla wielu drugi człowiek.

Tytuł oznacza teraz pewnie nasze czasy, w których podmiot czuję się nie na miejscu.
Właśnie o tym traktuję ten wiersz. Czyli o świecie, który dla podmiotu jest obcy jak dla wielu drugi człowiek.

Porzućcie wszelką nadzieję, którzy tu wchodzicie.
/Dante Alighieri - Boska Komedia/
/Dante Alighieri - Boska Komedia/
-
- Kontakt:
Widzę, że dobrze zinterpretowałeś mój wiersz 
Bardzo Ci dziękuję za poświęcony czas i skomentowanie go.
Pozdrawiam.

Bardzo Ci dziękuję za poświęcony czas i skomentowanie go.
Pozdrawiam.
-
Druga wersja podoba mi się o wiele bardziej
Natomiast tytuł - sam nie bardzo mam pomysł, ale niedzisiejszość też nie brzmi i mam wrażenie niepoprawności, chociaż pewien nie jestem.

Natomiast tytuł - sam nie bardzo mam pomysł, ale niedzisiejszość też nie brzmi i mam wrażenie niepoprawności, chociaż pewien nie jestem.
-
- Kontakt:
Bardzo dziękuję za ocenę 
Postaram się zastanowić nad tytułem.
Pozdrawiam

Postaram się zastanowić nad tytułem.
Pozdrawiam