niżej są tylko chmury

Moderatorzy: Gloinnen, eka

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
AS...

Re: niżej są tylko chmury

#41 Post autor: AS... » 29 cze 2016, 21:47

ty nawet nie wiesz co to szalet, bo srasz gdzie popadnie
a najchętniej pod cudzym płotem;
i tylko w ten sposób możesz zaistnieć,
tylko w ten sposób możesz mieć swoje pięć minut

Awatar użytkownika
ajw

#42 Post autor: ajw » 29 cze 2016, 21:49

Bardzo proszę, dajmy już spokój temu wierszowi i komentującym.

Awatar użytkownika
Patka

#43 Post autor: Patka » 29 cze 2016, 21:59

AS... pisze:ty nawet nie wiesz co to szalet, bo srasz gdzie popadnie

ASie - otrzymujesz upomnienie za niestosowny język i wycieczki osobiste pod adresem innego usera. Poziom tego tematu spadł o kilka poziomów, dzięki tobie.

Bulwersowanie się z powodu jednego postu nic nie da. Rekluks już swoje napisał, autorka zrozumiała, a inni robią niepotrzebne zamieszanie. Jak niewiele trzeba, by wywołać gównoburzę...

Awatar użytkownika
refluks

#44 Post autor: refluks » 29 cze 2016, 22:04

AS... pisze:ty nawet nie wiesz co to szalet, bo srasz gdzie popadnie
a najchętniej pod cudzym płotem;
i tylko w ten sposób możesz zaistnieć,
tylko w ten sposób możesz mieć swoje pięć minut
Ja jestem zwykłym szarym juzerem.
Ale tobie tę pomarańczową kamizelę to chyba za jakiś poziom dali.
Tylko jaki?
Ostatnio zmieniony 30 cze 2016, 8:40 przez refluks, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#45 Post autor: skaranie boskie » 29 cze 2016, 22:08

Zanim udzielę Ci ostrzeżenia, odpowiem na twoje pytanie.
refluks pisze:Pomoc w samodoskonaleniu się ma polegać na erupcji pochwał grafomanii??
Nie, nie na tym ma polegać. Krytyka jest tak samo dobra, jak pochwała, pod warunkiem, że nie poprzestaje się na jednym słowie, szczególnie, gdy to słowo m oże zostać uznane za (co najmniej) niestosowne. Jeżeli utwór Ci się nie podoba, ale nie potrafisz tego uzasadnić, możesz napisać, że Cię nie zachwycił, że nie rozumiesz pochwał, bo wydają Ci się niezasłużone. To moglibyśmy przyjąć za określenie twojego gustu, a z tymi się nie dyskutuje. Skoro jednak byłeś łaskaw napisać o utworze, że jest grafomanią, to (mimo, czy nie mimo woli) jego autorkę nzawałeś grafomanką, a to już należałoby uzasadnić. Mogę spotkaną na ulicy damę nazwać kurtyzaną, ale pod warunkiem, że wykażę się przy tym wiedzą na tema uprawianej przez nią profesi. Wiedzą, że ona ją rzeczywiście uprawia. W przeciwnym razie mogę skończyć marnie. Tu twierdzisz, że Ajw jest grafomanką, bo popełniła grafomanię. Będę Ci wdzięczny, jeśli zamiast próbować obrażać kolejnych użytkowników, przybliżysz nam swoją wiedzę na temat grafomanii i odniesiesz ją (jak już wspomniano - merytorycznie) do przedmiotowego wiersza.
refluks pisze:No ale jeśli kieruje tym forum znawczyni treści ze ścian dworcowych szaletów...
Za powyższe dostajesz ostrzeżenie i obiecuję Ci, że tym razem wyjścia awaryjnego w postaci sanatorium nie będzie. Zastanawiaj się więc w przyszłości, zanim coś palniesz.
Jeśli padnie tu jeszcze choćby jedno słowo niedotyczące wiersza, zamknę temat na 24 godziny.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

Awatar użytkownika
ajw

#46 Post autor: ajw » 29 cze 2016, 23:21

To ja też poproszę o upomnienie, skoro się tu karze najpierw tych co bronią, a nie tych co atakują.

Rozczarowało mnie też słownictwo moderatora/rki Patka Cytuję: " Jak niewiele trzeba, by wywołać gównoburzę..." Jakoś tak do osoby dbającej o porządek na porządnym portalu nie pasuje.

Trochę przykro, ze tak zakończył się mój debiut.

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#47 Post autor: skaranie boskie » 29 cze 2016, 23:29

Spokojnie, Ajwono.
Staramy się opanować sytuację.
Wiem, że As może się czuć pokrzywdzony, jednak jemu też puściły emocje, co może uzasadniać reakcję moderatora. Oczywiście masz rację, że przyganiał kocioł garnkowi. Tą sprawą zajmiemy się jednak poza widownią. Twój debiut na pewno należy zaliczyć do udanych, natomiast niepotrzebne wpisy pod nim niebawem trafią do zsypu. Proszę o trochę cierpliwości.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

Awatar użytkownika
Patka

#48 Post autor: Patka » 30 cze 2016, 11:13

ajw pisze:Rozczarowało mnie też słownictwo moderatora/rki Patka Cytuję: " Jak niewiele trzeba, by wywołać gównoburzę..." Jakoś tak do osoby dbającej o porządek na porządnym portalu nie pasuje.
Słownictwo jest jak najbardziej adekwatne do tego, co tutaj się dzieje. Mogłabym oczywiście użyć "milszego" określenia, ale nie użyłam. Nie było też ono atakiem na jakąkolwiek osobę, tylko rzuconą ogólnie uwagą na temat obecnej sytuacji.

Poprosiłabym o coś, ale obawiam się, że moja prośba zostanie źle zrozumiana, tak więc już się zamykam.

Za offtop przepraszam.

Awatar użytkownika
ajw

#49 Post autor: ajw » 30 cze 2016, 11:28

Słucham Patko, jestem otwarta na wszelkie prośby (nie zakładaj z góry, że zrozumiem źle) :)

Awatar użytkownika
eka
Moderator

#50 Post autor: eka » 30 cze 2016, 12:09

Ajw, a jak oceniasz refluksową parodię swego wiersza?
:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”