Uchodźcy
-
Re: Uchodźcy
Samo życie. Na początku jest miłość, troska i zauroczenie drugą osobą. Później żar stygnie i najbezpieczniej jest zostać uchodźcą i uciec w milczenie. Jak zawsze u Ciebie głębokie przemyślenia zawoalowane i zmuszające do pracy szare komórki. Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam Twój przekaz zawarty w wierszu. Pozdrawiam.
Ewa.

Bardzo dobrze zrozumiałaś... brawo Ewa.
Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.elka.
Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.elka.

-
ładna parafraza Szekspira, wiersz samotny, ale piękny...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Karolku, fajne masz przemyślenia, takie ludzkie.
Marcinie, dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie.elka.
Marcinie, dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie.elka.
-
- Kontakt:
Niespełniona Miłość to najgorsze co może spotkać człowieka, ogromny ból zrodzony przez ogromną radość, która jeszcze kilka chwil temu napełniała nasze dusze radością, szczęściem, człowiek zacząl robić plany, Serce pokochało, odnajdując w tym drugim sercu część samego siebie, i nagle tak brutalnie zostało mu to odebrane, a Julia przestała być Julią, utraciła fałszywego ukochanego z maską Romea.
Jak zwykle piękny, romantyczny i delikatny wiersz, które są chyba Pani specjalnością, przez co są bardzo piękne, i mimo, że ja jakoś nie przepadam pisać miniaturą, to Pani mi się podobają, może dlatego, że we mnie też tak dużo delikatności i romantyzmu
Pozdrawiam
Jak zwykle piękny, romantyczny i delikatny wiersz, które są chyba Pani specjalnością, przez co są bardzo piękne, i mimo, że ja jakoś nie przepadam pisać miniaturą, to Pani mi się podobają, może dlatego, że we mnie też tak dużo delikatności i romantyzmu

Pozdrawiam

" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
- barteczekm
- Kontakt:
Jesteś bardzo dobra w pisaniu miniatur. Ta kolejna udana. Przyglądam się wierszowi też w kontekście innych. Przejawiają się w nich motywy - zakochań, rozstań i tęsknoty plus erotyka w ujęciu mocno fizycznym. To rzadkie w przypadku miniatur. Pozdrawiam 

" a Gniew twój bezsilny niech będzie jak morze
ilekroć usłyszysz głos poniżonych i bitych
niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
dla szpiclów katów tchórzy - oni wygrają
pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę"
Z. Herbert
ilekroć usłyszysz głos poniżonych i bitych
niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
dla szpiclów katów tchórzy - oni wygrają
pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę"
Z. Herbert
Wiersz o uczuciach, miłości i rozstaniu. Pokazuje, jak u pewnych osób chwiejne potrafią być emocje. Technicznie bez zarzutu. Pozdro! 

-
B. Dobra puentaELKA pisze:z Szekspirem
uciekłam w milczenie
bez reszty

Wcześniej jednak, jak dla mnie Elko,
obrazy wydają się zbyt konwencjonalne...
Pozdrawiam