Co się stało z telewizyjna Jedynką?

Uwaga! Tu wchodzisz na własne ryzyko i odpowiedzialność.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koleś

Re: Co się stało z telewizyjna Jedynką?

#11 Post autor: Koleś » 24 lip 2016, 22:25

Gloinnen pisze:
lczerwosz pisze:A ciekawe kiedy jedynka była dobra. J
Jak pisze refluks. Za PRLu był teatr TVP, było dużo różnorodnego sportu, było pasmo popularnonaukowe, mnóstwo programów dla dzieci, filmy (na które się czekało), programy kulturalne, dobre seriale, dobra satyra (o wiele lepsza, niż obecne głupawe kabarety)... Ja mam sentyment do tamtych czasów. To była druga połowa lat 80-tych.
Wydaje mi się, że to nawet bardziej sentyment, tylko, że są ludzie młodsi i starsi od Ciebie i każdy ma swój sentyment. Przykładowo takie żarty Teya już nie wszyscy rozumieją, a i wrażliwość inna i nie wszyscy trawią Kabaret Starszych Panów, kabarecik Olgi Lipińskiej, bo tam trzeba trochę pomyśleć, a z myśleniem u młodzieży nie najlepiej, jak ostatnio zauważam. Ja nie oglądam Jedynki, zresztą Dwójki też nie, ale ciekawą ofertę masz na TVP Kultura, nawet już jakieś protesty rządzących były, że pokazali "Ostatnie kuszenie Chrystusa" (chyba parę głów poleciało) i kilka innych filmów, które są bardzo nie na rękę niektórym (wiem, że emitowali "Nagi lunch" i "Świętą Górę").
Problem, o którym piszesz jest dużo szerszy, bo dotyczy nie tylko telewizji, moja ukochana Trójka tak się schamiła, że po prostu, nie da się tego słuchać. No i doszły nowe media (internet), na takim YT możesz obejrzeć wszystkie stare programy (nawet archiwalne wydania "Dziennika Telewizyjnego"), więc po co włączać telewizor?
"Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." F. Zappa
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

@psik

#12 Post autor: @psik » 23 wrz 2016, 15:59

TVPiS i reszta mainstreamu służą polityce i socjalizmowi do wpływu na myślenie i zachowanie mas, i tu kończy się filozofia.

PIS to socjaliści z krzyżem w zębach
Socjalizm świetnie nadaje się do fałszowania świadomości zbiorowej, gdyż jest intelektualną pokusą ćwierćinteligenta. - Stefan Kisielewski

Awatar użytkownika
refluks

#13 Post autor: refluks » 24 wrz 2016, 18:11

...
Ostatnio zmieniony 06 paź 2016, 0:37 przez refluks, łącznie zmieniany 1 raz.

@psik

#14 Post autor: @psik » 28 wrz 2016, 8:27

refluks w dupie byłeś gówno wiesz

sam zacznij myśleć i nie czekaj na smsy z tekstami do mówienia

czujesz się obrażony? to dobrze tak właśnie miało być - może nauczysz się szanować innych

nieważne jaki kolor ma lewak - różowy czy pomarańczowy czy ostatnio nawet fioletowy, każdy socjalista to wróg ludzkości.
Socjalizm świetnie nadaje się do fałszowania świadomości zbiorowej, gdyż jest intelektualną pokusą ćwierćinteligenta. - Stefan Kisielewski

Awatar użytkownika
Gorgiasz
Moderator

#15 Post autor: Gorgiasz » 28 wrz 2016, 10:03

Ad. @psik
Ad. refluks

Szanowni Użytkownicy! Pierwszy z Was, który odezwie się w stylu dwóch powyższych postów otrzyma ostrzeżenie. Zresztą drugi (gdyby zechciał kontynuować) też.

@psik

#16 Post autor: @psik » 28 wrz 2016, 19:25

a gdzie był moderator przez 4 dni ?

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#17 Post autor: skaranie boskie » 28 wrz 2016, 19:29

Nieważne @psiku, gdzie był.
Stare przysłowie pszczół mówi, że co się odwlecze to nie uciecze.
Ja też proszę, żeby nie przeginać we wzajemnych pochwałach.
Dyskusja dyskusją, polityczne zacietrzewienie też sobą, ale chyba pewnych granic nie powinniśmy przekraczać we wzajemnych odniesieniach.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „MOIM SKROMNYM ZDANIEM”