pa
Moderatorzy: skaranie boskie, Gorgiasz
- lczerwosz
- Administrator
pa
Spotykaliśmy się zawsze o tej samej porze, zawsze w tym samym miejscu. To jest gdzieś pośrodku pola walki, na linii kompromisu, w ciasnej kanciapie wybudowanej jakby specjalnie dla złapania oddechu dla mniej wytrwałych. Oboje zdawaliśmy sobie sprawę z grożącego niebezpieczeństwa, co jeszcze bardziej napędzało. A wszystko w piętnaście minut, bo tak mijały się długie przerwy, chyba specjalnie, aby można w ten sposób wzajemnie odseparować nas od siebie. Nie było czasu na zbędne flirty, ciasne pomieszczenie uniemożliwiało też spełnianie bardziej wybujałych zachcianek. Już po kilku dniach wszystko nabrało rytmu uzgodnionego bez żadnych słów negocjacji i przeszło w powtarzalną codziennie rutynę. A nawet po perfekcyjnym osiągnięciu celu z szybkością krótkodystansowca i precyzją łucznika, zawsze powstawał popłoch przy rozdzielaniu elementów ubrania, żeby nie zamienić lub nie włożyć na lewą stronę. Potem tylko jedno krótkie pa; jakże dobrze wiadomo było, że następnego dnia będzie kolejne.
z inspiracji okruchem pt. dominacja analizy ELKI
z inspiracji okruchem pt. dominacja analizy ELKI
- lczerwosz
- Administrator
- alchemik
Re: pa
Świetny okruch, Leszku.
Mam to samo, że poezja wpływa na moje myślenie, na poezję.
Gratuluję więc Elce.
Elu!

Mam to samo, że poezja wpływa na moje myślenie, na poezję.
Gratuluję więc Elce.
Elu!

* * * * * * * * *
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
- Alicja Jonasz
bez egzaltacji o pięknie bycia blisko:) tak to odbieram:) podoba mi się:) pozdrawiam autora 

Alicja Jonasz
"A kiedy przyjdzie także po mnie
Zegarmistrz światła purpurowy
By mi zabełtać błękit w głowie
To będę jasny i gotowy"
Tadeusz Woźniak
"A kiedy przyjdzie także po mnie
Zegarmistrz światła purpurowy
By mi zabełtać błękit w głowie
To będę jasny i gotowy"
Tadeusz Woźniak
- Patka
Re: pa
Dobrze się czyta, ale ostatnie zdanie:
"Potem tylko jedno krótkie pa; jakże dobrze wiadomo było, że następnego dnia nastąpi kolejne." - tak to bym wiedziała, nawet bez "jakże".
Można jeszcze się uprzeć i powiedzieć, że "następnego" i "nastąpi" to powtórzenie; drugie da się zastąpić słowami: "przyjdzie", "nadejdzie" itp.
Reszta ok (przynajmniej przy pierwszym czytaniu), tylko to jedno zdanie zatrzymało zbyt długo.
Pozdrawiam
Patka
Gubi się gdzieś rytm, w zaznaczonym fragmencie jest jakby za dużo słów, brzmi też to dość nieporadnie, spójnik "i" nie jest tu najlepszy, dałabym średnik albo w ogóle podzieliła zdanie na dwa.lczerwosz pisze:Potem tylko jedno krótkie pa i jakże dobrze wtedy wiadomo było, że następnego dnia nastąpi kolejne.
"Potem tylko jedno krótkie pa; jakże dobrze wiadomo było, że następnego dnia nastąpi kolejne." - tak to bym wiedziała, nawet bez "jakże".
Można jeszcze się uprzeć i powiedzieć, że "następnego" i "nastąpi" to powtórzenie; drugie da się zastąpić słowami: "przyjdzie", "nadejdzie" itp.
Reszta ok (przynajmniej przy pierwszym czytaniu), tylko to jedno zdanie zatrzymało zbyt długo.
Pozdrawiam
Patka