Swoisty komentarz do wiersza "Będę walczyć" Hosanny
Przetrwam pomiędzy
chaosem a uporządkowaniem,
w czasie, który będzie mi dany.
Przez tak zwaną siłę wyższą,
chociaż wolę piękno
przypadku.
Jednak
– tu zaczyna brakować słów,
bo mimo wszystko na początku
był chaos.
A przynajmniej tak się wydaje,
w tym całym uwikłaniu.
Wielorakość
Re: Wielorakość
Gratulacje dla Hosanny, że tak pięknie Ciebie natchnęła.Marcin Sztelak pisze:Przetrwam pomiędzy
chaosem a uporządkowaniem,
w czasie, który będzie mi dany.
Pozdrawiam.elka.
-
- Kontakt:
Re: Wielorakość
Twoje widzenie zależności porządku i chaosu jest odmienne 
zawsze chętnie przyglądam się cudzym wizjom i sposobom łączenia pojęć
to interesujące
dziękuję za wycieczkę Twoimi oczyma
Chcesz przetrwać pomiędzy chaosem i porządkiem
ja postuluję, że porządek to halucynacja wytworzona przez nasz własny interes. To co Ci sprzyja musi spełniać pewne korzystne dla ciebie parametry i ten korzystny wzór nazywamy porządkiem , zaś to co sprzyja innym bytom mniejszym i całkiem najmniejszym i gigantycznym jak galaktyki, postrzegane jest jako chaos
Chaos jest zatem pozornym nieporządkiem zaś naprawdę jedynym prawdziwym porządkiem czyli systemem warunków sprzyjającym niestronieniu różnych bytów fizycznych , chemicznych , biologicznych i duchowych
Chaos jest zatem macierzą
co więcej nie chcę TYLKO ( i az ??) przetrwać
po to wychodzę z siebie (dzięki pięknu) aby rozwijać się
przekraczać własne granice
Dziwi mnie piękno przypadku .. w moim prywatnym odczuciu przypadek rzadko działa na korzyść istot wysoko uporządkowanych
jak mutacja
boję się przypadku
nie potrafię podziwiać jego piękna , chyba że przypadkiem przypadek okaże się korzystny lub choć neutralny
to tylko garść odczuć ale właśnie to wydaje mi sie najbardziej interesujące - keidy wchodzimy w wiersz a nie pozostajemy zewnętrznymi oceniaczami pt " bardzo ładnie , . o jak mądrze, o samo życie , smutne ale prawdziwe i inne .. slogany
stać nas na więcej
na inspirację
konfrontację
zdziwienie
niezgodę
widzenie pod innym kątem
przeniesienie wyobraźnią w podobną lub inną krainę
wyartykułowanie własnej wizji
posunięcie podobnej wizji dalej
itd
jednym słowem dziękuję za coś głębszego
komentarz ten umieszczę także pod moim wierszem
pozdrawiam

b.

zawsze chętnie przyglądam się cudzym wizjom i sposobom łączenia pojęć
to interesujące
dziękuję za wycieczkę Twoimi oczyma
Chcesz przetrwać pomiędzy chaosem i porządkiem

ja postuluję, że porządek to halucynacja wytworzona przez nasz własny interes. To co Ci sprzyja musi spełniać pewne korzystne dla ciebie parametry i ten korzystny wzór nazywamy porządkiem , zaś to co sprzyja innym bytom mniejszym i całkiem najmniejszym i gigantycznym jak galaktyki, postrzegane jest jako chaos
Chaos jest zatem pozornym nieporządkiem zaś naprawdę jedynym prawdziwym porządkiem czyli systemem warunków sprzyjającym niestronieniu różnych bytów fizycznych , chemicznych , biologicznych i duchowych
Chaos jest zatem macierzą
co więcej nie chcę TYLKO ( i az ??) przetrwać
po to wychodzę z siebie (dzięki pięknu) aby rozwijać się
przekraczać własne granice
Dziwi mnie piękno przypadku .. w moim prywatnym odczuciu przypadek rzadko działa na korzyść istot wysoko uporządkowanych
jak mutacja
boję się przypadku
nie potrafię podziwiać jego piękna , chyba że przypadkiem przypadek okaże się korzystny lub choć neutralny
to tylko garść odczuć ale właśnie to wydaje mi sie najbardziej interesujące - keidy wchodzimy w wiersz a nie pozostajemy zewnętrznymi oceniaczami pt " bardzo ładnie , . o jak mądrze, o samo życie , smutne ale prawdziwe i inne .. slogany
stać nas na więcej
na inspirację
konfrontację
zdziwienie
niezgodę
widzenie pod innym kątem
przeniesienie wyobraźnią w podobną lub inną krainę
wyartykułowanie własnej wizji
posunięcie podobnej wizji dalej
itd
jednym słowem dziękuję za coś głębszego
komentarz ten umieszczę także pod moim wierszem