Apostołowie szatana...

Uwaga! Tu wchodzisz na własne ryzyko i odpowiedzialność.
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
bronmus45

Apostołowie szatana...

#1 Post autor: bronmus45 » 27 gru 2015, 17:33

Demokreatura PiSlandii, zwana nie bez powodu kaczyzmem, swoje pomysły opiera na wzorcach węgierskich, przeplatanych białorusko/rosyjskim rozumieniem ludowładztwa. Jeśli ktokolwiek jeszcze wierzy w możliwość przemiany osobowości Kaczyńskiego w bardziej realistyczną, to bez wątpienia musi być fanatykiem bałwochwalstwa. Brak mi słów, które pozwoliłyby określić postępowanie Kaczyńskiego w sposób "parlamentarny". Jedno określenie, powtarzane przeze mnie od wielu już lat pozostaje niezmiennym. Jarosław Kaczyński był, jest i pozostanie na zawsze największym szkodnikiem dla interesów Polski na przestrzeni ostatnich trzydziestu lat. Jego jedynym hasłem jest znane skądinąd - "Jedna partia - jeden naród - jeden wódz"
...
Demokreatury obecnej prawidło:
Kaczyński, Duda i Beata Szydło
sterować chce Polską wprost w ramiona Rosji.
Naród zapewne wnet dostanie torsji...

ELKA

Re: Apostołowie szatana...

#2 Post autor: ELKA » 27 gru 2015, 18:45

Bronek, Tobie z tej nienawiści, to już odbija. Nie widzisz, że to Ciebie niszczy ?

bronmus45

#3 Post autor: bronmus45 » 27 gru 2015, 18:53

ELKA pisze:Bronek, Tobie z tej nienawiści, to już odbija. Nie widzisz, że to Ciebie niszczy ?
Merytorycznie proszę. Bez ocen osobistych, bo to przecież niezgodne z regulaminem. Obrazek

Awatar użytkownika
Gorgiasz
Moderator

#4 Post autor: Gorgiasz » 27 gru 2015, 19:00

Merytorycznie proszę.
Bronmusie, czy uważasz, że "Apostołowie szatana" jest sformułowaniem merytorycznym?

ELKA

#5 Post autor: ELKA » 27 gru 2015, 19:06

Nie krzycz na mnie Gorgiaszu, oczywiście przepraszam, ale spróbuj się odnieść do tego merytorycznie... przecież to ręce opadają.

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#6 Post autor: Gloinnen » 27 gru 2015, 19:09

bronmus45 pisze:Jarosław Kaczyński był, jest i pozostanie na zawsze największym szkodnikiem dla interesów Polski na przestrzeni ostatnich trzydziestu lat. Jego jedynym hasłem jest znane skądinąd - "Jedna partia - jeden naród - jeden wódz"
Ideologia poprzedniej władzy zaś brzmiała: "Jak głębiej wejść do tyłka Niemcom..."
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

ELKA

#7 Post autor: ELKA » 27 gru 2015, 19:19

Gloinnen pisze:Ideologia poprzedniej władzy zaś brzmiała: "Jak głębiej wejść do tyłka Niemcom..."
jaśniej nie można tego wyrazić... :bravo: :bravo: :bravo:

Awatar użytkownika
nie

#8 Post autor: nie » 27 gru 2015, 19:42

Autorze tematu,

Możnaby spożytkować energię w bardziej pożyteczny sposób, niż tworząc na forach agitki nie wnoszące do świadomości czytelnika niczego wartościowego.
To tylko mnożenie nienawiści. Co z tego, że głosisz, iż stoisz po przeciwnej stronie, skoro prezentujesz takie same standardy intelektualne i retoryczne, jak polityk, którego krytykujesz.

Jeśli coś jest złe, niewłaściwe, niebezpieczne, to odpowiednią reakcją jest merytoryczna argumentacja dlaczego to coś jest złe, niewłaściwe, niebezpieczne, a nie - jak w twoim przypadku - fala nienawiści pozbawiona analizy zjawiska, argumentów, wniosków, propozycji alternatywy. Dajesz tym co najmniej zły przykład i powody do przypuszczeń, że twoje zachowanie jest przejawiem problemów o podłożu psychicznym.

Pozdrawiam,
nie mniejszy niż Ty psychopata.
Okres ważności moich postów kończy się w momencie ich opublikowania.

bronmus45

#9 Post autor: bronmus45 » 27 gru 2015, 19:47

Gloinnen pisze:
bronmus45 pisze:Jarosław Kaczyński był, jest i pozostanie na zawsze największym szkodnikiem dla interesów Polski na przestrzeni ostatnich trzydziestu lat. Jego jedynym hasłem jest znane skądinąd - "Jedna partia - jeden naród - jeden wódz"
Ideologia poprzedniej władzy zaś brzmiała: "Jak głębiej wejść do tyłka Niemcom..."
Andrzej Duda do prezydenta Niemiec, Joachima Gaucka, który powiedział mu, że Polska pięknie się rozwija:
"panie prezydencie, tak, i sądzę, że ludzie dlatego mnie wybrali, bo głośno powiedziałem i nazwałem sprawy po imieniu: niestety Polska nie jest dziś krajem, o którym można by powiedzieć, że jest państwem sprawiedliwym, sprawiedliwym dla swoich obywateli, że jest państwem, w którym obywatele traktowani są równo …"
...a oto jego wymowny gest - właśnie tam, w Niemczech...
...
Obrazek
P.S - który ze światowych przywódców krajów odważyłby się źle mówić o swoim? Czyżby to była skarga wasala, skierowana do jednego z władców kondominium?

Dodano -- 27 gru 2015, 19:56 --
nie pisze:...Jeśli coś jest złe, niewłaściwe, niebezpieczne, to odpowiednią reakcją jest merytoryczna argumentacja dlaczego to coś jest złe, niewłaściwe, niebezpieczne..
To według ciebie mam przytaczać te wszystkie podłe wypowiedzi Kaczyńskiego i jego świty wobec Polaków z innego obozu politycznego i dopiero na tych przykładach dowodzić jego szarlataństwa?.. Nauczył mnie on sam i jego PiSgwarkowie przez ostatnie siedem lat, jak należy postępować z inaczej myślącymi. Gwałt niech się gwałtem odciska... Ani chwili oddechu i udawania, że nic się nie dzieje... On właśnie na to liczy, na zmęczenie materiałowe...

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#10 Post autor: Gloinnen » 27 gru 2015, 20:15

Aby zacząć jakąkolwiek "pracę u podstaw", należy zdać sobie sprawę ze swojego rzeczywistego położenia.
Sukces gospodarczy i tzw. "piękny rozwój Polski" za poprzednich rządów oparty został jedynie na ekonomicznym exodusie naszych rodaków za granicę. Tylko dlatego spadło bezrobocie i nastąpiło pozorne, niewielkie zresztą ożywienie rynków typowo konsumpcyjnych, dzięki napływowi euro zarobionych za granicą. Większość tych pieniędzy jednak nie staje się kapitałem inwestycyjnym, w Polsce, lecz wraca za granicę via korporacje międzynarodowe (w tym banki).

Niedawno na onecie opublikowano artykuł o tym, że w Polsce kształcenie się wyższe (studia) jest reliktem, jest "passé", natomiast liczy się przede wszystkim tzw. "wykwalifikowany fachowiec". A to dlatego, że staliśmy się rezerwuarem wykwalifikowanej, taniej siły roboczej dla krajów unijnych, zwłaszcza dla Niemiec. Zawsze naród niszczyło się, niszcząc jego elity intelektualne. Nieprzypadkiem wszelkie reżimy walczyły najpierw z ludźmi wykształconymi. Masy się ogłupiało, inteligencję należało unicestwić. Chociażby skazując na emigrację zarobkową tysiące młodych, wykształconych ludzi bez perspektyw, odbierając im szansę podjęcia pracy w Polsce. Część z nich przeniosła się (za granicą) do zawodów poniżej swoich kwalifikacji, a część (najzdolniejszych i najbardziej przebojowych) przyczynia się do rozwoju innych gospodarek, np. jeśli chodzi o innowacyjność, technologie, granty naukowe. Wchłonęły ich całkowicie obce rynki pracy.

I jeśli w tym kierunku (to tylko jeden z przykładów) zmierza Polska, to pan Joachim Gauck może być jak najbardziej zadowolony. Nie wiem tylko, czy zadowoleni są z tego Polacy.

Aktualnie, wobec napływu pseudouchodźców, Unia zostanie zalana jeszcze tańszą siłą roboczą. Nie wykluczam scenariusza, że Polacy zaczną wracać do kraju i cały sukces poprzedniej ekipy pryśnie jak sen złoty. Nie zazdroszczę tylko partii (obojętnie, jaka opcja byłaby w tym momencie u władzy), na której barki spadłoby to kukułcze jajo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

ODPOWIEDZ

Wróć do „MOIM SKROMNYM ZDANIEM”