A i duża oszczędność papieru w druku.

Moderatorzy: eka, Leon Gutner
Ale ja nie zostawiłem tylko tytułu. Naucz się czytać ze zrozumieniem, a zobaczysz, że po skróceniu wiersz mówi nawet więcej, niż przed.JSK pisze:Na "Nieszufladzie" niektórzy zostawiają tylko tytuł. To jeszcze lepsza koncepcja. Czytelnik może sam sobie (stosownie do potrzeb i nastroju) dopisać resztę.
A i duża oszczędność papieru w druku.![]()
![]()
To jest Was więcej??? Rozpacz w kratkę.Sokratex pisze: nie myśl sobie, że jestem odosobnionym przypadkiem i ja jeden dostrzegam takie niuanse.
Nie widzę potrzeby wymiany tego rodzaju docinków, uwaga nosi znamiona złośliwości.JSK pisze:A może byście sobie forum stworzyli własne.
Wszak na tym polega dyskusja literacka.JSK pisze:Rozkoszą byłoby czytać wzajemne strofowania, pouczenia, szukanie niuansów.
Owszem, nikt nikogo nie oszczędza. W sumie autor może ale przecież nie musi niczego zmieniać. Jednak nic tak nie uczyJSK pisze:To jest Was więcej??? Rozpacz w kratkę.Sokratex pisze: nie myśl sobie, że jestem odosobnionym przypadkiem i ja jeden dostrzegam takie niuanse.![]()
A może byście sobie forum stworzyli własne. Rozkoszą byłoby czytać wzajemne strofowania, pouczenia, szukanie niuansów. Jaka nauka przy tym.
Zastanawiam się, czy nie warto stworzyć czegoś w rodzaju mandatu poselskiego dla krytyka?Gloinnen pisze:ażdy komentujący ma prawo na naszym portalu zaprezentować swoją wersję wiersza, zaproponować zmiany i cięcia. Decyzją Autora jest, czy owe poprawki kupi. W poście Sokratexa nie dopatrzyłam się żadnych treści, którymi zasłużyłby sobie akurat w tym wątku na frontalny atak.
Na ten temat mam również odmienne zdanie:Gloinnen pisze:ybacz, ale istotą działania naszego forum jest wymiana myśli, spostrzeżeń, uwag i odczuć między Autorami, a nie miażdżenie krytyką.
Ty sobie i bez glejtu radzisz, strach pomyśleć gdybyś go miał.Sokratex pisze:Proszę o glejt, a zajmę się tylko krytyką bo pisać wiersze..
I tu jest pies pogrzebany! Gdyby nie ataki na krytyków, mogłabyś wystawić każdy z tych wariantów na innym portalu i poprosiće_14scie pisze:Ty sobie i bez glejtu radzisz, strach pomyśleć gdybyś go miał.Sokratex pisze:Proszę o glejt, a zajmę się tylko krytyką bo pisać wiersze..
A z propozycją Twojej wersji mojego wiersza, nie zgadzam się, bo mi się po prostu kompletnie nie podoba i zmienia mój zamysł, co jest tu istotne.