Trzyliterowominutowy komentator

Miejsce na ostrą satyrę, utwory prześmiewcze i Wasze rozmaite wygłupy. W granicach przyzwoitości.

Moderatorzy: skaranie boskie, Leon Gutner

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
barteczekm
Kontakt:

Trzyliterowominutowy komentator

#1 Post autor: barteczekm » 02 lis 2016, 19:14

Mam trzy zielone litery
to mnie do czegoś zmusza.
Trzeba wciąż komentować
naukę dać słabeuszom.

Co trzy minuty komentarz
czytanie i analiza.
Tu jest erotyk tam pieśniarz
a ja mam gotowe zwroty.

Widzę cierpienie lub radość,
tam miłość a nawet nienawiść,
peel jest stary lub młody.
Komentarz - słaba loteria
tak jak prognoza pogody.

Jak zwykle pięknie kochana,
milutki mój druhu cudownie,
aż mnie zatkało z zachwytu
ładnie opisujesz spodnie.

To nieważne jaki
istotne by wzmocnić kolegów,
zasypać inne szmaty.
Między ciastkiem a herbatą lub w biegu
przesyłam całuski i kwiaty.

Potem przyjdzie odpowiedź
- dziękuję ze dobre słowo.
Siedzimy na jednej grzędzie
piejmy więc jednakowo.

Niech tak wygląda co tam
mamy dziurawe buty.
Co można powiedzieć o wierszu
w niecałe trzy minuty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
" a Gniew twój bezsilny niech będzie jak morze
ilekroć usłyszysz głos poniżonych i bitych

niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
dla szpiclów katów tchórzy - oni wygrają
pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę"

Z. Herbert

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

Re: Trzyliterowominutowy komentator

#2 Post autor: Gloinnen » 02 lis 2016, 19:28

Nie szkoda Twojego talentu?
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

Awatar użytkownika
barteczekm
Kontakt:

#3 Post autor: barteczekm » 02 lis 2016, 19:36

Gloinnen pisze:Nie szkoda Twojego talentu?
Każde pisanie wyrabia warsztat. Nawet radosna twórczość.

Z. Herbert

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#4 Post autor: Gloinnen » 02 lis 2016, 20:08

Wszechstronność to ważna umiejętność utalentowanego i ambitnego Autora, natomiast doborem tematu sam sobie wystawiasz świadectwo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

elka

#5 Post autor: elka » 02 lis 2016, 21:38

Popatrz Barteczku, wszystkich komentuje poza Tobą, chociaż tak bardzo się starałeś zwrócić na siebie jej uwagę w komentarzach... nawet jakieś pieśni Wodeckiego z dedykacją. a ona nic, ''niewdzięczna''.
Nie ma dziwne, że szlag Ciebie trafił... Kiedyś i mi słodziłeś, a potem gotowy byłeś utopić w tym cukrze, kiedy okazało się, że Twoje zabiegi nie robią na mnie wrażenia.
Talentu Twojego mi nie szkoda, ale Ciebie jak najbardziej - ciągle odrzucany,choć niby taki doskonały... we własnym mniemaniu.

Dobrze, że umieściłeś ten wiersz w radosnej, jest naprawdę z czego się pośmiać.

Z wyrazami współczucia.elka.

Awatar użytkownika
barteczekm
Kontakt:

#6 Post autor: barteczekm » 02 lis 2016, 22:38

elka pisze:Popatrz Barteczku, wszystkich komentuje poza Tobą
Co jest dla mnie najwyższym wyrazem uznania. Jak ma komentować tak jak innym w skrytykowanym stylu niech lepiej nie komentuje wcale. To dotyczy oczywiście wszystkich. Jeśli ja kogoś komentuje to go szanuję - wczytuję się w wiersz długo, staram się go ugryźć na wszelkie sposoby. Przez 3 minuty się nie da i jest to dla mnie albo brak szacunku, profesjonalizmu lub po prostu komentowanie pełni inne funkcje które podejmuję w tej satyrze.
elka pisze:chociaż tak bardzo się starałeś zwrócić na siebie jej uwagę w komentarzach... nawet jakieś pieśni Wodeckiego z dedykacją. a ona nic, ''niewdzięczna''.
Nie muszę zwracać na siebie uwagi akurat u niej. Już zwróciłem parę lat temu ale nie chcę o tym pisać, bo mężczyznę obowiązuje przede wszystkim dyskrecja
elka pisze:Nie ma dziwne, że szlag Ciebie trafił... Kiedyś i mi słodziłeś, a potem gotowy byłeś utopić w tym cukrze, kiedy okazało się, że Twoje zabiegi nie robią na mnie wrażenia.
Masz te swoje marzenia. To oczywiście nie jest prawdą. Nie słodziłem a skomentowałem Twój moim zdaniem bardzo dobry wiersz. Niestety potem poszłaś w pisanie na tzw. "jedno kopyto" - ta sama tematyka, forma, podobne treści. Przykro pisać ale idziesz drogą Tabakiery - krzywdzące słodzenie ze względów towarzyskich jest niszczące dla każdego twórcy.
elka pisze:le Ciebie jak najbardziej - ciągle odrzucany,choć niby taki doskonały... we własnym mniemaniu.
Ludzie często spoglądają na drugiego poprzez pryzmat samego siebie. Chciałbym zwrócić nieśmiało uwagę co do odrzucenia - wśród wielu portali poetyckich są tylko dwa gdzie występują ci sami ludzie i bronią własnych przede wszystkim osobistych relacji jak Częstochowy - ten i zaprzyjaźniony którego nazwę wszyscy znają, bo tam są. Czy to czasem nie jest wyraz strachu przed odrzuceniem przez innych w miejscach, gdzie społeczności są większe, regulaminy pisane z myślą aby nie zawiązywały się koterie a oceniana jest jedynie twórczość. Czemu tam nikogo nie ma? Ja jestem i bawi mnie wręcz fakt, że moje wiersze tam raz lepiej raz gorzej z reguły dobrze, profesjonalnie oceniane tutaj są wręcz niedotykane, omijane i poddawane towarzyskiej obstrukcji. To daje mi obraz kryteriów podejmowanych przy komentowaniu i powodów dla których niektórzy tu egzystują i to całymi dniami.
elka pisze:Dobrze, że umieściłeś ten wiersz w radosnej, jest naprawdę z czego się pośmiać.
Wybacz ale nie sądzisz chyba, że mogłem umieścić to gdzieś indziej

również z serdecznymi wyrazami współczucia. Bartek

Z. Herbert

elka

#7 Post autor: elka » 02 lis 2016, 22:53

barteczekm pisze:. Jeśli ja kogoś komentuje to go szanuję - wczytuję się w wiersz długo,
Wiesz, Eka, jest bardzo inteligentna i nie potrzebuje tyle czasu, co Ty. Powinieneś to wiedzieć, skoro jak piszesz znasz Ekę...
barteczekm pisze: mężczyznę obowiązuje przede wszystkim dyskrecja
Barteczku, nie znam faceta bardziej dyskretnego od Ciebie, naprawdę. :cha:
barteczekm pisze: Nie słodziłem a skomentowałem Twój moim zdaniem bardzo dobry wiersz. Niestety potem poszłaś w pisanie na tzw. "jedno kopyto" - ta sama tematyka, forma, podobne treści. Przykro pisać ale idziesz drogą Tabakiery - krzywdzące słodzenie ze względów towarzyskich jest niszczące dla każdego twórcy.
Barteczku, bój się Boga, kłamiesz w żywe oczy. Słodziłeś na maxa, dopóki Ciebie nie wyśmiałam, co zresztą wszyscy widzieli...
barteczekm pisze:Ludzie często spoglądają na drugiego poprzez pryzmat samego siebie.
Gdyby to była prawda, to dojrzałabym w Tobie porządnego faceta... :myśli:

Pozdrawiam.elka.

Awatar użytkownika
barteczekm
Kontakt:

#8 Post autor: barteczekm » 02 lis 2016, 23:02

elka pisze:Wiesz, Eka, jest bardzo inteligentna i nie potrzebuje tyle czasu, co Ty. Powinieneś to wiedzieć, skoro jak piszesz znasz Ekę...
Nie wątpię w jej inteligencję. Jednak jak ktoś zostawia komentarz pod różnymi w swej formie, treści i stylu wierszami co 2 minuty to świadczy nie tyle o inteligencji co o powierzchownym spojrzeniu na wiersz. No ale starczy spojrzeć na treść komentarza - lakonicznie, raczej interpretacyjnie i bardzo prosto. Co nie może dziwić przy takim podejściu.
elka pisze:Barteczku, nie znam faceta bardziej dyskretnego od Ciebie, naprawdę.
W ogóle mnie nie znasz i obojętnie co byś robiła nie poznasz. Dla mnie jesteś zbyt wrzaskliwa, pogardliwa, mało subtelna i ustawiona na poklask.
elka pisze:Barteczku, bój się Boga, kłamiesz w żywe oczy. Słodziłeś na maxa, dopóki Ciebie nie wyśmiałam, co zresztą wszyscy widzieli...
Masz z całą pewnością bujną wyobraźnię. Też już raz kiedyś wszyscy to widzieli.
elka pisze:Gdyby to była prawda, to dojrzałabym w Tobie porządnego faceta.
Niestety nie będzie Tobie to dane i to nie dlatego, że taki nie jestem. Po prostu z powodów tego o czym pisałem wyżej

pozdrawiam. Bartek

Z. Herbert

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#9 Post autor: skaranie boskie » 02 lis 2016, 23:12

barteczekm pisze:Nie muszę zwracać na siebie uwagi akurat u niej. Już zwróciłem parę lat temu ale nie chcę o tym pisać, bo mężczyznę obowiązuje przede wszystkim dyskrecja
Szczyt bezczelności.
Napisać o czymś, po czym zasłonić się dyskrecją...
Nie kombinuj w ten sposób w przyszłości, bo nie tolerujemy tu zaczepek opartych na zaszłościach z innych miejsc w sieci. Gdybyś się nie zorientował (wiadomo, musisz się wgłębić) - to jest upomnienie.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

elka

#10 Post autor: elka » 02 lis 2016, 23:36

barteczekm pisze:. Dla mnie jesteś zbyt wrzaskliwa, pogardliwa, mało subtelna i ustawiona na poklask.
Fakt, nauczyłam się bronić przed takimi jak Ty - na szczęście- bo znając Twoją znajomość kobiet i dyskrecję, z uśmiechu wyczytałbyś wielką miłość i trąbił na ten temat latami i wszędzie... :crach:

ODPOWIEDZ

Wróć do „RADOSNA TWÓRCZOŚĆ”