Wygrywa jarmarczna rzeczywistość

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
anastazja
Re: Wygrywa jarmarczna rzeczywistość

#11 Post autor: anastazja » 25 lut 2017, 19:52

Mchuszmer pisze:Nie zaprzeczam przesłaniu wiersza, czytelny owszem jest (ale to nie tylko poezji dotyczy), pozwolę sobie jednak zostać przy zdaniu, że po prostu jako utwór liryczny jest słaby. I to jest też kwestia mocy przekazu, bo jak mniemam dla wielu czytelników jednak utarte frazy i ton kazania wcale nie będą przekonujące:-(.
Nie chciałam być niemiła ani w stosunku do Glo. ani nikogo innego. Potwierdzam tylko słowa Glo. że wiersz z ambony. Wybaczcie, widać nie stać mnie na lepiej, bardziej, dosadniej ( to może jest) piszę jak piszę. Ale dziękuję, że w ogóle ktoś czyta.

Przepraszam, że nie spełniłam waszych oczekiwań. I to chyba wszystko. Pozdrawiam wszystkich gorąco, bez urazy. :wstyd:

Dziękuję Elka :) Edwardzie :)
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

Awatar użytkownika
Mchuszmer

#12 Post autor: Mchuszmer » 25 lut 2017, 20:09

Nie chciałam być niemiła ani w stosunku do Glo. ani nikogo innego.
Nie rozumiem, nie dałaś powodów, by Ci to zarzucać, nie musisz się tłumaczyć, tym bardziej pod cytatem ze mnie-? (nigdzie nie padł taki zarzut). Niespełnienie czyichś oczekiwań to też nie przestępstwo, hehe, bo czy piszemy na zamówienie?:-) Pozdrawiam
:kofe:
mchusz, mchusz.

Awatar użytkownika
anastazja

#13 Post autor: anastazja » 26 lut 2017, 13:34

anastazja pisze:Myślę, że czytający wiedzą o co chodzi, przykładem jest Edward.
- miałam na myśli Glo. Być może za mocno.

Mchuszmerku - :)
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”